Yaş sınırı yoktur. Burada en önemli kriter hastanın sağlıklı olma durumudur.
Gıdı Aldırma Fiyatları: 6000 ₺ – 9000 ₺ aralığındadır.
Gıdı estetiği, kişi yaşam tarzına dikkat ettiği sürece kalıcı ve tekrarı gerekmeyen bir estetik türüdür. Yapılan operasyonun kalıcı olması için kişi kilo alımına dikkat etmelidir. Zira kişi gıdı estetiği yaptırdıktan sonra aşırı kilo alırsa bu durum boyun bölgesinde ekstra yağlanmaya sebebiyet verebilir.
Bu işlem sırasında hastanın acı hissetmemesi için lokal anestezi altında operasyon gerçekleştirilmektedir. Çoğunlukla genel anesteziye gerek duyulmamaktadır. Gıdı liposuction operasyonu süresi hastanın boyun bölgesinin hacmine, gıdının durumuna ve yağ oranına bağlı olarak ortalama 45 50 dakika kadar sürebilmektedir.
Bir çok estetik ameliyat erken yaş da yani 18 yaş altında doktorlar tarafından önerilmemektedir. Gençlerin henüz fiziksel gelişimlerini tamamlanmaması nedeniyle yapılacak olan işlemler sonucu, uzun sürede elde edilecek ve ideal bir sonuca ulaştıracak sonucu elde etmenin zor olmasıdır.
İlgili 41 soru bulundu
Alt yaş sınırı ise erkek ve kızlarda farklılık gösteriyor. Kızlarda 14-15 ,erkeklerde 17-18 yaştan sonra estetik burun ameliyatı yapılabilir.
14 yaşında burun estetiği olmanız tıbben mümkün değildir. 18 yaş tamamlandığında burunun büyümesi tamamlanmış ve son halini almış olacaktır yani 18 yaşından önce burun estetiği ameliyatı yapılmaz. Doğuştan gelen burun şeklinin bozukluğu haricinde travma sonrası da burun şekli bozulabilir.
Gıdı bölgesi, birçok kişinin en çok rahatsız olduğu bölgelerden bir tanesi… Ne kadar kilo verilirse verilsin, boyun, boyun altı ve gıdı bölgesindeki yağlar istenilen şekilde yok olmuyor ve kişinin gıdısı ise olduğundan daha kilolu bir görüntü yaratıyor.
Bu ameliyattan sonra iz kalır. Çünkü cerrahi yapılan her yerde iz kalır. Yalnız biz bu izleri gizli yerlerden yapıyoruz. Kulağın hemen arkasına dönen bir kesiğiyle yaptığımız için bu iz hiçbir zaman görünmez.
Boyun altı yağ birikmesi olarak adlandırılan gıdı sorununuzu gıdı estetiği uygulamalarımızla ameliyatsız çözüme kavuşturuyoruz. Geçmişte bu tür problemler için yalnızca estetik ameliyatlar tercih edilip uygulanırken son yıllarda bu problemler ameliyatsız estetik operasyonlarla kolaylıkla çözülebilmektedir.
Bu ameliyat estetik bir operasyon olarak tanımlanmaktadır ve dolayısıyla hem özel hastanelerde hem de devlet hastanelerinde jinekomasti ameliyatları ücretli bir şekilde yapılmaktadır. Bunun yanı sıra eğer hasta heyet raporu alırsa devlet hastanelerinde ücretsiz bir şekilde ameliyat yapılabilir.
Soğuk lipoliz, özel cihazlarla yapılan, gıdı bölgesini içine alarak -8 dereceye soğutan ve bu bölgedeki yağ ve yağ hücrelerinin yok olmasını sağlayan bir yöntemdir. Soğuk lipoliz, 4-8 hafta aralıklarla 1-3 seans uygulanmaktadır. Sonuçlar 3 ay içinde gözlemlenmeye başlar. Uygulama sonrası morluk ve ödem olabilmektedir.
Ayrıca sakız çiğnemenin yemek yeme isteğinizi azalttığını ve bunun tersine kilo vermenize yardımcı olur. Kurtulmaya çalıştığınız gıdı ve yanaklarınızdan, sakız çiğneyerek veda edebilirsiniz. Özellikle düzenli çiğnediğinizde aradaki farkı göreceksiniz.
Bu alanda belirli etmenlere bağlı olarak oluşan sarkmalar gıdı ameliyatları ile tedavi edilebilmektedir. Ameliyatlı ve ameliyatsız yöntemleri içeren bu tedavi tekniklerinde kişinin gıdı ve boyun bölgesindeki sarkmalar dikkate alınmaktadır. Gıdı estetiği için başvurmanız gereken bölüm plastik cerrahidir.
Ameliyattan önce anestezi yaptığımız için liposuction işlemi sırasında hasta ağrı veya acı hissetmez. Operasyondan sonra 2 veya 3 gün batma şeklinde çok hafif sızılar olabilir.
Gıdı bölgesinde yerleşmiş olan yağ dokusu, mezoterapi solüsyonunun cilt altına enjekte edilmesiyle eritilir. Gıdı bölgesinin boyutları küçülür, boyun daha ince görünür. Mezoterapi solüsyonu içinde bulunan özel etken maddeler lipoliz yaparak yağ hücrelerinin parçalanmasına yol açarlar.
Kilo kaybı: Özellikle hızlı diyetler gıdı sarkmasına neden olabilir. Kilo aldıkça derimiz esner, bu ağırlığı kaybetmek deri fazlalığının ortaya çıkmasına sebep olur. Uzun ekran süreleri: Uzun miktarda ekran süreleri belirgin gıdılara yol açabilir.
Gıdı Estetiği (Gıdı Aldırma) Sonrası İyileşme Süresi
Doktorun önereceği ağrı kesicilerle bu süreci konforlu geçirebilirsiniz. Gıdı estetiği olan bir kişi normal yaşantısına 10 gün içerisinde dönebilir.
Yani gıdı yağ aldırma ameliyatı ile kalıcı şekilde gıdı sarkmaları giderilebilmektedir, ancak ameliyat sonrası düzensiz ve aşırı yağlı beslenme gibi alışkanlıklarla tekrardan çene altında bölgesel yağlanmalara bağlı hafif sarkmalar gelişebilmektedir.
Gıdı bölgesinin eritilmesi diyet ve spor ile mümkün değildir. Ani kilo verme durumlarında da bu bölge sarkabilir.
Merhaba, maalesef egzersizle gıdı eritmek mümkün değil. Gıdı genellikle yaşın ilerlemesi nedeniyle cildin elastikiyetini kaybetmesinden dolayı oluşur. Egzersiz yaparak kolajen üretimini artırıp cildin gerginleşmesini sağlayamayacağımız için egzersizin gıdı üzerinde bir etkisi olmayacaktır.
Eğer kısa bir zaman diliminde çok fazla kilo verirseniz cildiniz azalan vücut yüzey alanınıza tam olarak adapte olamaz ve bu sebeple sarkmalar meydana gelir. Ama vermeyi hedeflediğiniz kiloyu zamana yayarak verdiğinizde, bu hacimsel küçülmeye deriniz de adapte olarak ilerleyeceğinizden dolayı sarkma olmayacaktır.
Burun estetiği ameliyatının başlangıç yaşı üzerinde çeşitli fikirler olmasına rağmen estetik amaçlı bir burun ameliyatı bayanlarda gelişim hızına göre 16-17 yaşlarında erkeklerde ise 17-18 yaşlarında yapılabilir.
Her iki cinste de nasal büyüme ergenlik döneminde başlar. Kızlarda yine daha erken erkeklerde daha geç dönemde burunun büyümesi durur. Erkekler de burun büyümesi bazı kişilerde 25 yaşına kadar da devam edebilmektedir. Kadınlarda genellikle 16-18 yaşları arasında tamamlanır.
Çünkü önceleri olası fazla kanamalar bir risk oluşturacağından hekimler ameliyatı erteleyebilmekteydi ancak günümüzde böyle bir problem bulunmuyor. Kısaca hastalar, kişisel olarak kendilerini rahat hissedecekse adet dönemindeyken birçok ameliyatı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri