Güncelleme, bir şeyin eski olmaması, güncel olması anlamına gelmektedir. Yani günümüze uyarlanması, geliştirilmesi ya da yeniliklerin yüklenmesi şeklinde de açıklanabilir. Güncelleme, teknolojik cihazlar ve işletim sistemleri için daha sık kullanılır. Ayrıca güncel olmak farklı alanlarda da kullanılan bir tabirdir.
Güncellemeler sayesinde, cihazınızın performansı artar ve en son teknolojik gelişmelere uyum sağlar. Her ne kadar güncelleme esnasında verilerinizi korunsa da, olası sorunlara karşı önlem almak adına verilerinizi yedeklemeniz tavsiye edilir. Güncelleme işlemi Android ve IOS telefonlarda farklı şekilde yapılır.
Ne İşe Yarar? Güncelleme, eski bir sürümün yerini alan yeni, geliştirilmiş veya sabit bir yazılım sürümüdür. İşletim sisteminizi en son sürücüler, sistem yardımcı programları ve güvenlik yazılımlarıyla güncel tutmak, telefonunuzdan alacağınız verimi artırır.
Cihazınızı Google Store'dan aldıysanız güncellemeler genellikle cihazınıza 2 hafta içinde ulaşır. Cihazınızı başka bir yerden aldıysanız güncellemelerin cihazınıza ulaşması daha uzun sürebilir. Pixel telefonlar, Herkese Açık Android Güvenlik Bültenlerimizde açıklanan güvenlik sorunlarına ilişkin güncellemeleri alır.
İlgili 21 soru bulundu
Telefon güncellemesi yapılmayan Android telefonlar kötü ve virüslü dosyalara karşı dirençsiz kalır. Telefonu kullandıkça sürekli bir güvenlik açığı çıkar ve bu durum git gide büyür.
Siz eğer Android 10 işletim sistemi kullanıyorsanız, Android 10'dan günümüze gelen pek çok güvenlik güncelleştirmesini de ıskalamış oluyorsunuz. Bu tabii demek değil ki tüm Android 10 ve daha eski işletim sistemleri direkt güvenlik açığıdır. Fakat güncellenmemiş bir işletim sistemi, güvenlik zaaflarına açıktır.
Güncellenmeyen cihazların çalışmasında herhangi bir problem olmaz. Güncel cihazlara göre tek farkı, güncelleme ile gelen özellikleri kullanamayacak olmanızdır. Yeni özelliklerin kullanılmaması sizin için bir şeyi ifade etmiyorsa güncellemenin yapılmaması hiçte mantıksız değil.
Telefonunuz güvenilmez hale gelebilir: Telefonunuzun güvenliğini her zaman etkilemese de kodlama hataları da uygulamaların çökmesine veya başka sorunlara yol açabilen faktörler arasında yer alıyor. Android tabanlı telefonunuz herhangi bir şekilde tuhaf davranıyorsa, sebebi güncelleme almamış olması olabilir.
Harici bellek (SD) kartında depolanan fotoğraf, video, müzik dosyası ve belgeler, yazılım onarım işleminden etkilenmez ve silinmez.
Endeksleme (arşivleme) ve uygulama güncellemeleri süresince telefonun yavaşlaması normaldir.
Bilgisayar sistemlerini dışarıdan gelecek saldırılara (virüs ya da hacker) açık hale getiren bu zaaflara güvenlik açıklığı denir ve ancak yazılımlar güncellenerek kapatılabilir. yayınlar. Yayınlanan güncellemelerin sürekli takip edilmesi ve bilgisayarlarınıza gerekli kurulumların hızla yapılması gerekir.
Ayarlar > App Store'a gidin. Otomatik Güncellemeler'i açın veya kapatın.
Cihazınızın Ayarlar uygulamasını açın. Sistem. Sistem güncelleme'ye dokunun.
Şu yola göz atın: Bilgisayar Yapılandırması\Yönetim Şablonları\ Windows Bileşenleri\ Windows Update\Son kullanıcı deneyimini yönet. Sağ tarafta Otomatik Güncelleştirmeleri Yapılandır ilkesini çift tıklayın. Politikayı devre dışı bırakmak için sol tarafta Devre Dışı seçeneğini işaretleyin.
Güncelleme almayan telefonlar, zamanla performans sorunlarıyla karşılaşabilir. Yeni uygulamalara ve güncel yazılımlara uyum sağlayamazlar.
Güncelleme, bir şeyin eski olmaması, güncel olması anlamına gelmektedir. Yani günümüze uyarlanması, geliştirilmesi ya da yeniliklerin yüklenmesi şeklinde de açıklanabilir. Güncelleme, teknolojik cihazlar ve işletim sistemleri için daha sık kullanılır. Ayrıca güncel olmak farklı alanlarda da kullanılan bir tabirdir.
Telefonların performansı, güvenliği ve özellikleri zamanla eskimeye başlar. Bu nedenle, telefonlar düzenli olarak güncelleme alır. İşletim sistemi güncellemeleri, uygulama güncellemeleri, güvenlik güncellemeleri ve donanım güncellemeleri gibi birkaç nedenle güncelleme alabilirler.
Güncellemenin yüklenmesi 15 dakika kadar sürebilir.
Güncellemeyi kaldırırsanız bir sorun olacağını düşünmüyorum ancak sistemde güncellemeden sonra ortaya çıkan halen aktif olarak yaşanan bir sorun yoksa kaldırmanıza gerek yok.
Cihaz güncellemeleri genellikle performans iyileştirmeleri, hata düzeltmeleri ve güvenlik önlemlerini içerir. Bu güncellemeler, cihazınızın işlevselliğini ve kullanım ömrünü uzatır. Ancak bu süreçte, cihazınızın indirdiği yüklü veri paketleri, anlık olarak internet bağlantınızın hızına etki edebilir.
Bir güncelleme olup olmadığını kontrol etmek için: Cihazınızın Ayarlar uygulamasını açın. Sistem ve Güncellemeler'e dokunun. Güvenlik güncellemeleri için Güvenlik Güncellemesi'ne dokunun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri