Bu nedenle gribe iyi gelen çaylar tüketmek fayda sağlamaktadır. Bu sürecin gribe yakalanmadan günde bir iki defa, grip olunması halinde üç ile dört defa tüketimi yeterli olacaktır. Soğuk algınlıklarına iyi gelen bitkiler arasında zencefil, ekinezya, ıhlamur, nane çayı ve yeşil çay bulunmaktadır.
Özellikle nezleye iyi gelen çaylar vardır. Bunların arasında; adaçayı, ekinezya çayı, bol limon ve ballı ıhlamur, bol limonlu naneli bitki çayı, ballı limonlu zencefil çayı, limon çayı, greyfurt çayı, kuşburnu çayı bulunmaktadır. Ancak bu çayların demlenmiş ve ılık olarak tüketilmesi gerekmektedir.
Tavuk çorbası, paça çorbası, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil, ekinezya, kuşburnu, adaçayı, kekik çayı, okaliptus çayı, bal, soğan ve sarımsak grip hastalığına faydalı olan başlıca besinlerdir.
Soğuk Algınlığından Koruyucu Çaylar ve Tarifleri. Kuşburnu, Tarçın ve Ekinezya Çayı: Kaynamış 80 derece suya ekinezya, tarçın ve kuşburnunu atarak demliyoruz. 10 adet fındıkla beraber tüketiyoruz.
İlgili 42 soru bulundu
SOĞUK ALGINLIĞINA İYİ GELEN İBRAHİM SARAÇOĞLU KÜRÜ
Bir çay bardağı su hazırlayın. Daha sonra bir miktar bal ile soğan suyunu bir kaba koyarak karıştırın. Hazırladığınız suyu karışımın içinde döküp tekrar karıştırın. Günde iki kere bu karışımı için.
Zencefil çayı
Adeta bir şifa deposu olan zencefil, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirici mucizevi bitkilerden biri. Zencefil çayını hazırlamak için taze kök zencefilden dilimlenmiş olarak demliğe koyun ve sıcak su ilave ederek 5 dakika demleyin. Vitaminli zencefil çayı hazırlamak işte bu kadar kolay!
Çay iyi gelmiyor Soğuk algınlığı durumlarında yeşil çay, siyah çay ve mate çayı da soğuk algınlığı dikkat edilmesi gereken içecekler arasındadır. Bu çaylar vücutta soğuk algınlığı komplikasyonlarının daha çok yaşanmasına sebep olmaktadır.
4 şahane bitki, gribi hayatınızdan kovmaya geldi; Ihlamur, karanfil, zencefil ve tarçın. Tüm malzemeleri demliğe koyun ve üzerinde sıcak su ilave edin. 5-6 dakika bekletin, sıcakken tüketin.
Grip, boğaz ağrısının en önemli nedenlerindendir. Ek olarak, öksürük, hapşırma ve burun tıkanıklığı da söz konusudur. Parol, içeriğindeki "Parasetamol" maddesinden dolayı, grip semptomlarını (orta şiddetli ağrılar, yüksek ateş ve boğaz ağrısı) büyük ölçüde azaltmaya yardımcı olur.
Gribin bir günde geçmesi için özellikle istirahat çok önemlidir. İstirahat etmeden grip hastalığının bir günde geçmesi olanaksız bir durumdur. Aynı zamanda bol bol sıvı tüketmek vücudun grip virüsünden hızlı bir şekilde kurtulmasını sağlamaktadır.
Adaçayı, yeşil çay, nane limon çayı, ekinezya çayı, ıhlamur, zencefil-bal-limon çayı, kuşburnu çayı tercih edebileceğiniz çaylar arasında yer alır. Ayrıca hazırladığınız çayların içine, tarçın, karabiber, zerdeçal gibi faydalı baharatları da ekleyebilirsiniz.
Papatya, zencefil, nane veya ısırgan gibi anti inflamatuar ve anti alerjik özelliklere sahip otlar içeren çaylar tercih edilebilir. Maksimum yarar sağlamak için bir bardak kafeinsiz sıcak bitki çayı yapıp içmeden önce buharı teneffüs edilebilir.
Zencefil, ıhlamur, ekinezya ve yeşil çay, soğuk algınlığına iyi gelen bitki çayları arasında yer almaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren bir yapıya sahip olan kuşburnu çayı, adeta C vitamini deposu olarak bilinmektedir. Günde 2-3 bardak kuşburnu çayı tüketimi önerilmektedir.
Grip ve öksürük şikayetlerinde limon oldukça tedavi edici etkisi olduğuna dikkat çeken Tuysuz, “Günde en az bir adet limon öneriyoruz. Çayımıza katabiliriz veya sıcak suya limon sıkarak, şeker ilave etmek suretiyle içebiliriz. Ihlamur içine de konulabilir. İdeal olanı hasta olmadan önce limon tüketmek” dedi.
Gripken ne yememeli
Bazı yiyecekler ve içecekler iyileşme sürecinizi uzatabilir. Bu nedenle grip olduğunuzda bunlarda uzak durmanızda fayda vardır. Uzak durulması gereken yiyecek ve içecekler şunlardır: Alkol, tuz ve şeker yoğun işlenmiş gıdalar, yağlı besinler, süt ve yemesi zor olan sert gıdalar.
Canan Karatay, yaz sebzelerinin kışın tüketilmemesi gerektiğini söyleyerek bağışıklık sistemini güçlendirmek için lahana, brokoli, karnabahar, kereviz, turp, ev turşusu, soğan ve karnabahar yenmesini önerdi.
GRİP HASTALIĞININ BELİRTİ VE BULGULARI
Ateş, genellikle 3-5 gün sürer. Yorgunluk ve halsizlik daha uzun sürebilmesine rağmen sağlıklı kimselerde grip semptomları yaklaşık bir hafta sürer.
Soğuk algınlığı ve grip tedavisinde uzmanların önerdiği başlıca şifalı meyveler; Elma, mandalina, greyfurt, kivi, portakal, taze zencefil, havuçtur.
Ihlamur çayı ateşin düşmesine yardımcı olur, antienflamatuvar özellikleri sayesinde yaygın soğuk algınlığı ve gribe karşı bağışıklığın güçlenmesine destek olabilir. Ihlamur, ateşli soğuk algınlığı ve grip dönemlerinde çocuklar için de kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri