Diz yapmaz. Beli lastiklidir. Serin tutan gofre kumaştır. Her Bedende 2 cm Ölçüler Büyümektedir.
Gofre Kumaş
Basınç ve sıcaklığı kumaşa iletebilen üç boyutlu silindirik kalıplar kumaşta istenilen kalıcı baskı etkilerini ortaya çıkarır. Gofre efekti denilen bu işlem çoğu kumaşın üzerine uygulanabilir fakat müslin kumaş bu tekniğin uygulanabileceği en sağlıklı kumaşlardandır.
GOFRE KUMAŞ - BEJ
Dökümlü tiril tiril bir kumaştır. Elbise, jile, bluz, tunik, kimono ve pareo dikimine uygundur. Kabartma dokulu bir kumaştır. İnce yapıdadır.
Dökümlü bir yapıya sahiptir. Ütü istemeyen bir kumaştır. Yaz ayları için en fazla tercih edilen kumaş türleri arasında bulunur.
Desenli likralı kumaş ile, etek, ceket, pantolon ve elbise dikebilirsiniz.
İlgili 16 soru bulundu
Kıyafetler için kullanılan gofre kumaş tamamı ile pamuklu olan bir kumaştır. Yumuşak dokusu ile karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle kabartması bulunan kıyafetler için kolaylıkla kullanabilmektedir.
Gofre kumaş kimono takım. Ince bir kumaşı olup terletme yapmaz. Esnek bir yapısı vardır.
Yazın en büyük sorunlardan biri giysilerimizde hangi kumaşı tercih edeceğimizdir. İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Gofre kumaşın hafif esnekliği mevcuttur. 30°C'de makinede yıkanır.
Gofre baskının diğer baskı tekniklerinden farkı, çok fazla güç sarf eden makinalar kullanılarak basılmasıdır. Günümüzde pek çok ürünün ambalajı, kitap, ajanda, defter kapakları ve kartvizitler bu yöntem ile çok daha değerli, gösterişli bir hava kazanabilmekte, akılda kalıcı bir görünüme sahip olabilmektedir.
Gofre kumaş, dokuma kumaşların üstüne özel bir desen ve dokuların kazınması veya preslenmesi sonucu oluşan kabartılmış bir kumaş türüdür. Gofre kumaşlar, çeşitli endüstrilerde kullanılır, özellikle moda, ev tekstili ve otomotiv sektörlerinde sıkça kullanılır.
Gofre, kelime olarak kâğıdın baskı esnasında kabartılması anlamına gelir.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Sağlıklı kumaşların en önemli özelliği doğal ham maddeler ile üretilmesidir. Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlar sağlıklıdır.
Kumaşı alırken öncelikle kumaşın nefes alıp almadığını ya da kumaşın tamamen polyester olup olmadığını sorabilirsiniz. Kumaş pamuk polyester karışımı ise hem kırışmaya karşı dayanıklı hem de pamuk nefes aldığı için terleme sorunu yapmayacaktır. İçeriğinde pamuk bulunan aerobin kumaşa NATUREL AEROBİN KUMAŞ denir.
Pamuk kumaşlar tamamen doğal bir yapıya sahiptir. Bu nedenle ciltte alerjik reaksiyon oluşturma riski çok azdır. Hava geçirgenliği yüksek olan özel yapısı sayesinde terlemeyi önler ve nemi emerek sıcak yaz aylarında konfor sağlar.
Kesinlikle terletme yapmayan aerobin kumaş sayesinde yaz aylarını da rahat bir şekilde geçirebilirsiniz. - Aerobin kumaş yapısı bakımından terletmeyen bir kumaş olma özelliğine sahiptir. - Kırışmaya karşı oldukça dayanıklıdır ve kullanımı kolaydır.
Polyester kumaş özellikle kadın giyim sektöründe sıkça tercih edilir. İç giyimden dış giyime kadar pek çok eşyanın sağlam olması için faydalanılır. Özellikle kadın montlarının üretiminde kullanılan bu malzeme eşyaları su geçirmez, kir tutmaz ve dayanıklı bir hâle getirir.
Yüksek kaliteli kumaşlar, düzgün dokunmuş, sıkı ve ince bir dokuya sahiptir. Ayrıca, kumaşın dokuma yöntemi, dayanıklılık, esneklik ve hava geçirgenliği gibi özelliklerini de etkiler. Renk ve desen: Kaliteli bir kumaşın renkleri canlı olmalı ve ayrıca düzgün bir şekilde boyanmalıdır. Desenler net ve keskin olmalıdır.
KETEN. Keten gömlek ve ceketler yazın terletmediği ve koku yapmadığı için tercih edilebilecek kumaş türlerindendir. Çabuk kırıştığı için, pantolon ve etek yerine gömlek tercih etmek kullanım açısından daha rahattır.
Ayrobin kumaş, özellikle elbise yapımında kullanılan bir tür kumaştır. Pamuklu ve polyester ipliklerin bir karışımıdır ve bu sayede hem dayanıklı hem de yumuşaktır. Bu kumaş, özellikle yaz aylarında giyilen elbiseler için idealdir, çünkü rahat bir dokuya sahiptir ve nefes alabilen bir yapıya sahiptir.
Viskon kumaşlarının içeriğinde viskon maddesi yer almaktadır. Viskon ham maddesi ise kayın ağaçlarından elde edilmektedir. Yapı aşamasında sıvı halde bulunan viskonun şekillendirilmesi oldukça kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Bunun nedeni ise içeriğinde selüloz oranının oldukça yüksek olmasından kaynaklanmaktadır.
isim Üzeri petek biçiminde, arasında krema bulunan, bisküviye benzer tatlı, hafif bir yiyecek.
Kalite ipliklerden üretilen nano teknoloji nefes alabilen sentetik bir kumaş türüdür. Dayanıklı ve vücudu saran özelliğiyle birçok kıyafet üretiminde tercih edilmektedir. Esnek yapısıyla şık bir görüntü sağlamaktadır. Baskı ve boyama yapılabilen bir kumaş türüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri