Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
Yönetmeliğin ilgili maddesi şu şekildedir:Mezuniyet aşamasında;a) GANO'su 2,25 ve üzerinde olan öğrencilerin DC harf notları,b) GANO'su 2,50 ve üzerinde olan öğrencilerin DD harf notları başarılı sayılarak mezun olurlar.
Dönem not ortalamaları 1.99 - 1.80 arası olan öğrenci sınamalı, 1,80'in altında olan öğrenci o yarıyılda başarısız sayılır. Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar.
Yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan geçmiş olacaklar. 50 puanın altında kalan, zayıf dersi bulunan öğrenciler sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler.
Normal şartlarda öğrencinin aldığı puanlar, harf sistemine dönüştürülür ve öğrencilerin üniversitesine bağlı olarak genellikle 2.50 notunun altına tekabül eden harfler şartlı geçme notu olur. Genel ortalamanız 2 üzeriyse DD aldıysanız şartlı geçersiniz, bütünlemeye girmenize gerek kalmaz.
İlgili 18 soru bulundu
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre 5,6,7,8. sınıf öğrencilerinde sınıf tekrarı bulunmuyor. Ortaokullarda not ortalaması 45'in altında bulunan öğrencilerin sınıf geçme veya kalma kararını Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) alıyor.
İşte sınıftan geçme şartları! LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi.
AÇIKLAMA: İki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanın ne olursa olsun ikinci dönem puanın en az 70 ise dersten başarılı sayılırsın.
İşte, o konu hakkında MEB'den alınan detaylı bilgiler. 2021-2022 eğitim öğretim dönemi itibariyle liselerde sınıfta kalma uygulaması devam edecek. Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
MADDE 35 – (1) Kayıtlı olduğu programdaki almakla yükümlü olduğu bütün ders ve çalışmalardan başarılı olan ve lisans düzeyinde 240 AKTS, ön lisans düzeyinde 120 AKTS kredisini tamamlayan ve GANO' su en az 2.00 olan öğrenciler diploma almaya hak kazanırlar.
Kaldığınız veya geçtiğiniz bir dersi tekrar aldığınızda en son aldığınız not ortalamaya etki eder. Daha önce alınan notların etkisi olmaz. Ayrıca aldığınız ders, en son aldığınız döneme etki eder. Bir sonraki sene verirsen, o dönemin değil, verdiğin dönemin ortalaması artar.
LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor. 6 DERSTEN KALINCA SINIFTA KALINIR MI? Alt sınıflardan kalınan derslerle birlikte toplamda 6 dersten kalan kişiler de sınıfta kalır.
Ortalaması 50'nin üzerinde olan öğrenciler direkt sınıf geçerken, ortalaması 50'nin altında kalan ve 3 dersten fazla zayıfı olan öğrenciler, sınıf tekrarı yapmak durumunda kalacak. Bunun yanı sıra alt sınıflardan toplam sorumlu ders sayısı 6 dersten fazla ise bu öğrencilere sınıfta kalma uygulanacak.
Üniversitede dersten kalınır, bir sonraki yıl aynı dönem o ders tekrar alınır. Yani sınıf tekrarı diye bir şey yok.
Ortalaması 50'nin altında olan öğrencilerin 3 zayıfı varsa derslerden sorumlu olarak sınıfı geçer. Ancak yıl sonu ortalaması 50'nin altındaysa ve 3 dersten fazla yani 4 dersten fazla zayıfı olanlar sınıf tekrarı yapar.
Buna göre, daha önce bir üst sınıfa geçişler için gerekli 50 ortalama artık yeterli olmayacak. Öğrenci, 50 ortalamayı tutturmak kaydıyla başarısız olduğu en fazla 3 dersten sorumlu olarak üst sınıfa geçebilecek. Başarısız olunan ders sayısı 4 olursa öğrenci sınıfta kalacak.
Sınamalı öğrenciler, daha önce almadıkları veya W notu aldıkları dersler dışında, daha önce aldıkları herhangi bir dersi tekrar alabilirler, daha önce aldıkları seçmeli bir dersin yerine saydırmak kaydı ile daha önce almadıkları farklı bir seçmeli dersi alabilir.
Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.
Ortaöğretim sınıf geçme yönetmeliğini okuduğumuzda lisede kaç zayıfla sınıfta kalınır sorusunun cevabını, yıl sonu başarı puanı 50 den aşağı olanlar veya bir dönemde 3 dersten fazla zayıfı olanlar ve toplamda 6 dersten fazla zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yaparlar.
Türkçe ortalaması 70 olmayan öğrenci sınıf geçemeyecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri