Ardıç Katranlı Sabun, uzun yıllardan beri cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Egzama, sedef, mantar, uyuz ve gül hastalığı gibi cilt hastalıklarına önerilir.
Rozada sabunlar derinin daha fazla kurumasına ve iritasyonuna neden olmaktadır. Sindetler sabunsuz sabun olarak tarif edilen sentetik deterjanlardır. Deri doğal pH yakın olmaları ile rozada tercih edilebilir.
Rozalı cilt temizliği
Hassas cildini temizlemek ve makyajını arındırmak için günde iki defa yüz temizleyici jel kullanmalısın. Cildi kurutmayan ve alkol içermeyen yüz temizleyici jelleri kullanmanı öneririz. Tonik yerine suyla köpüren yüz temizleme jellerini kullanmak daha güvenli olacaktır.
En çok kullanılan metronidazol (krem, jel, losyon), azelaik asit (krem, jel) ve sodyum sülfasetamid, sülfasetamid+sülfürdür. Diğer ilaçlar ise tretinoin, benzoil peroksit, eritromisin, klindamisin, tetrasiklin, % 5 permetrin krem, takrolimus ve pimekrolimustur.
Bıttım sabunu, bu doğal yağın yanı sıra zeytinyağı, badem yağı, Hindistan cevizi yağı gibi farklı ürünlerle zenginleştirilerek hazırlanır. Bıttım sabunu, ciltteki ölü hücreleri temizler, cildi nemlendirir, sivilce, egzama, kaşıntı gibi cilt sorunlarını gidermeye yardımcı olur.
İlgili 32 soru bulundu
Egzama, sedef, mantar, uyuz ve gül hastalığı gibi cilt hastalıklarına önerilir. Doğal antiseptik özelliği sayesinde ayaktaki mikrop ve bakterileri yok edip ayak kokusunu giderir. Saç diplerindeki sedef hastalığına ve yaralara iyi gelir.
Y.Elma Sabunu: Cilt kızarıklıkları ve yaralara karşı kullanılır. Yosun Sabunu: Selülit tedavisinde kullanılır ayrıca yağ sökücü özelliği vardır. Yılan Yağı Sabunu: Saç dökülmelerinde ve saç uzatmada kullanılır.
Rozasea hastaları sıcak yiyecek- içecekler, çay, kahve, alkol, rafine edilmiş basit karbohidrat içeren yiyeceklerle kakao ve kakaolu ürünlerden de uzak durmalıdır.
Gül hastalığı belirtileri aylarca ciltte sebat edebilir ve kendiliğinden gerileyebilir. Belirtiler aralıklı alevlenmelerle seyredebilir; her yaştan ve cinsiyetten kişiyi etkilemekle beraber sıklıkla orta yaşlı ve beyaz tenli kadınlarda görülür.
Peki gül hastalığı olanlar ne yememeli? Acı ve baharatlı gıdalar, kahve, çay, tuzlu besinler, ceviz, alkol, domates, incir, çikolata ve narenciye tüketiminde dikkatli olunmalıdır.
Alkol rozase hastalarında atakları artırmaktadır, özellikle şarap ve likörden kaçınmalıdır. Alkol içeren soslar ve bozadan da kaçınmalıdır. Kahvenin artık rozaseyi şiddetlendirmediği bilinmektedir, ancak aşırı sıcak kahve ve çay içilmemelidir.
Nemlendiriciler içerisinde koku ve alkol olamamalıdır. Roza kullanılan nemlendiriciler deriyi yumuşatıcı, sakinleştirici, damarları koruyucu ve antiinflamatuar içermelidir(Gliserin ve Karité yağı gibi). Antiaging nemlendiriciler(laktik, glikolik, salisilik asit ve retinol içerdikleri için) fazla tercih edilmemelidir.
Lavanta yağı, gül hastalığından dolayı oluşan kızarmayı ve iltihaplanmayı hafifleterek iyileştirecektir.
Roza hastalığının kesin bir tedavisi olmamakla birlikte en etkili tedavi roza hastalığını tetikleyebilecek etkenlerden uzak durmaktır. Hastalığın gözlemlendiği bölgenin temiz kalmasını sağlamak, alkolden uzak durmak, cilt besleyici kremler kullanmak kabarcıkların ağrısını ve hassasiyetini azaltır.
Tam bir cilt dostu olan aloe vera, gül hastalığının yaşattığı yan etkileri de azaltıyor. Özellikle kızarılıklığın geçmesine destek olan aloe veranın bu etkisinden faydalanmak için taze haldeki aloe vera yapraklarının iç kısmından çıkaracağınız jeli temiz cildinize uygulamanız yeterli.
Gül Hastalığı Tedavi Edilmezse Ne Olur? Gül hastalığı, müdahale edilmediği durumlarda şiddetlenebilen kronik bir hastalıktır. Devam eden süreçte iltihaplı yaralar ve sivilceler meydana gelebilir. Eğer erken teşhis yapılmazsa ve hastalık ilerlerse, lenf kanserine neden olabilir.
Uygun kullanım ve doz / uygulama sıklığı için talimatlar:
Doktorunuz tarafından başka bir şekilde önerilmediyse; ROZA'yı, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez deri üzerine sürerek uygulayınız. ROZA ile ortalama tedavi süresi 3 - 4 aydır. Önerilen tedavi süresini aşmayınız.
Pityriasis rosea (Gül hastalığı) her yaşta görülebilen, fakat sıklıkla 10-35 yaşlara arasında rastlanılan döküntülü bir deri hastalığıdır. Döküntü birkaç hafta veya yıl sürebilir. Genellikle hastalık kalıcı bir iz bırakmaz, fakat esmer kişilerde zaman içinde gerileyen kahve renkli lekeler kalabilir.
Bu nedenle, rozalı ciltler için özel olarak formüle edilmiş ve cildi rahatlatan kozmetik ürünleri tercih edilmelidir. Cilt Temizleyici, güneş koruyucu, nemlendirici, tonik ve makyaj ürünleri kullanabilirler ancak bu ürünler mutlaka hassas ciltlere uygun biçimde tasarlanmış olmalıdır.
Çinko oksit, titanyum dioksit veya her ikisini de içeren mineral filtreli güneş koruyucular tercih edilmelidir.
Burun derisinde kalınlaşma zaman içinde Rinofima, diğer cilt lezyonları ile birlikte veya tek başına görülebilir. Erkeklerde daha sık görülen bir durumdur. Kremler, antibiyotikler ve Lazer ile tedavi edilebilir. Lazer ile rinofima tedavisi 15 gün aralıklarla ortalama 4-6 seans yapılır.
Zeytinyağlı sabun; cildi besler, derinlemesine temizler, cildi yeniler, ölü hücreleri yok eder, cilt rahatsızlıklarına iyi gelir, cildin nem dengesi sağlar, kırışıklıklara karşı koruyucudur, sivilce, siyah nokta ve akne tedavisinde etkilidir, saça bakım yapar, güçlendirir, canlandırır ve besler.
Örneğin, gül sabunu, çay ağacı sabunu gibi içeriği ve hidrasyon özellikleri sayesinde nemi tutan ürünler kuru ve hassas ciltler için sabun seçiminde doğru seçimlerdir. Aynı zamanda aloe vera sabunu da kuru ve hassas bir cilt için doğru bir sabun tercihi olacaktır.
Egzama tedavisinde egzama sabunlarından da yardım alınabilir. Egzama sabunu olarak bilinen çok sayıda sabun vardır. Özellikle bıttım sabunu, papatya sabunu, zeytinyağı sabunu, kefir sabunu ve kakao sabunu en çok kullanılan sabun çeşitlerindendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri