Görsel İletişim Araçları: Günümüzde kullanılan görsel iletişim araçlarına örnekler verecek olursak; kitaplar, süreli yayınlar, televizyon, afişler, broşürler, internet, cep telefonu en sık kullanılan araçlar olarak değerlendirilebilir.
Günümüzde görsel-işitsel iletişim özgürlüğü, ifade özgürlüğünü kullanmanın en yaygın ve etkin yollarından biridir. Görsel-işitsel iletişim özgürlüğünün en etkin olarak kullanıldığı alan ise radyo ve televizyondur. Radyo ve televizyon yayıncılığı, kitle iletişim alanının en önemli ve en yaygın aracı konumundadır.
İletişim sürecindeki mesajları etkili bir şekilde iletmek için görsel unsurların kullanıldığı bir disiplindir. Metin, renk, şekil, grafik, fotoğraf, illüstrasyon gibi görsel unsurları kullanarak bilgiyi organize eder ve izleyicilere aktarır.
Telgraf, posta, telefon, faks, radyo, gazete, televizyon, uydu ve internet kitle iletişim araçlarına örnek olarak gösterilebilir. Geçmişte kitle iletişim araçları; radyo, telgraf ve faks gibi araçlarla sınırlıydı.
İlgili 35 soru bulundu
Görsel iletişim, bilgiyi, duyguları ve düşünceleri görsel öğeler aracılığıyla ifade etme ve iletim sürecidir.
3.Uzaktan Yapılan Sesli İletişim: Radyo, televizyon, sinema, telefon kanalıyla yapılan sesli ve görüntülü iletişim türüdür.
Bunlar: televizyon, sinema, dergi, gazete, internet yayınları ve platformları ilk akla gelenlerdir. Kitle iletişim araçlarının amacı ve görevi; Bilgileri, düşünceleri, haberleri ve fikirleri kısa zaman içerisinde geniş kitlelere ulaştırmak ve yaymaktır.
resimler, imgelerin insan üzerinde etkisine ilişkin şekil çizilerek yapılmış ilk görsel iletişim örnekleridir (Uçar, 2004: 17).
Görsel iletişim kanalları ise; hem bireylere, hem toplumlara hem de profesyonel platformlara hitap edebilecek kadar geniş kapsamlıdır. Görsel iletişim kanallarından bazıları, kitaplar, dergiler, televizyonlar, reklam araçları gibi görme duyumuza hitap eden kanallardır.
2) Görsel araçlar: Resimler, yazı levhaları, duvar resimleri, fotoğraf, slayt, film, kukla vb. 3) İşitsel-Görsel araçlar: Bilgisayar, televizyon, sesli filmler vb.
Görsel-İşitsel Araç-Gereçler: Hem görme hem de işitme duyusuna hitap ederler. Örneğin: Bilgisayar, DVD, TV, film makinesi ve hareketli filmler, video, tiyatro, eğitsel geziler vb. Katılımcıların güdülenme düzeyini artırır.
Yazılı iletişim araçları (Gazete vb.)
Genellikle günlük yazılı iletişim araçlarına gazete; haftalık, onbeş günlük ve aylık basın ürünlerine de dergi denilmektedir. Bu araçlar, sadece bilgi/haber üretmekle kalmayıp, toplumun bilgilendirilmesi ve belli konularda eğitilmesi sorumluluğunu da taşırlar.
Telekomünikasyon araçlarının ilki olarak 1844 yılında kullanılan elektrikli telgraf gösterilebilir. 1876 yılında patenti alınan telefon da yine bu alanda büyük bir ilerleme olarak kaydedilmiştir.
Dumanla haberleşme, güvercinle haberleşme, daktilo, radyo, televizyon, bilgisayar derken günümüzde cep telefonu ile anlık olarak iletişim sağlanabilmektedir. İletişim Araçları: Bilgiye ulaşılmasını ve bilginin oluşturulmasını sağlayan her türlü görsel, işitsel, basılı ve yazılı araçlardır.
Görsel medya organlarında çalışan; iletişime ek olarak sanat disiplinine ve dijital medyaya da hakim, bilgisayar temelli iletişim teknolojilerini çok iyi şekilde kullanan, video, fotoğraf, ses, grafik, yazı, üç boyutlu tasarım, animasyon tasarımını gerçekleştiren kişiler "Görsel İletişim Uzmanı" olarak bilinir.
Görsel bilginin insanlar arasındaki akışını sağlayan iletişim grafik sanatının var olmasını sağlar. İyi bir tasarım geleceğe yönelik bir yatırım olarak görülebilir. Günümüzde yaşamı kolaylaştırma, grafik imgelerle iletişim kurabilme alışkanlığımıza koşut olduğu söylenebilir.
Optik iletişim ya da optik telekomünikasyon, bilginin iletilmesi için ışığın kullanıldığı iletişim türüdür. Görsel olarak ya da elektronik aletler kullanılarak gerçekleştirilebilir.
Sözlü iletişim; yüz yüze görüşmeler, sohbetler, toplantılardaki konuşmalar, hitaplar, sunumlar, telefon konuşmaları, konferanslar, seminerler, resmi konuşmalar, kongrelerde yapılan konuşmalar gibi çeşitli şekillerde oluşur.
Fotoğraf bir iletişim aracı olarak kullanıldığı zaman, rengi, içeriği ve kadrajı ile bir iletide en önemli unsur olmaktadır.
Messenger adıyla bilinen yazılım günümüzde Skype ile birleşmiştir. dışındakiler sizi rahatsız edemez, iletişim kuramaz. odadaymış gibi sesli ve görüntülü görüşme sağlayan yazılım veya internet sayfasıdır. Genellikle uzaktan eğitim ya da toplantılarda kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri