3. Hyaluronik asit serumu nasıl kullanmalıyım? kurulamadan serum sürülmeli ya da serumdan önce bir bitki suyu (gül suyu, lavanta suyu, mersin suyu vb) sıkıp ondan sonra uygulanmalı.
Çoğu içerikle uyum sağlayan hyalüronik asit; retinol, AHA/BHA asitleri ve vitaminlerle birlikte uygulanabiliyor.
Hyaluronik asit kullanırken nelere dikkat edilmeli? Hyaluronik asiti kullanırken dikkat edilmesi gereken nokta, cildin nemli olması ve hemen üstüne de bir nemlendirici uygulanması olabilir. Böylece hyaluronik asit molekülleri cildin alt katmanına taşıyabilecekleri nem molekülleri bulabilirler.
Cildin nemli, genç ve dolgun görünmesine yardımcı olmak için cilt dolgusu, cilt bakım ürünlerinde nemlendirici, kuru göz sendromuna karşı göz damlası, eklem rahatsızlıklarında sıvıyı artırıcı olarak yararlanılmasının yanında ortopedik cerrahi, plastik cerrahi ve oftalmoloji gibi alanlarda hyaluronik asit bazlı ürünler ...
İki farklı asit ürünü aynı rutinde üst üste uygulanmamalı. (AHA, BHA, PHA, C Vitamini, retinol vb..) C vitaminini, niacinamid ya da niacin içerikleri ile üst üste kullanırken dikkatli olunmalı. Eğer cildiniz kızararak tepki verirse bu içerikleri dönüşümlü olarak kullanılmalı.
İlgili 23 soru bulundu
C vitamininin, salisilik asit ve glikolik asit gibi AHA/BHA formları ile birlikte kullanılması C vitaminini etkisiz hale getirebileceğinden önerilmemektedir. Bu içerikler birlikte kullanıldığında tahrişe neden olabilme olasılığı barındırır.
İlk Önce Serum mu Uygulanır Tonik mi? İlk önce tonik, ardından serum uygulanır. İlk Önce Peeling mi Uygulanır Maske mi? Cildinizi temizledikten sonra peeling, ardından maske uygulamalısınız.
2.Hyaluronik asit serumu: Hyaluronik asit, cildin nem seviyesini arttırmak için etkilidir. Hyaluronik asit serumu, göz çevresi bölgesindeki çizgileri ve kırışıklıkları azaltmak için kullanılabilir. 3.Retinol serumu : Retinol, cildin hücre yenilenmesini hızlandırır ve cildin kolajen üretimini arttırır.
Hyalüronik asit yaşlanma karşıtı etkileri sebebiyle yüz, boyun ve dekolte bölgelerine uygulanmaktadır. Hyalüronik asidin uygulandığı bölgeler şunlardır: Alın. Kaş Çevresi.
Hyalüronik asidin cilde olan sayısız faydalarını sıralamak istersek: Cildin doğal su tutma özelliğini güçlendirerek nem kaybı gibi durumların önüne geçmektedir. Zamanla kaybedilen elastikiyet, düzenli hyalüronik asit kullanımı ile giderilebilmektedir. Yara izi ve sivilce lekesi oluşumunu hızlı bir şekilde onarmaktadır.
Yaprak maske çeşitleri ile de bakım rutinini pekiştirebilirsiniz. Cilt kuruluğu için en önemli ürünlerden olan bu asit ihtiyaç duyulduğunda gün içinde ikinci kez tekrarlanabilir.
Hyalüronik asit serumları sabah ve akşam temiz cilde uygulanmalı. Güneşli günlerde hyaluronik asit ile birlikte güneş kremi kullanmanı tavsiye ediyoruz.
Dışarıdan enjekte edilen hyaluronik asitin yarılanma ömrü 2-8 gündür. Ancak enjeksiyon sonrasında 6 ay-1 yıl klinik iyileşme gözlenmektedir. Bu durumun dışarıdan verilmesi ile vücutta hyaluronik asit sentezini artırması ile ilgili olduğu düşünülmektedir.
HANGİ ASİTLER BİRLİKTE KULLANILMAZ? İki farklı asit ürünü aynı rutinde üst üste uygulanmamalı. (AHA, BHA, PHA, C Vitamini, retinol) “AHA'lar ve BHA'lar kesinlikle birleştirilebilir. Örneğin yağlı ciltler için salisilik bazlı bir temizleyici ve ardından glikolik asitli bir toner kullanılabilir.
SkinCeuticals hyalüronik asit içeren serumlar, ciltte uzun süre nemlilik sağlar. En efektif nem tutuculardan biri olan hyalüronik asit molekülü, kendi ağırlığının 1000 katı kadar su tutma kapasitsine sahiptir. Cildi dolgunlaştıran bu ürünler gece ve gündüz kullanımına uygundur.
Niacinamide'i diğer cilt bakım içerikleriyle de birlikte kullanabilirsiniz. Örneğin, C vitamini, retinol, hyaluronik asit, salisilik asit gibi içeriklerle niacinamide'in etkisini artırabilirsiniz.
HYALURONİK ASİT YÜZÜMÜ SOYAR MI? Hyaluronik asit, bilinen "asitlerin" aksine cildin üst yüzeyini soyan (exfoliant) bir maddeler değildir. Hyaluronik asit kimyasal yapısı sebebi ile “asit” olarak anılsa da bildiğiniz diğer AHA, BHA gibi cilt asitleri grubunda olmadığı gibi, ciltte soyucu bir etki göstermez.
Cevap basit: Herkes. Uzmanlar hyalüronik asidin tüm cilt tipleri için harika olduğunu söylüyor. Bu içerik genel olarak tahriş edici değildir ve sivilce, rosacea (gül hastalığı) veya alerjik cilt reaksiyonlarını tetiklemez.
Hyaluronik Asit Cildi Yakar mı? Hyaluronik asit cilt ile tam uyumludur ve cildi yakmaz.
Üst göz kapağı dolgu uygulaması daha genç bakışlara ameliyatsız yöntemlerle ulaşmak isteyenler için ideal bir işlemdir. Hyaluronik asit bazlı dermal dolgular kullanılarak yapılan üst göz kapağı dolgu uygulaması ciltte hazır olarak bulunan ve cildin güzel yaş almasını sağlamaktadır.
Mükemmel bir nemlendirici olan hyalüronik asitle göz çevresini nemlendiriyor, elastikiyetini arttırıp sıkılaştırmaya oluyor.
Kojik Asit: İki mantar türünden elde edilen kojik asidin göz altı morluklarında etkili olduğu bilinir. Ancak kojik asit, kontakt dermatit ve ciltte kızarıklığa neden olabilir. Azelaik Asit: Hiperpigmentasyon tedavisinde azelaik asit kullanılan bir üründür. Uzun süre kullanıma uygundur.
Dermatolog, estetisyen ya da başka bir cilt bakım uzmanının verdiği rutini uyguluyorsanız ve bu rutinde serumları üst üste sürmek yer alıyorsa muhtemelen sorun olmayacaktır.
Yüz serumlarını günde 1-2 kez, sabahları ve akşamları olmak üzeretemiz cildine uygulayabilirsin. Nemlendirici serumları her gün kullanabilir,retinol ve c vitamini gibi AHA - BHA içeren serumları ise belirli bir dönemkullandıktan sonra ara verebilirsin.
Yüz serumlarının kullanım sıklığı kullanılan serumun çeşidine bağlı olmakla birlikte, serum üzerinde yazan kullanım bilgileri doğrultusunda uygulama yapılmasını tavsiye ediyoruz. Genel itibariyle yüz serumları, gün içinde 2 kez kullanıma uygun olarak geliştirilmiş cilt bakım ürünleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri