Google ise, arama motoru ve çeşitli hizmetler sunarak kullanıcıların bilgi arayışlarını destekleyen, e-posta, harita, haber ve sosyal ağ gibi geniş bir dizi servis sağlayıcısıdır. Bu özelliklerle, Google da sosyal medya kavramı içerisinde yer alır.
Google+ (bazen Google Plus olarak da bahsedilir ve G+ şeklinde kısaltılır), kurucusu olan Google tarafından yönetilen sosyal ağ ve kimlik doğrulama hizmeti.
Buna göre sosyal medya, başta Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn gibi sosyal ağlar, bloglar, mikrobloglar, mesajlaşma programları, forum siteleri, internet siteleri ve içerik paylaşım sitelerinin toplamı olup, internet teknolojileri vasıtasıyla bilgi ile içerik üretmeyi ve paylaşmayı sağlayan platformlardır.
İlgili 33 soru bulundu
Spotify'ın yeni sosyal ses uygulaması Spotify Live ile canlı konuşmalar düzenleyebilir ve konuşmalara katılabilirsin. Sanal odalar sayesinde sanatçılarla ve ortak ilgi alanlarına sahip hayranlarla birlikte müzik dinleyebilir, sevdiğin konular hakkında sohbet edebilirsin.
Netflix bir "Video on Demand" (Talep üzerine izleme) yapısıdır. Kısacası bir şirket kuruluş tarafından sunulan içerikleri istediğiniz an istediğiniz zaman ulaşabileceğiniz ve bunun için örnek bir abonelik ücreti ödediğiniz yapıdır. Netflix bu durumda bilinen bir sosyal medya sitesi değildir.
Google, internet araması, çevrimiçi bilgi dağıtımı, reklam teknolojileri ve arama motorları için yatırımlar yapan çok uluslu Amerikan şirketidir. Şirket İnternet tabanlı hizmet ve ürünler geliştirmektedir. Kârının büyük bir kısmını Google Ads (eski adı ile AdWords) hizmeti üzerinden elde etmektedir.
Snapchat. 635 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan Snapchat de en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alıyor. Snapchat kullanan kişiler bu sosyal medya platformu üzerinden yazı, ses, görüntü ve fotoğraf paylaşımı yapabilmektedir.
TikTok veya Çin'de bilinen adıyla Douyin, Musical.ly bazında yaratılan, video oluşturma ve paylaşmanın yanı sıra canlı yayın imkânı sağlayan bir sosyal medya uygulamasıdır. Eylül 2016'da ByteDance tarafından piyasaya sürüldü.
Özetle bireyin etkileşim içinde bulunabildiği çevrimiçi bir platform olarak da ifade edilebilen sosyal medya araçlarına; forumlar, bloglar, wikiler, paylaşım siteleri, sosyal ağ siteleri, mikro-blog siteleri ve çevrimiçi diğer sanal dünyalar örnek olarak gösterilebilir.
Sosyal medya, kullanıcıların internette aradığı, kullandığı ve içerik ürettiği interaktif iletişim platformdur. Geleneksel medya'dan Web 2.0'ın kullanılmaya başlamasıyla, tek yönlü içerik paylaşımından, çift taraflı içerik alışverişine erişim sağlanılan medya iletişimidir.
Facebook (1,184 milyar)
Facebook'un dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu olduğunu söylemeye gerek yok artık.
YouTube, Google'a ait bir Amerikan çevrimiçi video paylaşım ve sosyal medya platformudur. Merkezi San Bruno, Kaliforniya'da olan platform; 15 Şubat 2005'te üç eski PayPal çalışanı tarafından kuruldu.
Facebook 34,4 milyon, Tiktok 32,2 milyon, Twitter 20,4 milyon, Snapchat 16,6 milyon, Messenger 16,1 milyon, Linkedin ise 14 milyon kullanıcı sayısına sahip.
Snap Inc., 16 Eylül 2011'de, Evan Spiegel ve Bobby Murphy tarafından kurulan bir Amerikan kamera ve sosyal medya şirketidir. Santa Monica, Kaliforniya'da bulunur. Üç ürünü var: Snapchat, Spectacles ve Bitstrips (Bitmoji).
Hizmetlerimiz 13 yaşın altındaki çocuklara yönelik değildir ve bir hesap oluşturmak ve Hizmetleri kullanmak için 13 yaşında veya daha büyük olduğunuzu onaylamanız gerekir.
Google, internet üzerinden bilgi aramalarının yapıldığı, çevrim içi bilgi paylaşımı, reklam teknolojileri ile donatılmış olan ve arama motorlarına yatırım yapan güçlü bir ABD anonim şirketidir.
GOOGLE'IN İLK ADI: BACKRUB
Bu arama motorunu Backrub olarak adlandırdılar. Kısa süre sonra, Backrub (neyse ki) adını Google olarak değiştirdiler.
Google'ın Geliri
Google'ın reklam gelirlerinin büyük kısmı, arama aracındaki reklamlardan gelir; %71. Tüm segmentlerden elde edilen toplam gelir 2021'de 257.6 milyar dolardı.
Netflix dünyada hangi ülkelerde yasak? Birkaç yıl öncesinde sadece 60 ülkede faaliyet gösteren Netflix Türkiye'de yasaklı bir platform değil. Ancak Türkiye'de 2019'da kabul edilen yeni RTÜK yasasına göre bazı uluslararası ya da yerel platformların içeriklerine sansür uygulanabiliyor.
Hesabınızdaki her bir profilde izlenen dizileri ve filmleri görebilirsiniz. Bir web tarayıcısından Hesap sayfanıza gidin. Görmek istediğiniz profilin Profil ve Ebeveyn Kontrolleri ayarlarını açın. İzleme etkinliği öğesini seçin.
Temel plan bir kişilik, standart plan 2 kişilik ve özel plan ise 4 kişilik paketleri içeriyor. Netflix ücretleri her yıl farklılık gösteriyor. 2023 yılı fiyatları için de güncelleme yapan Netflix 1 ay ücretsiz abonelik imkanını da kaldırdı. Netflix temel, standart, özel plan üyelik fiyatları ne kadar?
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri