Yedeklemeyi etkinleştirdiğinizde fotoğraflarınız photos.google.com'da depolanır.
İlgili 28 soru bulundu
Google Fotoğraflar ile yedeklediğiniz fotoğraflarınızı https://photos.google.com adresinden bulabilirsiniz.
Eğer olurda Android işletim sistemli akıllı telefonunuzdan Google Fotoğraflar uygulamasını kaldırmaya karar verirseniz, Yedekleme ve Senkronizasyon otomatik olarak kapanmıyor. Yani uygulamayı silmeden önce öncelikle Yedekleme ve Senkronizasyon'u kapatmalısınız.
Yedekle ve senkronize etmek, fotoğraflarınızı ve videolarınızı Google Hesabınıza otomatik olarak kaydeden bir depolama hizmetidir. Bu fotoğraflara ve videolara, hesabınıza giriş yaptığınız tüm cihazlardan erişilebilir.
Google Fotoğraflar uygulamasını açın > Kitaplık'a dokunun. 2. Çöp Kutusu'nu seçin > Seç'e dokunun. 3. Geri yüklemek istediğiniz fotoğrafları işaretleyin > Geri Yükle'ye dokunun.
Bilgisayarınızda photos.google.com adresine gidin. Google Hesabınızda oturum açın. Sağ üstteki profil resmini tıklayın. Fotoğrafları yedeklediğiniz hesapta oturum açıp açmadığınızı kontrol edin.
Son Silinenler albümünüzü kontrol etme
Fotoğrafınızı veya videonuzu yanlışlıkla sildiyseniz Son Silinenler albümünde bulabilirsiniz. Fotoğraflar > Albümler'e gidin ve Diğer bölümünde Son Silinenler'e dokunun.
Android O (8.0) işletim sistemli cihazlarda Ayarlar > Sistem > Yedekleme menüsünden “Google Drive'da yedekleme” seçeneğini etkinleştirin. Google hesabınıza giriş yapın veya yeni bir hesap ekleyerek yedekleme sürecini tamamlayın.
Senkronizasyon açık olduğunda Galerinizin kotasının dolması nedeniyle veya Galeriden resimlerinizi silseniz dahi Google Fotoğraflarda resimlerinize erişebilirsiniz. Senkronizasyonu kapattığınızda Galeriden resimlerinizi silmeniz halinde tekrar erişemiyeceğinizi hatırlatmak isterim.
Diğer seçenekler > Ayarlar > Sohbetler > Sohbet yedeği > Google Drive'a yedekle'ye dokunun. Asla dışında bir yedekleme sıklığı seçin. Sohbet geçmişinizi yedeklemek istediğiniz Google hesabını seçin.
Her Google Hesabı 15 GB depolama alanı içerir. Bu depolama alanı; Gmail, Google Drive ve Google Fotoğraflar arasında paylaşılır. Pixel 5 veya daha eski bir cihazınız varsa cihazınızdan yedeklenen fotoğraf ve videolar için ücretsiz olarak sınırsız depolama alanına sahip olursunuz.
Android tabanlı bir cihaz kullanıyorsanız Google Drive, One Drive, Dropbox, Yandex.Disk, iCloud, Flickr, Lifebox gibi bulut servisler depolama için ücretli veya limitli ücretsiz birçok çözüm sunuyor. Bunların arasında en yaygın kullanılan ise Google'ın sunduğu bir bulut depolama çözümü olan Google Drive.
Herhangi türde bir dosyayı Google Drive'a yüklediğinizde, bu dosya birinci sınıf veri merkezlerimizde güvenli bir şekilde depolanır.
Google Fotoğraflar, cihazınızdaki fotoğrafları sizin tercihlerinize göre yedekler. Yukarıda boyut faktöründen bahsetmiştik. Uygulama, dilerseniz mobil veriyi kullanarak ya da sadece şarjdayken yedekleme yapabilir. Tabii ki Google hesabını da istediğiniz zaman değiştirebilir veya kaldırabilirsiniz.
Depolama alanınızda yer açmak için Google Drive, Gmail veya Google Fotoğraflar dosyalarınızı çöp kutusuna taşıyıp çöp kutunuzu boşaltın. Birden çok dosyayı veya klasörü tek seferde siler, geri yükler ya da kalıcı olarak silerseniz değişikliklerin geçerli olması zaman alabilir.
Başka bir telefonda aynı açık olan gmailden görünür mü Merhaba, Google Hesabınız o diğer cihazda açık ise ve Google Fotoğraflar uygulaması o cihazda yüklü ise yedeklenen fotoğraflarınızı görüntülüyebilirler.
Fotoğrafları Google Fotoğraflar kullanarak yedekleyin
Fotoğraflar uygulamasını açın. Fotoğraflar uygulamasını ilk kez açıyorsanız Yedekle ve eşitle seçeneğini açıp Bitti öğesine dokunun. > Ayarlar > Yedekle ve eşitle > Aygıt klasörlerini yedekle öğelerine dokunun. Eşitlemek için klasörleri açın.
Google arama sonuçlarına resim eklemek için görselinizi, bir açıklamayla birlikte bir web sitesine ekleyin. Doğrudan arama sonuçlarına görsel yükleyemezsiniz. Ancak, web sitelerinde yayınlanan aranabilir görseller, arama sonuçlarımızda gösterilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri