Lazer ile yapılan dövme silme tedavilerinde vakaların büyük çoğunluğunda kalıcı bir lekelenme veya iz gelişmemektedir. Fakat her tıbbi işlem belli riskleri taşımaktadır. Eğer vakanın geçmişte keloid, hipertrofik skar gibi tıbbi geçmişi varsa bu tür vakalarda sorun gelişme riski artmaktadır.
Dövme Sildirme İşlemi Sonrası İz Kalır mı? Lazer dövme sildirme sonrası izler kalabilir. Ancak bunun derecesi ve süresi kişinin cilt tipi, dövmenin boyutu, rengi, derinliği ya da kullanılan teknoloji ve işlem sonrası bakım gibi faktörlere bağlıdır.
Operasyon sonrası ciltte iz kalır mı? Cilt üzerine uygulanan lazer işlemi sonrası dövmenin yoğunluğu ve içerdiği boyanın durumuna göre belirli oranda iz kalabilir. Bu iz genellikle hafif kabarık bir dokuda beyaz bir renk olarak görülür. Zamanla bu görünüm azalmaktadır.
DÖVMELER TAMAMEN SİLİNİYOR MU? Hayır dövmeyi yüzde 100 oranında gidermek şu an için pek mümkün değil fakat başarı oranı ortalama yüzde 90 düzeyindedir. Dövme silme işleminin ne kadar başarılı olacağını belirleyen birçok faktör vardır. Dövme iki seansta silinebileceği gibi on seans sonrasında tamamen kaybolmayabilir.
Lazerle dövme silme uygulaması 6 - 8 hafta aralıklarla uygulanmalıdır. Seans sayısı genellikle 3 - 10 seans arasındadır. Renkli ve amatör kişiler tarafından uygulanan dövmelerin silinmesi, siyah ve profesyonel kişilerin yaptığına kıyasla daha uzun seanslara ihtiyaç duymaktadır.
İlgili 15 soru bulundu
Bazı durumlarda kabuklanma ve kaşıntı hissi görülebilir.Lazer ile Dövme Sildirme Uygulamasından sonra dövme de koyulaşma, kabarma görülür, günler içerisinde dövmenin renginde açılma ve solma görülür. Uygulamadan 4 hafta sonra dövmenin son hali görülür.
Kalıcı Dövme Silinmesi Nasıl Olur? Kalıcı dövme çıkarılmasında ve iyi huylu pigmente lezyonların çıkarılmasında ND Yag ve Q switched lazerler en etkili kullanılan ve sonuçları çok iyi olan lazer sistemleridir. Kalıcı dövme silinmesi işleminde lazerin etkilediği hedef doku, dövmenin içerdiği mürekkeptir (boyadır).
Siyah için, dalga boyu 1064 nm, sarı-mavi 585 nm, yeşil 650 ve kırmızı 532 nm olan dövmelerden tamamen kurtulabilirsiniz. Bu alerjiler, özellikle kırmızı dövmeleri çıkarırken daha sık görülebilir.
Kullanılan jel, limon ya da herhangi bir ürün dövme boyasının olduğu cildimizin orta tabakasına ulaşamaz bu yüzden dövmeyi silemez. Bilimsel ve güvenilir olmayan tekniklerden biri de tuz ile dövmenin silmedir. Bu yöntem cildinizi yakabilir, kalıcı hasar verebilir. Kesinlikle kaçınınız.
Lazerle dövme silme % 95 oranında başarılı sonuç verir. Bir dövmenin kaç seansta çıkacağı birçok faktöre bağlıdır. Bu faktörler; - Dövme boyasının lazer ışınına olan duyarlılığına; Bazı dövmeler 3-4 seansta çıkabilirken, bazı dövmeler 10 seansa kadar uzayabilir.
Günümüzde uygulanan Q-switch tekniği ile silme yöntemi en güvenli yöntemlerdendir. Lazer ile dövme sildirme işlemi sonrasında uygulanan bölgede herhangi bir iz ya da leke kalmaz. Silme işleminden sonra hafif gölgeler görülebilir. Zaman geçtikçe bu gölgelenmeler açılır ve iz belli olmaz.
Dövme Sildirme İşleminden Sonra Ne Yapılır? Lazerle dövme silme işleminin ardından ilk 24 saat cilt su ile yıkanmamalıdır. İşlemden bir gün sonra ılık suyla duş alınabilir.
1 hafta süreyle havuza ve denize girilmemelidir. Uygulama alanına 1 ay süreyle güneşten koruyucu krem sürülmelidir.
Epilasyon amaçlı kullanılan lazer cihazlarıyla dövme silme işlemi yapılmamalı Dövme silme işlemi sonrasında istenmeyen durumlara yol açan uygulamalardan biri de uygun olmayan cihaz kullanımıdır.
Dövmenin kendi içerisinde birçok farklı çeşidi bulunur. Kimi dövmeler kalıcı olarak yapılırken kimi dövmeler ise geçici olarak uygulanır. Geçici olanlar çok sorun teşkil etmez. Çünkü adı üstünde belir bir süre sonra kendiliğinden silinir.
Canlı renklere sahip bir dövme için ilk günden itibaren dövmenizin bakımına özen göstermelisiniz. Güneşe maruziyet, dövme solması nedenleri arasında ilk sıralardadır. Güneşin UV ışınları, dövmedeki renk pigmentlerini parçalayarak renklerin solmasına neden olur.
Dövme sildirme işleminde kullanılan en etkili yol lazer tedavisidir. En uygun lazer ise; Q-switched Nd:yag lazerdir. Diğer kullanılan lazerler ya da IPL gibi yüksek atımlı ışık sistemleri hem dövmeyi iyi çıkarmaz, hem de yanık izinden daha kötü bir görünüm oluşturabilirler.
Öncelikle dövme silme işlemi medikal bir uygulamadır ve sağlık kurumları dışında yaptırılmamalıdır. En önemlisi ise mutlaka bir dermatoloji uzmanı gözetiminde yapılmalıdır. Uzman dermatologlar bu uzun süreli tedavi işlemi sırasında, en düşük komplikasyonlarla en yüksek başarı oranları için gereken önlemleri alırlar.
Genel olarak dövme sildirme acıtır. Bu acıyı hafifletmek ya da yok etmek için lokal anestetik krem ya da uyuşturma yapılır.Bu sayede işlem esnasında oluşan acı duyulmaz.
Koyu renkte olan dövmelerin silinmesi oldukça kolaydır. Açık renkte olan dövmelerin silinmesi için daha fazla çaba harcamak gerekiyor. Koyu renkte olan dövmeler lazer ışınlarını çok kolay absorbe ediyor. Bu nedenle en iyi koyu renkli olan dövmelerden sonuç alındığı bilinmektedir.
Koyu renkli dövme kapatma işleminde lazerle soldurma uygulaması yapmak gerekebilir. Bu uygulamanın amacı, deri üzerindeki mürekkebin rengini açarak dövmeyi işlenmeye hazır hâle getirmektir. Lazer seanslarında cildinizin doğal rengi ortaya çıkar. Koyu renk, arka plan olarak da kullanılabilir.
Dövmenin uygulama derinliğine, yoğunluğuna ve uygulama şekline, Kullanılan lazer sistemine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Koyu renkli dövmeler her türlü ışığı absorbe edebilmesi nedeniyle daha kolay silinebilirken, açık renkli dövmelerin deri yüzeyinden silinmesi daha zor olabilmektedir.
Tek seansta acılı bir şekilde bu mümkündür. Uygulama şekli dövme makinasının boya konan kısmına incir sütü konulur, aynı dövme yapılır gibi o bölgeye uygulanır,2 ile 4 gün arasında şişip kabarıp patlayarak dövme dediğimiz boyayı dışarı attığı bilinmektedir.
Dövmelerin çıkarılması için hangi yöntemler vardır? Dövmelerin çıkarılması için cerrahi yöntemler yanında dermabrazyon, kimyasal peeling, tannik asit, salabrazyon, Q-switched laser diğer çeşitli seçeneklerdir. Bunun yanında başka bir dövmeyle eski dövmenin kapatılması yapılabilir.
Dövme silme işleminin yapıldığı bölge güneşten korunduğu sürece lazer tedavisi her mevsim uygulanabilmektedir. Dövme silme işleminde seans sayısı dövmenin yaşı, kullanılan boya ve miktarına göre değişmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri