Hibrit sistemin en önemli yönü öğrencilerde devamsızlığın aranmayacak olması. Çünkü öğrenci dersi uzaktan da takip edebileceği için okula devam zorunluluğu şeklinde bir durum söz konusu olmayacak.
Üniversitelerde uzaktan eğitimin yanı sıra isteyen öğrencilere devam şartı olmadan yüz yüze eğitim imkanının sunulduğu "hibrit eğitim" başladı.
Öğrencilerse ister sınıftan ister uzaktan derse katılabilecekti. Yoklama da alınmayacaktı. Dünkü toplantıdan sonraysa Bilkent, bu sistemi iptal ederek tüm dersleri uzaktan yapmaya karar verdi. Üniversite artık yoklama alacak.
YÖK Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemine ilişkin yeni kararları basın toplantısında açıkladı ve tarih verdi. Özvar, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıkladı.
3 Nisan 2023 tarihi itibarıyla 2022-23 eğitim öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere, uzak öğretim ile isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın yüz yüze eğitim verilebilmesine karar verildi. Şurada Paylaş!
İlgili 29 soru bulundu
ÖNEMLİ NOT: Uzaktan eğitim dersleri için devamsızlık ile ilgili özel bir düzenleme yapılmamıştır.
3 Nisan 2023 tarihi itibarıyla 2022-23 eğitim öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere, uzak öğretim ile isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın yüz yüze eğitim verilebilmesine karar verildi.
Online derse katılmak zorunlu değil ama gereklidir. Online Derslere katılan öğrencilerimizin daha başarılı oldukları görülmektedir. Ara Sınav, Final ve Bütünleme sınav soruları kaçar sorudan oluşacak?
Bununla birlikte diledikleri an ve mekanda girememiş oldukları derslerin video kayıtlarını da izleme imkanlarına sahiptirler. Dolayısıyla canlı ders esnasında yoklama almaya gerek duyulmamaktadır.
Canlı derslere katılın zorunlu değil. Ancak uzaktan öğrenme sistemindeki tüm etkinliklerin (ders vidosu, canlı ders, ders içerikleri vb) en az %50 oranında takip etmeniz gerekmekte.
Geleneksel sınavlar yerine ödev veya projeler verilebiliyor. Öğrencilerin bilgisayarlarını kullanarak istedikleri yerden katılabileceği sınavlar organize edilebiliyor. Olumsuz durumların yaşanmaması için bu sınavlara kamera ve mikrofon zorunluluğu getirilebiliyor.
Dersine devam zorunluluğu şartı getiren bir hoca, 4 gün devamsızlık hakkı verir. 5.günde ise dersten kalmış sayılırsınız. Bazı hocalar ise devamsızlığı sorun etmez ve bu hocaların dersinde devamsızlıkta kalma yoktur. Gördüğünüz gibi tamamen kişisel tercihlere kalmış bir durumdur.
Üniversiteler, hibrit eğitim sürecinde uygulama ağırlıklı bölümler yarı zamanlı olarak okula gidebilecek. Diğer bölümler ise uzaktan eğitim ile sürece devam edecek.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerde uzaktan eğitimin yanı sıra isteyen öğrencilerin devam şartı aranmadan yüz yüze eğitim görebileceğini açıkladı. Üniversitelerde bugünden itibaren hibrit eğitim başlarken, ara sınavlar çevrim içi yapılabilecek.
ARA SINAVLAR ONLINE YAPILACAK
Üniversitelerde bahar dönemindeki ara sınavlar, uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrim içi yapılacak. Yarıyıl sonu, tek ders, tez izleme, yeterlilik gibi sınavların ne zaman ve nasıl yapılacağına yükseköğretim kurumlarının yetkili kurulları karar verecek.
30.03.2023 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında alınan kararlara istinaden 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı eğitim-öğretim süreci uygulamasının Üniversitemiz Senatosunda görüşülmesi ele alındı. - Online sınavlar 2 haftalık zaman diliminde gerçekleştirilecektir.
Derse hiç öğrenci gelmezse ya da az öğrenci gelirse yoklama yine de alınır mı? Yoklama alınır. Okula gelmeniz gerekmektedir. O günlerde ayrıca eğitim-öğretim devam ettiği için, öğrenci kaçırdığı derslerden kendisi sorumludur.
Derslere devam zorunluluğu aranmayacaktır. Sanal/canlı sınıflarda gerçekleştirilecek derslerin süresi 30-40 dakika aralığında olacaktır.
E-okul kapanmıyor. Sadece öğretmenler not giremiyor. İdare devamsızlıkları girebilir.
Uzaktan Eğitim programlarımızdan mezun olan öğrencilerimiz aynı programın örgün eğitim mezunları ile aynı haklara ve ünvanlara sahip olurlar. Önlisans diploması almış olan öğrencilerimiz DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile lisans programlarına geçiş yapabilirler.
Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Dönemine ilişkin alınan yeni kararları açıkladı. Özvar, üniversitelerin 3 Nisan'da açılacağını ve isteyenlerin okula gidebileceğini, devam şartının ise aranmayacağını duyurdu. Buna göre 2. dönem okula gitme zorunluluğu bulunmuyor.
Her ikisi de zamandan ve mekandan bağımsızdır. Uzaktan Öğretim eğitim sisteminde dersler canlı olarak işlenir, öğrenciler derse katılım gösterirler. Açık Öğretim sisteminde dersler pdf formatında sisteme yüklenir ve öğrenci video formatında canlı ders almaz.
ÜNİVERSİTELERDEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMA. Yüksek Öğretim Kurulu kararı doğrultusunda 2022-2023 Bahar Dönemi uzaktan öğretim yöntemi ile 20 Şubat Pazartesi günü çevrim içi olarak başlamıştır.
Uzaktan sınavlar genellikle online olarak gerçekleştirilir. Online olarak gerçekleşen bu sınavlarda genellikle süre soruları okuyup çözebileceğiniz veya yanıtlayabileceğiniz süre belli bir geri sayım aracı ile ölçülür ve süre bittiğinde sınavınız da bitmiş olur.
Üniversitede sınıfta kalma durumu yok ancak o döneminin ortalaması 1.80'nin altında olduğu zaman bir sonraki döneminden ders alamıyorsun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri