Kadının kocası için göbeğini deldirmesinde bir sakınca yoktur. Fakat göbek deliği başka kadınlar tarafından da görülmemesi gereken bir uzuv olduğundan dolayı, deldiren kişi içinde delen kişi için de günahtır.
Eğer hızma burna veya başka bir yere yapıştırılıyorsa suya engel olacağı ve altı ıslanmayacağı için gusle engel olur. Ama hızma, küpe gibi delinerek takılıyorsa deliğe su girmesi için ovuşturulup suyun o delikten geçmesi sağlanırsa gusle engel olmaz. Gusül boy abdesti olarak açıklanır.
Özellikle gençlerin merak ettiği bu konu, İslami camiada da tartışılmıştır. Kadınların tercih ettiği burun deldirmek ve hızma takmak, güzel görünmek için sıklıkla başvurulmuştur. İslamiyet'te kadın veya erkeğin hızma veya piercing takması mekruh olarak sayılmıştır.
Piercing de güzel bir aksesuar değil. Dövme yasaktır, piercing de hoş baktığımız bir şey değil. Oje ile namaz kılınır mı? Abdest aldığında tırnağında oje yoksa abdestin bozulduğuna ana kadar namaz kılabilirsin.
Göbek piercing'i, cinsel çekiciliği arttırmak için ya da takan kadına cinsel avantaj katmak için yapılmaya başlanmıştır. Günümüzdeyse pek çok kadın göbeğinin hoş, hatta sevimli gözüktüğünü düşündüğü için deldiriyor. Deniz aşırı ülkelerdeki bazı dinler piercing'i bir dini gereklilik olarak görüyor.
İlgili 36 soru bulundu
Göbek çevresindeki deri dokusu kalın ve etli olduğu için delim sırasında hissedilen acı oldukça düşük düzeyde. Tabii bu durum, zayıf ve karın bölgesi kaslı olan kişiler için biraz daha farklı olabiliyor. Eğer kaslı bir karna sahipseniz bu piercing taktırırken canınızın daha çok acıyacığı anlamına gelmiyor.
* Dövme gibi piercing de temiz ortamlarda yapılmazsa, enfeksiyona ve alerjik durumlara sebep olabiliyor. * Piercing sonrası nikel içeren küpelerin takılması ile nikel alerjisi gelişebiliyor. * En riskli bölgeler, kaş, göbek deliği ve ağız içi.
İslâm Hukukuna göre kulakların küpe takılmak üzere delinmesi ve küpe takılması, kadınlar için caiz görülmüş; ama erkekler için caiz görülmemiştir.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, oje ve ruj gibi vücut üzerinde tabaka oluşturan, suyun bedene ulaşmasına mani olan maddelerin abdest ve gusül abdestine engel teşkil ettiğini açıkladı. "Bunların abdest veya gusülden önce giderilmesi gerekir.
Yasaya göre piercing yapan işletmeler, vücutlarını deldirmek isteyenlerden 18 yaşın üzerinde olduğunu kanıtlamasını isteyecek, aksi takdirde işletmeler cezayla karşılaşacak.
Ancak dinî bakımdan zarurî bir durum varsa başka meseledir. Bu meselede, yani kulağı deldirmekte bir zaruretten bahsetmek mümkün değildir. Muhtemel olan bu halin dışında, kulak deldirmekte bir mahzur bulunmamaktadır. Birden fazla delik deldirmek de caizdir.
dolayı sargı bulunması abdeste ve gusle engel değildir.
Din İşleri Yüksek Kurulu'nun resmi sitesinde dövme yaptırmayla ilgili gelen sorulara verdiği yanıt ise şu şekilde: Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahiliye adeti olup, sağlık açısından zararlı olduğu gibi, dinen de yasaklanmıştır.
Piercing yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gereken noktalar: Piercing yapıldıktan sonra ilk 24 saat duş almamak ; enfeksiyon oluşmaması için şehir şebeke suyundan korumak gerekir.
Boy abdesti dediğimiz “gusül”de vücudun her tarafını yıkamak farzdır. Göbek çukuru, parmak araları, kulak delikleri, kasıklar vs. ovularak yıkanması ise sünnettir. Bu delikler kulak etlerinin birleşmesiyle kapanmışsa, bunları tekrar deldirip içini yıkamak gerekmez.
Piercing sonrası tamamen iyileşmeniz için 3,6 ay bekleyebilirsiniz. Bazı durumlarda kişinin iyileşmesi bir yıl kadar sürebilir. Piercing bakım uygulamalarını sonlandırmadan önce piercing yapan kişi ile iletişime geçmeniz, hekiminizden destek alarak uygulamayı doğru ve bilinçli şekilde gerçekleştirmeniz önerilir.
Helal oje, adı üzerinde helal sertifikalı bir ürün; tamamen sağlıklı maddelerden üretilmiş. Ekstra olarak da argan yağı, B5 ve C vitamini içeriyor.
Daha önce yapılmış olup deri üzerinde tabaka oluşturmuş ve çıkarılması da mümkün olmayan dövmeler ise artık deri hükmünü almış olur. Dolayısıyla bu durumda kılınan namaz geçerlidir. Abdest ve gusle engel olmayan türden olan dövmeler, dikkat çekici resim vb. içeriyorsa bunların namaz kılarken kapatılması uygun olur."
Bu kimseler için cilde yapışan ve tırnak aralarında kalan hamur, mum, zamk, boya vb. şeyler abdest ve gusle engel olmaz. Fakat isteğe bağlı olarak vücuda sürülen ya da yapıştırılan ve suyun bedenle temasına engel olan boya, oje, ruj gibi maddeler, bu ruhsatın dışındadır.
Oruçluyken kulak deldirmek orucu bozmaz. Kulak deldirirken herhangi bir iğne ve ilaç kullanılmayacaksa ve delme işlemi sadece bir alet yadımı ile yapılacaksa oruca bir zarar vermez.
Kirpik lifting denilen uygulama şayet süslenme olarak değerlendiriyorsa, bu konuda şunu söyleyebiliriz: İslam dini, insanın yaratılıştan var olan güzelliklerini daha belirgin hale getiren, takı takma, saç tarama, meşru ölçüde süslenme, israfa varmadan güzel giyinme gibi davranışları mubah kılmıştır, yani helaldir.
Ayak bileğine halhal takmak, ayağınızı yere vurup dikkati çekmemek kaydıyla sakıncalı değildir. Parmağa yüzük takmanın hiçbir mahzuru yoktur.
Göbek deliğine takılan bir aksesuar olan piercing takısının çıkarılmasıyla birlikte bazı kişilerde hafif bir iz kalması söz konusu olabilir. İzin belirginliği pek çok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Belly Piercing (Göbek): Göbek deliğine takılan bu piercing, mikroplu bölgede yer aldığı için bakım konusunda gayret ister.
Önceki yıllarda sınava girişte yüzük ve küpe yasağı uygulayıp alyansa izin veren ÖSYM bu yıl sadece halka alyansa izin verecek. Geçen yıl sınava basit piercing ile girmeye izin veren ÖSYM, basit piercing'i de “taşsız, metal top veya sivri uçlu” olarak tanımladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri