Oksijen hortumlarının renkleri mavi, asetilen hortumlarının renkleri ise kırmızıdır.
OKSİJEN İÇİN MAVİ, ASETİLEN İÇİN KIRMIZI RENKLERDE. ENDÜSTRİYEL OKSİJEN VE ASETİLEN KAYNAĞI İŞLERİNDE.
Cevap: şeffaf mavi ve turuncu renkleri vardır .
Oksijen hortumu mavi, yakıt (LPG) hortumu kırmızı / kavun içi renkte olmalıdır.
Oksijen hortumlarının renkleri mavi, asetilen hortumlarının renkleri ise kırmızıdır.
İlgili 20 soru bulundu
Yaşamın devam ettirilebilmesi için gerekli gazlardan biri olan oksijen tüpünün 2 çeşidi bulunuyor. Oksijen tüplerinin dış malzemeleri alüminyum ya da çelikten üretiliyor. Farklı kapasitelere sahip olan oksijen tüpleri çeşitli ihtiyaçlara yanıt veriyor.
Azot tüp rengi yeşildir. Dik olarak muhafaza edilen veya taşınan RAL 6029 renk kodlu yeşil renkli tüplerin azot gazı taşıdığı, tüpün üzerinde görünür biçimde yazılı olmalıdır.
HİDROJEN TÜP RENGİ
Hidrojen tüpü rengi kırmızıdır.
Oksijen tüpü ventilleri yağlı el ile kesinlikle açıp kapanmamalıdır. Ventil aksamına hiçbir şekilde yağ, mazot, benzin gibi yanıcı maddeler bulaştırılmamalıdır. Tüp vanaları için kesinlikle yağ kullanmayın. Oksijen tüpleri yakınlarında sigara içilmemeli ateşle yaklaşılmamalıdır.
Denizlerin üzerinde oluşan ve karaların üzerinde oluşan olarak ayrıldığında iki tip hortum vardır. Denizin üzerindeki hortumlar daha küçük boyutlu olur ve etkileri fazla uzun sürmez. Esas yıkıcı etkiyi yapan hortumlar karaların üzerinde oluşanlardır.
C Tipi (Verici) Hortumlar
Yangın mahallinde müdahale amaçlı kullanılan hortumlardır. Yangınlarda dahili alanlara girişlerde kullanılan, içi kauçuktan ve poliüretandan yapılmış hortumlardır. Dış kısımları iplik veya dayanıklı kauçuktan üretilmektedir.
Standart sıcaklık ve basınçta oksijen çok soluk mavi renkte ve kokusuz bir gazdır.
Nazal oksijen kanülü, hastanın burun deliklerine yerleştirilerek oksijen aktarmak için kullanılır. İki ucu açık olan bir tüptür. Hasta için maske kullanılmadığı durumlarda da bu ürün kullanılır.
Önce asetilen gazı ayar düğmesini kapatın, Oksijen ayar düğmesini kapatın, Tüpleri kapatın ve önce oksijen sonrada asetileni blöf edin.
Karbondioksit Tüpü: Karbondioksit gazının güvenli bir şekilde taşınması ve depolanması için kullanılan tüplerdir. Havadan 1,5 kat daha ağır olan karbondioksit gazı özellikle gıda sektöründe, gıdaların bozulmadan saklanması ve nakledilmesinde kullanılır. Karbondioksit gazı tüpleri RAL 7000 kodlu gri tüplerdir.
Mavi kapaklı Koagulasyon Tüpleri :Kanın pıhtılaşmasını ölçmede kullanılmaktadır. Gri Kapaklı Glikoz Tüpleri :glikoz ve laktat tespiti için uygundur. Siyah kapaklı Vakumlu Sedimantasyon Tüpleri: Kanın sedimantasyon hızını tayin etmede kullanılır.
Karbondioksit tüp rengi RAL 7000 kodlu gridir. Bu tüplerin üzerine tüpün içerisinde olan gazın cinsi de yazılır. Böylece karbondioksit gazı tüpü rengi ile diğer tüplerden ayrılır. Yangın söndürme cihazlarında kullanılan karbondioksit tüplerinin rengi ise kırmızıdır.
4-Sarı kapaklı tüp-Biyokimya (Jelli serum ayırma tüpü)
Hormon ,mikrobiyoloji ve biyokimya testlerinde kullanılır. Tüpün çeperindeki silika partikülleri ile alınan kanın tamamen temas etmesi önemlidir. Bunun için numune alındıktan sonra 4-5 kez yavaşça altüst çevrilir, kesinlikle çalkalanmaz.
Argon tüpü, sıvı ya da gaz argonun taşınması için kullanılan özel tüplerdir. Bu tüpler genellikle çelikten üretilir. Dikişsiz ve dikişli tüp olarak ikiye ayrılan argon tüpleri açık mavi renklidir.
OKSİJEN TÜP RENGİ
Oksijen tüpü mavi renkli olarak üretilmektedir. Bu renk ile üretilen oksijen gaz tüpünün, hem taşınması hem de kullanımı sırasında o tüpün içinde oksijen gazı olduğu bilinir, bu bilgi ışığında kullanılır ve önlemler de buna göre alınır.
3.7- Tüplere doldurulacak olan oksijen gazı min. 99.5% saflıkta ve TS 2800'e uygun olacaktır. 3.8- Tüplerin doldurma basıncı 150-200 bar olacaktır.
Oksijen Tüplerinin Kullanım Süresi Ne Kadardır? Oksijen tüplerinin kullanım süreleri, tüp hacmine ve akış ayarına bağlıdır. Örneğin, 10 litre oksijen tüpü 2 litre/dakika akış ayarında yaklaşık 6-7 saat kadar, 5 litre ise yaklaşık 3-3,5 saat kadar kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri