Ağız gargarasını ağzınızın her yerinde dolaştırarak gargara yapmalı ve sonra tükürmelisiniz. Durulayın: Etiket talimatlarında yazıyorsa eğer gargarayı tükürdükten sonra ağzınızı çalkalamalısınız.
Gargara yaptıktan sonra ağız suyla durulanır mı? Gargara yaptıktan sonra ağzınızı suyla çalkalamak, gargaranın etkinliğini azaltabilir. Bu nedenle gargara yaptıktan sonra ağzınızı suyla çalkalamanız genellikle önerilmez.
Gargaraların içerisinde yer alan ve diş/dişeti sağlığı ile ilgili olan bazı komponentler su ile temas ettiğinde reaksiyona girerek etkinliğini kaybedebilmektedir. Bu yüzden ağız gargaraları/solüsyonları kullandıktan sonra yaklaşık yarım saat ağza su dahil hiçbir şey alınmamasını tavsiye ediyoruz.
Günlük ağız bakım ürünü kullandıktan sonra ağzın tekrar suyla çalkalanmasına gerek yoktur. Ürünün etkinliğinin daha uzun süre devam etmesini sağlamak için çalkalamamak tavsiye edilir.
5-15 ml KLOROBEN ile her 1,5-3 saatte bir 30 saniye süre ile gargara yapılır. Sürekli olarak 7 günden fazla kullanılmamalıdır. Yanma ve batma hissi oluşursa gargara su ile seyreltilmelidir.
İlgili 22 soru bulundu
Uygulama yöntemi itibarı ile yiyecek ve içecek ile etkileşimi yoktur. İlacı kullanmadan önce doktorunuza ve eczacınıza danışınız. Hamile iseniz KLOROBEN'i kullanmayınız Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
KLOROBEN ağzı çalkalamak veya gargara yapmak içindir. KLOROBEN seyreltilmeden kullanılır. En az 30 saniye süreyle ağızda tutulur. Kullanımdan sonra ağızdan atılır.
Gargara nasıl yapılır, merak edenler çalkalama sularının etiketlerinden ürüne özgü ek bir kullanım önerisi varsa ulaşabilir. Diş fırçalama, diş ipi kullanımı sonrasında gargara kullanımı önerilir.
Mayo Clinic , gargarayı dişlerinizi fırçaladıktan ve diş ipi kullandıktan sonra kullanmanızı önerir. Bununla birlikte, diş macununuzdaki florürü yok edebildiği için Ulusal Sağlık Servisi ( NHS ) fırçalamadan hemen sonra gargara yapmaktan kaçınmanızı önerir.
Ağız gargaraları genel olarak günde 1 ya da 2 kez kullanımı tavsiye edilen ürünlerdir. Ancak bazı ağız gargaralarının diş hekiminize sorduktan sonra daha sık kullanımı uygun olabilir. Bu yüzden doktor önerisini göz önünde bulundurduktan sonra hareket etmelisiniz.
Çoğu gargara, 7 yaşından küçük çocuklar için önerilmez. Yemekten hemen sonra gargara kullanmak, bakteri üremesini ve ağız kokusunu önlemeye yardımcı olur. Florürlü bir gargara kullandıktan sonra 30 dakika boyunca yemek yemekten veya içmekten kaçının. Bu, florürün dişlerinizi güçlendirmesi için daha fazla zaman sağlar.
Gargara yaptıktan sonra 1 saat hiçbir şey yiyip içmeyiniz ya da su ile çalkalamayınız.
Tuz çözeltisi hem yutak dokusundaki şişliğin giderilmesine hem de istenmeyen mikropları da ortadan kaldırmaya yardım eder. Bir bardak ılık suyun içerisinde 1 dolu çay kaşığı tuzu çözündürün. Bu çözeltinin bir ağız dolusu miktarı ile 30 saniye süreyle gargara yapın.
12 yaş ve üzeri çocuklarda,5-15 ml ANDOREX ile her 1,5-3 saatte bir 30 saniye süre ile gargara yapılır. Sürekli olarak 7 günden fazla kullanılmamalıdır. Yanma ve batma hissi oluşursa gargara su ile seyreltilmelidir.
Tuzlu su ile gargara yapmak zararlı bakteri ve virüslerin boğazdan atılmasına da yardımcı olur. Gargara yapmak, üst solunum yollarınında oluşan boğaz enfeksiyonunu ve solunum problemlerini hafifletir. Bu, solunum sistemi ve sindirim sistemindeki enfeksiyon ve virüs riskini bir dereceye kadar azaltmaya yardımcı olur.
Ilık tuzlu su ile gargara yapmak ve durulamak, bademcik iltihabının neden olduğu boğaz ağrısını ve acısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Ayrıca iltihabı azaltabilir, hatta enfeksiyonların tedavisinde yardımcı olabilir.
Özellikle uyumadan önce diş fırçalamanın önemi büyük. Gece boyunca kapalı olan ağız içinde diş çürüğüne sebep olan bakteriler çok daha fazla ve hızlı çoğalıyor. O yüzden aksatmadan gece yatmadan önce ve sabah olmak üzere en az iki kere diş fırçalamayı atlamamak gerekiyor.
Ancak gargara tek başına kullanıldığında plağı tamamen temizleyemez. Gargaradan sonra ağzınızda oluşan taze nane hissi, ağzınızın gerçekten temiz olduğu anlamına gelmez. Gargaradaki florür gibi maddeler çürüklerin önlenmesine yardımcı olabilir fakat hiçbir gargara tek başına plağı dişlerden temizleyemez.
Dişlerimizi korumanın en etkili yolu düzenli olarak fırçalamaktır. Diş fırçalama işlemi ortalama 2 dk sürmeli, her dişin üzeri 8-10 kez fırçalanmalıdır. Diş fırçalarken mutlaka diş diş eti birleşim yeri özellikle fırçalanmalıdır.
Dişler mutlaka fırçalanmalı, ağız gargarası dişler fırçalandıktan sonra yapılmalıdır. Ağız gargarasını yanlışlıkla yutarsak bunun bir sakıncası yoktur. Sürekli ve çok miktarda yutulmadığı takdirde bir sorun olmayacaktır.
Her gün diş fırçalamaya ek olarak kullanıldığında, LISTERINE® günlük kullanıma yönelik ağız bakım ürünleri, ağız bakımı yapmanıza yardımcı olur. Ulaşılması zor kısımlarda bile plağı azaltır! En iyi şekilde faydalanmak için kullanım talimatlarını dikkatli bir şekilde uygulayın.
Ayrıca su içmek veya içecek tüketmek için dişlerinizi fırçaladıktan sonra en az yarım saat bekleyin. DİŞ İPİ KULLANIN Diş fırçasının ulaşamadığı dişler arasındaki artıkları çıkarmak için günde en az bir kez diş ipi kullanmak gerekir.
Florürü ve diğer faydalı maddeleri durulamamak için ağzınızı çalkaladıktan sonra 20 ila 30 dakika boyunca içecek içmekten veya yemek yemekten (ve sigara içmekten) kaçının. Diş eti hassasiyetiniz varsa veya ürün çok güçlü geliyorsa su ile 1:1 oranında seyreltin.
Diş çekimi sonrasında: Evidence-Based Dentistry'deki bir çalışma, günde en az iki kez, ılık tuzlu su ile ağzı çalkalamanın, genellikle diş çekimini takip eden 48-72 saat içerisinde meydana gelen sürekli, zonklama şeklindeki ağrı ve alveolar kemiğin açıkta kalması durumu olan kuru soket oluşumunu önemli ölçüde ...
KLOROBEN FORT yutulmamalı ve tükürmek suretiyle ağızdan uzaklaştırınız. İlk kullanımdan önce, yüzden uzak bir yöne doğru tutularak, düzenli bir püskürtme elde edilinceye kadar, pompalama düğmesine birkaç kez basılmalıdır. Ağız iyice açılıp, sprey burnu ağzın içine sokularak, ağız boşluğuna sıkılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri