Farklı renkleri bulunan ve kokusuyla uzun yıllardan beri güzelliğin simgesi haline gelmiş olan gül, yağıyla da kokusuyla olduğu kadar güzelliğinize katkıda bulunuyor. Evde yüz beyazlatmanın en etkili yolu gül yağıdır. Gülden elde edilen gül yağı ve gül suyu, cilt bakımı için etkin olarak kullanılıyor.
Ufak yaralar oluşan cildinizi iyileştirmek için gül yağı kullanılabilir. Vitaminler sayesinde hücre onarımını hızlandırır ve cildinizde oluşan egzama ve yara etkilerini iyileştirir. Gül yağı ile cildinize masaj yaparsanız kan dolaşımını hızlandırıp daha canlı görünmenizi sağlayabilirsiniz.
Gül yağının direkt olarak cilde uygulanması önerilmez. Eğer makyaj temizleme ürünü olarak kullanacaksanız su ile gül yağını incelttikten sonra bir pamuk yardımıyla makyajınızı silebilirsiniz. Bunun yanı sıra vazelin içerisine de 1 çay kaşığı gül yağını dökerek el kremi olarak kullanabilirsiniz.
Gül yağının cilde faydalarından biri sivilce ve siyah nokta tedavisi oluşturmasıdır. Ciltte oluşan kızarıklıkları geçirmeye yardımcı olmaktadır. Özellikle hem ciltte hem de saç derisinde oluşan egzamayı tedavi etme konusunda en başarılı yağlardan biridir.
GÜL YAĞI NASIL KULLANILIR? Gül yağını cildinize uygulamadan önce su ile karıştırmanız gerekir. Makyaj temizleyici olarak kullandığınızda su ile incelterek kullanabilirsiniz. Ayrıca 8-9 damla gül yağını vazelinin içerisine ilave ederek ellerinizde ve cildinizde kullanabilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Yatmadan önce cilde gül yağı sürmek sabaha; cildin canlı olarak hazırlanmasını sağlar. Gül yağı cildin elastikiyetini sağlar ve esneklik kazandırır. Yüzdeki yorgunluk izlerini siler ve gerginliğinizi alır.
Gül suyu: İltihap önleyici özelliği olan gül suyu cildi ferahlatarak kızarıklıkları azaltır. Bu yüzden cilt beyazlatma yöntemleri arasında gösterilir.
E vitamini yağı cildinizdeki koyu lekeler gidermede oldukça etkilidir. E vitamini yağı cilde düzenli aralıklara uygulandığında kan dolaşımını hızlandırır cildin daha taze ve canlı görünmesine yardımcı olur. Kararan bölgelere dairesel hareketlerle uygulayın ve 1 saat sonra ılık su ile durulayın.
Karite yağı, doğadaki en etkili ürünlerden biri olarak eklemlerdeki kararma sorununa da en doğru çözümlerden biri haline geliyor. Shea yağı olarak da bilinen bu yağ, cilt tonunu eşitlemeye ve cildi nemlendirmeye yardımcı olan özelliklere sahiptir.
Temiz cildinizi taze sıkılmış limon suyu, gül suyu ve gliserin karışımı ile silerek gece boyunca beklemelisiniz. Cilde masaj yaparak uyguladığınız karışımı sabah ılık su ile temizleyerek ritüeli kararma geçene kadar her gece tekrarlayabilirsiniz.
İzleri ve lekeleri geçirerek cildin çok daha aydınlık ve parlak olmasını sağlıyor. Gül yağının cilde etkileri üzerinde yapılan araştırmalar da bunu doğruluyor. Gül yağı cildinizi çok kısa zamanda güçlendirip gençleştirebilir ancak bunun için saf gül yağı bulabilmeniz gerekiyor.
Göbek deliğine gül yağı kullanmak için parmak ucunuza küçük bir miktar alın ve göbek bölgesine nazikçe masaj yapın. Göbek deliğini gül yağı ile temizlediğinizde mikroplardan kurtulursunuz. Göbek deliğinizi yağlamanız kanınızı arındırmaya ve cildinizi beslemeye yardımcı olur.
Göz çevresindeki kırışıklıklar için ve dudaklardaki çatlamalara karşı kullanılabilir. Ceviz yağı yüksek miktarda linoleik asit ve doymamış yağ asitleri içermektedir. 7. Çörekotu yağı: Cildi besleyici, kuru ciltleri dengeleyici özelliğe sahiptir. 8. Gül yağı: Tüm cilt tipleri için uygundur.
Gül yağı, alerjik ve hassas ciltlere zarar verebilir. Aynı zamanda birçok esansiyel yağ gibi tek başına kullanıldığında ciltte tahrişe, kızarıklığa sebep olur. Bu nedenle badem yağı gibi diğer yağlar ile karıştırılarak kullanılmalıdır.
Sivilce ve koyu lekelerin giderilmesi için yanında limon suyu ile kullanıldığında büyük fayda sağlıyor. Hassas ciltlerde kullanım için uygun olan gül suyu, kızarıklığı ve tahrişi hafifletiyor.
Kantaron yağı, güneş yanıklarının ve ciltte bıraktığı lekelerin yok olmasını sağlıyor. Çeşitli sebeplerle oluşan ciltteki kızarıkları azaltıyor, düzenli kullanıldığında kızarıklıkları tamamen ortadan kaldırıyor. Hem sivilcelerin hem de sivilcelerden kalan lekelerin temizlenmesine yardımcı oluyor.
Hücreleri yenileyici ve doku onarımına yardımcı olan kantaron yağı konu cilt beyazlatma olduğunda hızır gibi yetişenlerden. Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor.
Tarif için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı taze limon suyu yeterlidir. Bu karışımı gözler hariç tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Karışım, 15 dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkanabilir. Bu yöntem aynı zamanda cildi beyazlatma özelliğine de sahiptir.
Pirinç unu ve pirinç suyunun cilt beyazlatma üzerinde etkisi olduğu biliniyor. Pirinç suyunu bir pamuk yardımıyla uygulamak, pirinç ununu süt ile karıştırarak bir pirinç maskesi yapmak cilt lekeleri üzerinde sık sık tercih edilen yöntemlerden biri.
Cilt beyazlatma kişinin cilt yapısı ve rengine göre belirlenir. Cilt lekeleri fraksiyonel lazer, Q-Switch Lazer ve fraxel gibi işlemlerle tedavi edilebilir. Eğer yüzeysel ve hafif lekeler var ise kimyasal peeling ve karbon peeling gibi işlemlerden de faydalanılır.
Badem yağı ciltte oluşan koyu lekelere karşı etkilidir. Cilt rengini eşitlemeye yardımcı olur, cildin ışıltılı bir görünüme sahip olmasını sağlar. Yapısındaki omega-6 ve E vitamini göz altındaki koyulaşmaların görünürlüğünü azaltır. Bir de badem yağının makyaj temizleyici olarak kullanılabileceğini ekleyelim.
Dermatologlar, estetik doktorları, beslenme uzmanları ve cilt bakımı uzmanları, bol su tüketiminin cilde faydalı olduğu konusunda genellikle hemfikirdirler. Gün içerisinde yeterli oranda su içen kişilerin vücutlarından daha fazla toksin atılıyor ve bu durum cilt tonunun dengelenmesine yardımcı oluyor.
Gül suyu, sentetik kimyasallar içeren ürünlere alternatif olarak kullanabileceğiniz doğal bir çözümdür. Ayrıca, gül suyu, cildin pH dengesini koruyarak ve gözenekleri temizleyerek, sivilce ve siyah nokta oluşumunu önleyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri