Doğal gazı kesilen müşterinin, yükümlülüklerini yerine getirmesi ve dağıtım şirketine başvurusu üzerine, müşteriye 24 saat içinde yeniden doğal gaz verilir. Ancak, gerekiyorsa iç tesisatın kontrol ve testlerine ilişkin işlemler bu süre içinde yeniden yapılır.
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
Hava filtresi kir veya diğer kalıntılarla tıkandığında, motora giden hava akışını kısıtlayarak güçte ve hızlanmada azalmaya neden olur. Araba gaz kesintisinin diğer nedenleri arasında kötü bir yakıt pompası, ateşleme ve egzos sistemi ve oto elektrik ile ilgili sorunlar bulunur.
Son ödeme tarihine kadar faturalarını ödemeyen müşterilerimize doğal gaz kesme ihbarnamesi gönderilmekte ve son ödeme tarihinden sonraki 15 gün içerisinde faturalarını ödemeyen müşterilerimizin doğal gaz arzı durdurulmaktadır.
- DOĞAL GAZ ACİL için 187, - Öneri Talep ve Şikayetleriniz için ALO 153 (İstanbul dışından arayanlar +90 212 153 0000) , www.igdas.istanbul ve İGDAŞ ÇÖZÜM MERKEZİ'nden bize ulaşabilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Doğalgaz başvurusu yapıldıktan sonra bağlı olduğunuz bölgenin yetkilileri tarafından doğalgaz sözleşmenizin yapıldığı tarihi göre 2 ila 4 iş günü arasında doğalgaz açılır ve tesisatı kullanabilirsiniz.
Fakat bunu yapmak zorunda değilsiniz. Doğalgaz kesildiğinde ev ya da işyerinizde sıcak su ve ısıtma sistemi çalışmaz. Doğalgaz kesintisi sonlandığında ise kombiniz otomatik olarak çalışmaya başlayacaktır. Kombiler çalışırken ne kadar doğalgaz tüketeceği kombinin derecesine bağlıdır.
Doğal gazı kesilen müşterinin, yükümlülüklerini yerine getirmesi ve dağıtım şirketine başvurusu üzerine, müşteriye 24 saat içinde yeniden doğal gaz verilir. Ancak, gerekiyorsa iç tesisatın kontrol ve testlerine ilişkin işlemler bu süre içinde yeniden yapılır.
E-Devlet Üzerinden Doğalgaz Aboneliği Yapma
E-devlet üzerinden kolaylıkla doğalgaz aboneliği başvurusu yapabilirsiniz. Öncelikle e-Devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile sisteme giriş yapmalısınız. Önünüze açılan sayfadan “Doğalgaz Dağıtım Şirketlerinin Sunduğu e-Hizmetler” sayfasına gidin.
İlk kez abonelik oluşturacak vatandaşların iç tesisat için projelendirme yaptırması, ardından da doğal gaz servis kutusunun bağlanması gerekmektedir. Sokağınızdan hat geçmiyorsa eğer hat çekilmesi için mutlaka başvuru yapmanız gerekmektedir.
Cihaz gazı kestikten sonra, tesisata gazın tekrar verilebilmesi, ancak el ile yeniden kurma (reset) işleminden sonra mümkün olmaktadır. Söz konusu kapanmadan sonra el ile yeniden kurma işlemi, sadece yetkili gaz dağıtım şirketi tarafından yapılmalıdır. Valf mili veya kurma kolu normal çalışma esnasında açık konumdadır.
Arkadaşlarında söylediği gibi iğdaş için önemli olan menfezler, boru çapları, tesisatın emniyetli bir şekilde döşenmiş olması vs. Forun yada ocak olsada olur olmasada olur gaz açımında hiçbir problem yaşamazsınız.
e) Müşteriden kaynaklanan nedenlerle sayacın en az iki fatura dönemi okunamamasından dolayı dağıtım şirketince bırakılan bildirime üç iş günü içinde cevap verilmemesi halinde, doğal gaz kesilerek hizmet durdurulur ve bu hususlar müşteri sözleşmesinde belirtilir.
e-Devlet Kapısı ile 81 ilimizde bulunan 73 doğalgaz dağıtım şirketlerinin sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Bağlantı sözleşmesi yapıldıktan itibaren 90 gün içerisinde servis kutusu imalatı gerçekleşir.
2023 yılı doğalgaz abone bağlantı bedeli 0-200 m2 aralığı için 2.135 TL olarak belirlenmiştir. Eğer, abonelik başlatılacak ev 200 m2 büyükse, her 100 m2 için ek olarak 1.857 TL talep edilmektedir.
Doğalgaz için konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan 2023'ten 31 Mayıs 2023'e kadar olan 38 günlük kullanımı için ücret ödenmeyecek.
Doğalgaz vanası boru ile paralel yani boru ile aynı hizada ise açık konumdadır. Vana üzerinde bulunan (A) açık (K) harfi ise kapalı demektir.
Abonelik işleminizden sonra en geç 10 gün* içerisinde gazınız açılmış olacaktır. Kiracı değişimi (evinizde daha önceden gaz kullanılmış ise): Abonelik sözleşmenizi yaptığınız gün saat 21:00'den itibaren www.izgaz.com.tr'deki Online İşlemler menüsünden gaz açım randevu tarihini öğrenebilir ve onaylayabilirsiniz.
Yeterli gaz veya elektrik olmaması durumunda yanma oluşmayacak ve cihaz donma riski taşıyacaktır. Yoğuşmalı cihazlarda kombinin donma riskine ilave olarak yoğuşma giderinin ve gider ağzının donmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekir.
Gaz alarmı öttüğünde ilk olarak dairenin doğal gazının kesilmesi gerekmektedir. Sonrasında ise ortamın havalandırılması önceliklidir. Bir sonraki aşamada gaz kaçağına neden olabilecek ocak ya da fırın gibi aletlerin kontrol edilmesi gerekir.
Kombinin verimli şekilde çalışması, ısınma ve ısıtma işlemini en iyi şekilde gerçekleştirmesi için kombi bar (su) seviyesinin 1.5 olması gerekmektedir. Seviye olarak 1'in altında ya da 2'nin üstündeki bar seviyeleri kombinin ömrünün kısalmasına neden olacaktır.
Doğalgazın bulunmadığı konutlarda, 12-24-45 kg'lık Lpg ve Propan tüpleriyle kombinizi problemsiz olarak çalıştırmanızı sağlayan eksiksiz bir settir. Tercihe göre bir veya iki adet tüp bağlanabilir. Enjektör memeleri değişir. Yoğuşmalı kombilerde yanma haznesi farklı olduğu için parametre ayarları yapılır.
Özgür Şahin, ısınma giderlerini azaltacak ve faturaları düşürecek pratik bilgiler paylaştı. Vatandaşların en çok merak ettiği “Kombi geceleri kapatılmalı mıdır?” sorusuna da açıklık getirdi ve şunları söyledi: “Kombiyi kapatıp sabah açmak hiçbir şekilde tasarruf sağlamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri