Sürekli mineralli su içmek de vücuda zarar verebilir. Bizim tavsiyemiz vücudun mineral dengesini korumak için günde 2-3 şişe maden suyu içmeleridir. Fakat yine de maden suyunun içinde var olan kalsiyum nedeniyle kemikler güçlenebildiği gibi, vücudun böbrek taşı yapma potansiyeli varsa bunu artırabilir.
Maden suyu yetişkinlerde günde en az 2 şişe tüketilmelidir. Özellikle sindirim problemi yaşayan kişilerin günde 2 şişe maden suyu içmesi önerilmektedir. 7 yaşından büyük olan çocuklar günde 1 şişe maden suyu tüketebilir.
* Günde içilen bir adet sade soda, günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar. * Sade soda yorgunluğu giderir, zihni açar. İleri yaşlarda görülebilecek unutkanlığın önüne geçer. * Kan basıncını dengeler, özellikle tansiyon hastalarının tüketmesi gerekir.
Günde en az iki şişe tüketilen maden suyu...
Günde en az iki şişe tüketilen maden suyu vücudun tüm mineral ihtiyacını karşılıyor ve aynı zamanda mide hastalıklarına iyi geliyor, şeker hastalığı ve gutun tedavisinde, böbrekteki taş oluşumunun engellenmesinde de uzmanlarca tavsiye ediliyor.
İlgili 36 soru bulundu
Elbette ki maden suyunu aşırı tüketmek de sorun yaratabilir. Örnek olarak çok fazla tüketim yapıldığında hipodermi yani vücut ısısının anormal şekilde düşmesine yol açabilir. Günde bir litre maden suyu normalken fazlasını tüketmek böbreklere de zarar verebilir. Mide hastaları için de aynı şey geçerli.
GÜNDE 2 SODADAN FAZLASI BÖBREKTE TAŞ OLUŞUMUNA YOL AÇABİLİR
Minerallerin vücuda sürekli SODA ile yüklenmesi sonucunda, yani günde 2 ve daha fazla soda içilmesi halinde, bazı minerallerin birikimi zararlı bile olabilmektedir.
Ayrıca gazlı içeceklerin, içerdikleri asit nedeniyle de midenize zarar verebilecekleri bilinmektedir. Dolayısıyla gazlı ve tatlandırılmış içecekler suyun yerini tutmaz. Ayrıca su yerine midenizi bu içeceklerle doldurduğunuz için günlük sıvı alımınız düşebilir.
Soda sindirime yardımcı olan, hazmı kolaylaştıran bir besindir. Fakat bu özellikleri ile yağ yakımına neden olmaz. Ayrıca aşırı içildiğinde iştah açıcı bir etki bile yaratabilir.
Listemizin ilk sırasında Beypazarı doğal maden suyu yer alıyor. Maden suları doğanın insanoğluna sağladığı doğal mucizelerden biri. Beypazarı da bu mucizeyi en doğal şekilde sunmayı hedefliyor. Öte yandan en iyi maden suları arasındaki yerini de yıllardır korumaya devam ediyor.
4) Şişkinlik – Ödem Azaltıcı Detoks
Düzenli olarak tüketeceğiniz maden suyu, vücudun işleyişini düzenlemesi nedeniyle şişkinlikleri kısa sürede ortadan kaldırır.
Soda ve maden suyu arasındaki ne fark olduğu sıklıkla karıştırılan bir konudur. Soda ve maden suyu arasındaki temel fark sodanın yapay, maden suyunun ise doğal bir içecek olmasıdır. Soda normal bir suya karbondioksit gazı eklenmesiyle elde edilen gazlı bir içecektir.
Maden suyu seçimi yapılırken de düşük sodyum içerikli olanlar tercih edilmelidir. Ayrıca fazla tuz içeren maden suları, idrarla kalsiyum atılımını hızlandırdığından kemik erimesi sorunu için ciddi bir risk oluşturur. Bu yüzden günlük maden suyu tüketiminizi sınırlamalı veya düşük sodyumlu olanları tercih etmelisiniz.
Diğer yapılan birçok araştırmada da maden suyunun mideye sanılan aksine zarar vermediği ortaya konmuştur. Kemikler için risk oluşturmaz!
Maden suyu üzerinden sade soda 0 kaloriye sahip bir içecek türü olarak öne çıkar. Bu sebepten dolayı herhangi bir şekilde kilo alma potansiyeli olmadığını söylemek mümkün. Aynı zamanda içeriğindeki özel mineral yapıları ile kilo verme ayrıcalığı taşımaktadır.
İçilen mineralli su cilde gerekli olan suyu ve sonuçta gerginliği ve pürüzsüzlüğü sağlayacaktır. Mineralli su yalnızca içildiğinde güzelleştirici değildir. Aynı zamanda dıştan sürüldüğünde de cildinizi canlandırır ve gençleştirir. Çünkü küçük kan damarlarını ve cilt kan dolaşımını uyarır.
Büyüme çağındaki çocuklarda, gebelik, menopoz ve yaşlılık dönemlerinde artan kalsiyum ve magnezyum ihtiyacını yerine koymaya yardımcı olur. Bu dönemlerde günde 1-2 şişe maden suyu içilebilir. Kolalı içecekler gibi fosfor içerikli olmadığı için olumsuz bir etkisi gözlemlenmemiştir.
Diyet Esnasında Soda Nasıl Kullanılmalıdır? Özellikle diyet sırasında sodanın gün içerisinde 2 defa kullanılması önerilir. Günün farklı öğünlerinden herhangi ikisi tercih edilerek, yemeklerden sonra tüketilebilir.
GECE AÇLIĞI YAĞ YAKIMINI ATEŞLER
Glikojen depolarının boşalması ile vücut açlık sırasında ilk olarak depolanmış yağlarınızı parçalar. Bu da kalıplaşmış yağların azalmasına neden olur, gece açlığında bu durumu sağlamış olup bölgesel yağlarımızdan daha hızlı kurtulabiliriz.
Yapılan araştırmalarda sağlıklı bireyler için Mineralli Maden Suyu tüketimi 600 ml olarak belirlemiştir.
Gazı “kaçmış” içeceklerin tatsızlaşması, azalmış olan karbondioksit içerikleri yüzündendir. Yine, maden suları da dahil “gazlı” ürünlerin soğuk içilmesinin önerilmesi, soğuk ta içecek içinde çözünmüş olan karbondioksitin korunmasıdır. Çünkü sıvı ve suda çözünürlülüğü sıcaklık ile ters orantılıdır.
Genel kanının aksine maden suyu ile soda aynı içecek değildir. Maden suyu tamamen doğaldır. Soda ise mineral maddesi az, yapay karbondioksit katılmış sudan elde edilmektedir. Doğal maden suyu, diğer adıyla mineralli su, yer altındaki çatlaklardan ilerleyerek kendiliğinden yeryüzüne çıkar.
Sade soda tüketiminde kişiler dikkatli olmalıdır. Eğer fazla tüketilirse vücut ısısını düşürmeye sebep olur. Bu yüzden kişilerin günde 1 litreden fazla tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmez. Sade soda içmek isteyen kişiler mide sorunlarına da dikkat etmelidir.
Özellikle aşırı tüketim ile beraber Hipotermi sorunu ile karşı karşıya kalmak Mümkün olabilir. Bu durum çok rastlanan bir şey olmasa bile yaşayabilme ihtimali vardır. O yüzden günde 1 litre maden suyu tüketmek yeterlidir. Aşırı içmek ayrıca böbreklere zarar verirken, mide rahatsızlığı olanlar için önerilmez.
"Yetişkinlerin günde en az 2 şişe maden suyu tüketmesi önerilmektedir. Yukarıda belirtiğimiz gibi 'Sodyum diyetine uygundur' ibaresi olmayan maden sularının tuz oranlarının yüksek olması nedeniyle kalp ve tansiyon hastalarının fazla tüketimi sonrasında rahatsızlık yaşayabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri