9.Gezi ile ilgili planda; gezi tarihi, okuldan çıkış saati, geziye gidilecek yerler, gezinin bitiş tarihi, geziye katılacak öğretmenlerin isimleri yazılır ve Okul Müdürlüğünce onaylanır.
Bu süreçte gezi planı, gezi esnasında tutulan notlar, fotoğraflar, öğrenci görüşleri, kişisel izlenimler ve geziye katılan diğer yetişkinlerin görüşleri değerlendirme amacıyla kullanılabilir.
Seyahat izin belgesi almak için İç İşleri Bakanlığı'na ait Alo 199, e-devlet, kaymakamlık, valilik, otogarlar ve havalimanlarına kurulan başvuru masalarından seyahat izin belgesi başvurusu yapabilirsiniz.
Ders öğretmenleri veya danışman öğretmenler, yapacakları gezi ile ilgili gezi planlarını hazırlar ve en az 15 gün önce okul müdürlüğüne verirler. Okul Müdürlüğünce geziye ilişkin belgeler, gezi onayı alınmak üzere il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne gönderilir.
İlgili 45 soru bulundu
9.Gezi ile ilgili planda; gezi tarihi, okuldan çıkış saati, geziye gidilecek yerler, gezinin bitiş tarihi, geziye katılacak öğretmenlerin isimleri yazılır ve Okul Müdürlüğünce onaylanır.
ç) Gezilerde, 40 öğrenciye kadar bir yönetici ve en fazla iki sorumlu öğretmen görevlendirilir. İmkânlar ölçüsünde sosyal etkinlikler kurulunca uygun bulunan velilerin de geziye katılımı sağlanır.
Bir seyahat acentesinden satın alarak çıktığınız bir gezide veya evladınızı okuluyla birlikte gönderdiğiniz bir gezide, mutlaka yukarıda örnekleri gördüğünüz bir "Turist Rehberi" olmak zorundadır. 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Kanunu uyarınca bütün tur ve paket turlarda "Turist Rehberi" bulundurulması zorunludur.
11-Aracın ruhsat fotokopileri, zorunlu trafik sigorta poliçesinin fotokopisi, ferdi koltuk sigorta poliçesi veya kasko poliçesi, muayene belgesi (Trafiğe çıkış tarihi itibariyle 10 (on) yaşından büyük araçlar gezilerde kullanılamaz.)
7.8. Eğitim kurumu gezilerinde; 1 kafile başkanı ve 40 öğrenciye kadar en fazla 2 öğretmen görevlendirilir. Sorumlu öğretmen sayısı özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler için 10 öğrenciye kadar en az 2, okul öncesi eğitim kurumlarında her grup için en az 1 öğretmen olacak şekilde belirlenir. 7.9.
hafta sonu gezilerinde gezi planı vb. işlemler yapılıp ilçe bilgilendirilir mi ? Hiç bir öğretmen gitmek istemezse müdür görevlendirme yapar. Okul idaresinden birinin katılması zorunlu değildir ancak 1 kafile başkanı olmak zorundadır.
Okul Gezileri, öğrencilerin yeni yerler keşfetmesini sağlayarak öğrencilerin ufkunu genişletilmesine fayda sağlayan veli ve bazı yetkili mercilerden izinler alınarak yapılan aktivitelerdir.
Piknik, bir günübirlik gezi sırasında, açık havada uygun bir ortamda - genellikle park, göl kenarı veya ilginç bir manzaraya sahip herhangi bir doğal ortamda- gerçekleşen yeme ve eğlenme amaçlı etkinlik.
Alan Gezileri; “çocukların araştırma yapma, problem çözme ve olayı yerinde gözlemleme yolu ile doğrudan ve anlamlı öğrenme gereksinimlerini karşılama amacı taşımaktadır. Yalnızca fen eğitimi etkinlikleri kapsamında düşünülmemesi gerekir.
Günübirlik Okul Gezilerinde en popüler bölgeler, Abant, Ankara, İstanbul, Bursa-İznik, Çanakkale, Edirne Eskişehir, Kartepe, Maşukiye-Sapanca, Uludağ, Ilgaz, Erciyes'tir.
Tur/turist rehberi olmak için okunan lisenin bir önemi yoktur. Lise mezunu olmak yeterlidir.
6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu gereğince:
Turist rehberi unvanı mesleğe kabulle kazanılır ve mesleğe kabul için aşağıdaki koşullar aranır: a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. b) Başvuru tarihi itibarıyla onsekiz yaşını doldurmuş olmak.
Gezi etkinlikleri, çocuklar için oldukça önemli bir aktivitedir. Bu etkinlikler, çocukların sosyal, kültürel ve eğitimsel açıdan gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Özellikle günümüz teknolojik yaşamında, çocukların doğayla iç içe olması, çevrelerini tanımaları ve farklı kültürleri gözlemlemeleri oldukça önemlidir.
5- Geziler, eğitim öğretimi aksatmayacak şekilde, hafta sonlarında düzenlenmelidir. Hafta içi yapılması zorunlu il dışı geziler için (Randevuyla Misafir Kabul Eden Kurumlar/Kuruluşlar/Üniversite vb) randevu belgesi gereklidir. Çanakkale ve Ankara (TBMM) gezileri, yoğunluk yaşandığında hafta içinde de yapılabilir.
Okul Müdürlüğünce geziye ilişkin belgeler, gezi onayı alınmak üzere il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne gönderilir. b) Okulun bulunduğu il/ilçe sınırları içinde yapılacak gezilerle ilgili onay, okul müdürlüğünün teklifi üzerine il/ilçe millî eğitim müdürünce verilir.
GEZİ Okul ve sınıf içinde yapılan çalışmaları tamamlamak, yaşamla bağlantısını kurmak ve bilişsel, duyuşsal ve devinimsel alandaki davranışları kazandırmak için kullanılan bir tekniktir. Öğrencilere somut yaşantılar geçirerek kalıcı öğrenmeleri sağlamak için kullanılır.
Gezi gözlem yöntemi, kısaca öğrencilerin sınıf içinde öğrendikleri teorik bilgileri, yerinde somut bir şekilde inceleyerek kavramalarını sağlayan, öğrenci merkezli bir yaklaşımdır (Hesapçıoğlu, 2011).
Gezi rehberinde anlatılacak yerlerin özellikleri, yolculuk detayları, maliyet, zaman, konaklama, ulaşım gibi özellikleri düzenli bir şekilde sunarak gezi rehberi hazırlanabilir. Kitabın okuyucuda etki yaratması için rehberlik dili de önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri