Güneşte uzun süre kalmak ciltte yanıkların oluşmasına yol açar. Güneş yanığı 5 ila 7 gün içerisinde geçip, derideki soyulmalar tamamlansa da cildin renginin açılması daha uzun sürebilir.
1 - GÜNEŞ CİLDİMİZİN DÜZENİNDE BÜYÜK DEĞİŞİKLİĞE SEBEP OLUR
Güneşe maruz kalan ciltler, kendini korumak için kalınlaşır, kabalaşır ve sertleşir. Güneş cildimizde koyu renkte veya beyaz lekeler, bazen çiller oluşmasına neden olur. Kılcal damar çatlamaları, varisler ve yüzümüzdeki siyah noktalar güneşte artarlar.
Güneş yanığına bağlı olarak lekelenen ve kararan cilt yüzeyi 5-7 gün arasında açılacaktır. Ancak bu açılmada cilt tamamen eski haline dönmemektedir. Bunun için krem ya da doğal maskelerden faydalanmak gerekir.
Tarif için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı taze limon suyu yeterlidir. Bu karışımı gözler hariç tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Karışım, 15 dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkanabilir. Bu yöntem aynı zamanda cildi beyazlatma özelliğine de sahiptir.
Güneş yanığı belirtileri güneş ışığına maruz kalınmasından birkaç saat sonra görünmeyebilir. Tipik olarak güneşe maruz kaldıktan 24 ila 36 saat sonra yanıklar en kötü haldedir, 3 ila 5 gün içinde ise tamamen geçer. Ultraviyole ışınlar ciltte görünmez hasara da neden olabilir.
İlgili 29 soru bulundu
Kullanılan sirkenin organik olması durumunda çok daha hızlı sonuç alınmaktadır. -Limon: Güneş kararmalarını gideren en etkili ürün limondur. 1 limon sıkılarak, pamuk desteği ile kararmış olan bölgeye masaj yaparak limonu yedirmek gerekir. 30 dakika kadar bekledikten sonra güzel bir şekilde durulamak önemlidir.
Cilt beyazlatma kişinin cilt yapısı ve rengine göre belirlenir. Cilt lekeleri fraksiyonel lazer, Q-Switch Lazer ve fraxel gibi işlemlerle tedavi edilebilir. Eğer yüzeysel ve hafif lekeler var ise kimyasal peeling ve karbon peeling gibi işlemlerden de faydalanılır.
En çok tercih edilen cilt beyazlatma yöntemi lazer uygulamasıdır. Bu yöntemde lazerin, cilt dokusunda bulunan melanositleri tahrip etmesi özelliğinden yararlanılır. Böylece cilt tonu açılmakta ve cilt lekeleri giderilmektedir. Lazer ışınları 3-4 mm'lik bir alana etki etmektedir.
Güneş ışınları cilt yapısında bulunan melanin yapısını parçalar. Bu ışınlara maruz kaldığı için parçalanan melanin ise cilt renginde koyulaşma başlar.
Pirinç unu ve pirinç suyunun cilt beyazlatma üzerinde etkisi olduğu biliniyor. Pirinç suyunu bir pamuk yardımıyla uygulamak, pirinç ununu süt ile karıştırarak bir pirinç maskesi yapmak cilt lekeleri üzerinde sık sık tercih edilen yöntemlerden biri.
Güneşe uzun süre maruz kalmak cilt sağlığı için büyük tehdit olsa da yeteri kadar ve doğru vakitlerde güneşe maruz kalmak, birçok cilt sorununu engelemektedir. Egzama, akne, kepeklenme gibi problemlerin etkileri güneş sayesinde giderilebilmektedir.
Herhangi bir bitkisel tedavi ya da uygulama yapmadan, doğal süreç ile güneşte yanan cildin beyazlaması ve eski haline dönme süresi yaklaşık olarak 1 ayı bulabilir. Cildin eski rengine kavuşması içi banyo yaparken keseleme yapılarak cildin ölü derilerden arındırılması ve cildin kendini yenilemesi hızlandırabilir.
Güneşten koruyucu kremler, güneşlenmeden 20 dakika önce sürülmelidir. En az 30 faktörlü, mümkünse suya dayanıklı güneşten koruyucular tercih edilmeli ve her 3 saatte bir yeniden güneşten koruyucu kullanılmalıdır.
Bronzluk aslında derinin zararlı güneş ışınlarına karşı bir savunma mekanizmasıdır. Güneş lekeleri uzun süre ve tekrarlayan güneş ışığına maruz kalındığında özellikle yüz ve el üzeri gibi güneşe açık alanlarda görülen kahverengi lekelerdir.
Her gün güneş kremi kullananların cildindeki yaşlanma belirtileri kullanmayanlara oranla %24 daha az. Ayrıca gün içerisinde tazeleyerek ve düzenli olarak güneş kremi kullanmak, sağladığı kozmetik faydanın yanı sıra ciddi cilt sağlığı problemlerini de büyük ölçüde engelliyor.
Beyaz tenli insanların derisindeki melanin miktarı düşüktür ve güneş ışığı altında kaldıklarında çoğunlukla bronzlaşmak yerine ciltleri kızarır. Çünkü güneş ışığına maruz kalan bu tür ciltlerde melanosit hücreleri yeteri kadar melanin üretemez.
Buğday tenliler 20-30 dakika, Esmerler ise 40 dakika kadar güneşte kalabilir.
Ciltte yer alan melanin pigmentinin fazla üretilmesi nedeniyle ortaya çıkar. Melanin pigmenti, cilt renginin açık, koyu olmasını sağlayan bir pigmenttir. Bu pigmentin fazla üretilmesi yani cilt kararması durumu farklı yaşlarda görülebilir. Cinsiyete ya da yaşa bağlı olmaksızın ortaya çıkabilecek bir cilt problemidir.
Tip 3: Buğday tenli, güneşten az yanar ve zamanla bronzlaşıyor. Tip 4: Esmer tenli, çok az yanar ve kolay bronzlaşıyor. Tip 5: Siyah tenli ve güneşten hiç yanmazlar.
Limon ve karbonat ten rengini açmak için kesin çözüm. Hem limon hem de karbonat cilt rengi açmak konusunda çok etkili iki malzeme.
Evet, açılır. Insanın deri sethinin sahesi 2m²-dır. Yani bu hem zayif hem de kilolu insan için gecerlidir. Insan zayif oldukda deri yığılıyor ve bu nedenle ten rengi koyu oluyor.
CC krem kullanmak: CC kremler hem ince bir kat kullanıldığında cildi daha aydınlık gösterir, hem de düzenli kullanımda koyulukları açmaya yardımcı olur. Pirinç suyu ile yüzü yıkamak: Haşlanmış pirinç suyu, pirinç unu cilt tonunu açmak için en çok tercih edilen şey. Pirinç içeren kozmetik ürünleri de kullanabilirsiniz.
Limon, cilt beyazlatma özelliklerine sahip yaygın bileşenlerden biridir. Koyu lekeleri azaltan ve cildinizi önemli ölçüde aydınlatabilen cilt beyazlatıcı bileşenlere sahiptir. 2 yemek kaşığı limon suyunu, yüzünüze ve boynunuza eşit şekilde nazikçe uygulayın. Yaklaşık 10 dakika yüzünüzde kalmasına izin verin.
Dünyada en çok pirincin tüketildiği yer Japonya'da güzellik alanında da tonik olarak pirinç suyunu kullanıyorlar. Pamuk gibi, bembeyaz ve renk tonu eşit bir cilt isteyenler için pirinç suyu yöntemini deneyebilir.
Pirinç suyu gözenekleri temizliyor ve cildi yumuşatıyor. Cilt lekelerini tedavi ediyor. Özellikle cildi beyazlatma özelliği ile biliniyor. Cilde parlaklık veriyor, kırışıklıkları azaltıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri