Gemi Adamı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 28.800 TL civarındadır.
GEMİ ELEMANLARI (1500-4500 USD-TL MAAŞ)
İnci Denizcilik - 5500 TL MAAŞ İLE GEMİLERE VASIFSIZ ELEMANLAR ARANIYOR. alıcak vasıflı vasıfsız personeller aranmaktadır. 1500 İLE 4500 USD-EURO-TL MAAŞ ile... Tüm sosyal haklar mevcuttur.
1-Normal Çalışma Süresi: Deniz İş Kanununa tabi çalışanlar için genel bakımdan iş süresi, günde 8 ve haftada 48 saattir. Bu süre haftanın iş günlerine eşit olarak bölünmek suretiyle uygulanır. İş süresi, gemiadamının işbaşında çalıştığı veya vardiya tuttuğu süredir.
Deniz İş Kanunu'ndaki günlük veya haftalık çalışma esası nedeni ile gemi adamının günlük çalışma süresi 8 saati aşıyor ise haftalık çalışma süresinin 48 saatlik normal çalışma süresinin aşılmasına gerek olmaksızın o gün için fazla saatlerle çalışma yaptığı kabul edilmelidir.
İlgili 18 soru bulundu
Aynı işveren emrinde veya aynı gemide bir takvim yılı içinde bir veya birkaç iş sözleşmesine dayanarak en az 6 ay çalışmış olan gemiadamı, yıllık ücretli izine hak kazanır. İzin süresi, 6 aydan 1 yıla kadar hizmeti olan gemiadamları için 15 günden ve 1 yıl ve daha fazla hizmeti olanlar için yılda 1 aydan az olamaz.
Gemide çalışan bir gemici maaşları ne kadar sorusuna en az 10.500 TL iken en yüksek maaş 19.740 TL'dir. Aylık ortalama maaş miktarı genel olarak 11.280 TL'dir. Usta gemicilerin maaşları ise en düşük 13.000 TL iken en yüksek maaş miktarı ise 26.540 TL'dir. Aylık ortalama olarak aldıkları maaş miktarı 13.770 TL'dir.
Usta Gemici Olmak için Aranan Şartlar :
18 yaşını tamamlamış olup, en az ilköğretim okulu mezunu olan ve aşağıda ki şartlardan birini tamamlayan herkes USTA GEMİCİ olabilir. GEMİCİ Belgesi ile 18 ay deniz hizmetine sahip olmak.
eleman.net verilerine göre, Gemi İnşa Mühendisi 2023 yılında ortalama 36.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Gemi İnşa Mühendisi , Temmuz 2023 yılında ortalama 37.100 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 29.920 TL maaş alıyordu.
Yaş sınırı 35 yaşından gün almamış olmak. alabilecek şekilde esnek çalışma sistemine uygun olarak çalışabilmek.
Denizcilikte liman cüzdanı veya gemi adamı cüzdanı yada gemicilik belgesi ismi verilen bu belge, bir nevi ehliyet görevi görmektedir. Bu belge ile yasalara uygun şekilde, kolaylıkla gemilerde çalışmanız mümkün olacaktır.
Gemi adamı olabilmek için tek eğitim şarkı ilkokul mezunu olmanızdır. Bitirdiğiniz kursun MEB onaylı olması ve ayrıca ilgili kurumlardan alacağınız “gemi adamı olur” sağlık raporu ile gemilerde çalışmaya başlayabilirsiniz. Kursu bitirdikten sonra size ilgili liman başkanlığından gemi cüzdanı verilmektedir.
Gemici olmak isteyenlerin eğitim kurumlarında gemici eğitimi görmesi gerekir. Bununla birlikte yetkili olan kurumun açmış olduğu gemici sınavları vardır. Gemici adayları, bu sınavlara katılarak başarılı olmaları halinde bu mesleği yapmaya hak kazanırlar ve gemici yeterliliği alırlar.
Kaptan Ne Kadar Maaş Alır? Kaptan olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Kaptan maaşı 2023 verilerine göre ortalama 65.300 TL civarındadır.
7179 sayılı Askeralma Kanunu madde 39/1'e göre bir iş sözleşmesine bağlı olarak yabancı bandıralı gemilerde gemi adamı sertifikasında yazılı mesleğini icra edenler en az 3 yıl süre ile çalışma şartını sağlamaları halinde dövizle askerlik hizmetinden yararlanabilecekleri ifade edilmiştir.
4/a statüsünden emeklilik için 25 yıl sigortalılık süresi, 5825 prim günü ve 56 yaş şartlarına tabisiniz. Ayrıca prim gününüz yeterli olmakla birlikte, 4/b kapsamındaki sigortalılıktan sonra en az 1260 gün 4/a kapsamında prim gününüz olması gerekiyor. 4/b statüsünden emeklilik için 9000 prim günü şartına tabisiniz.
Devrem, aynı dönemde askerlik yapmaya başlamış olan kişilerin birbirlerine hitap şeklidir. Genellikle erler ve onbaşılar birbirine bu şekilde hitap eder. Denizciler ise birbirine devrem yerine kura şeklinde seslenir.
Lisans eğitimini tamamlamadan hemen sonra, lise diploması ile de gemilerde de kaptan olabilirsiniz. Bunun için de getirilen bazı sınırlamalar bulunur.
Gemiadamı, gemi sahibi veya işleteni ile yapılan bir iş sözleşmesine bağlı olarak gemide bulunan geminin kaptanı, zabitleri, yardımcı zabitleri, tayfaları ve yardımcı hizmet personeli, olarak kabul edilir. Çok çeşitli unvanları bulunsa da gemiadamının gemide deniz taşıma işinde çalışan işçi olduğunu da belirtebiliriz.
Gemi adamı bir gemide görev yapan tüm zabit, yardımcı zabit, stajyer, tayfa ve yardımcı hizmet personeline denir.
Gemi adamı olmak için üniversite diploması gerekmiyor, kursları var ona gidip sertifa alman gerek. ama gemide kıdemli çalışan olmak istersen denizcilik bölümü okumalısın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri