Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere Marmara ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde de üretilen ballarımız gerek ülkemizdeki, gerekse de yurtdışındaki insanlara adeta şifa götürmektedir. Üretilen ballar arasında en çok bilinen kestane balı Rize Bölgesi çevresinde yetiştirilmektedir.
“En iyi kestane balı nerede bulunur?” sorusuna ise Kastamonu, Rize, Şile ve Aydın illeri yanıt olur. Türkiye genelinde kestane ağaçlarının yoğun olduğu bölgelerden kestane balı satın al seçeneklerini değerlendirmek mümkündür.
Yüksek kalitesi ve aromasıyla ünlü Zonguldak Kestane Balı, Karadeniz Teknik Üniversitesinde yapılan tahliller sonucunda Türkiye'nin en kaliteli kestane balı olarak belirlenmiştir.
Hakiki Kestane Balı (1Kg) - 907.41 TL + KDV.
Kestane ağaçlarının olduğu bölgelerden arıların elde ettiği kestane balı, kendine özgü keskin bir kokuya ve hafif acı bir tada sahiptir. Koyu rengiyle dikkat çeker. Kestane balının tadını etkileyen etmenler; iklim koşulları, toprak türü gibi etmenlerdir. Kestane balı halk arasında acı bal olarak da bilinmektedir.
İlgili 39 soru bulundu
Yurt dışından getirilen kestane balı vatandaşlarca test edildi. Uzmanlar balın gerçek olup olmadığının şu şekilde anlaşıldığını belirtiyor; "Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir. Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz gelmesi.
En iyi kestane balı rengi koyu kahverengi olur. Koyu renkli bal çeşitlerinde genellikle şeker, demir, bakır, potasyum, kalsiyum gibi mineraller çok daha fazla bulunur. Kestanenin içeriğindeki mineral, protein ve enzim arttıkça rengi de koyulaşır. Hakiki kestane balı, en çok tat ve renk bakımından farklılık gösterir.
B ve C vitaminleri açısından zengin olan Kestane Balı kasları kuvvetlendirici, kan dolaşımını düzenleyici, mide ve karaciğer yorgunluğunu giderici, bağışıklık sistemini güçlendirici etki yapar. Kestane Balı solunum ve sindirim sistemlerine olumlu etkiler getirmektedir.
Yoğun ve etkili bir bal olduğu için kişiye özel ölçülerle tüketilmesi önemlidir. tüketmek mümkündür. Vücudumuza yararı saymakla bitmeyen Balparmak kestane balı Migros Sanal Market'te!
Kestane Balı Nasıl Kullanılır? Kahvaltılarda tatlandırıcı olarak kullanımı dikkat çekerken günde en fazla 1 yemek kaşığı tüketilmesi tavsiye edilir. Aç karnına kestane balı yemek metabolizma hızını arttırmada destekleyici olur.
Kestane balı günde 1-2 tatlı kaşığından fazla tüketilmemelidir. Kestane balını doğrudan tüketebileceğiniz gibi, bitki çayı gibi içeceklere ilave ederek de tüketebilirsiniz. Ayrıca tatlı yapımında da kullanabilirsiniz. Ancak kestane balını tatlı veya içeceklere sıcakken değil, ılıdıktan sonra eklemeniz gerekir.
Gramaj seçenekleri: 225 gr 2.750,67 TL/kg.
Kestane balı hangi marka iyi? Yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı kestane balı markası arıyorsanız, Koyde.com mükemmel bir seçimdir. Koyde, uzun yıllar boyunca birinci sınıf kestane balı üretmektedir ve bugün piyasadaki en popüler markalardan biri haline gelmek için zamana direnmiştir.
1,600.00 ₺ Kastamonu bölgesinde yetişen kestane çiçeklerinden elde edilmektedir. Kestane Balı, berrak görünümlü, akışkanlığı az ve koyu renklidir. Kendine özgü yoğun bir koku ve kendine özgü aromaya sahiptir.
Süzme Kestane Balı 240 g.
oranı %85 - %91 değerlerinde gerçekleşebilmektedir. Tüm analizler sonunda kalitesi onaylanan ürün sizlere sunulmaktadır. Uyarılar: Doğal olduğu için kristalize olabilir. 45°C sıcak suda çözülebilir yada doğal haliyle tüketebilirsiniz.
İŞTE 2023 YENİ SEZON BAL FİYATLARI!
Geçen yıl kilosu 200 liradan satılan petek bal bu yıl 300 liradan, 250 liraya satılan süzme balın kilosu 350 lira olarak satılacak. Geçen yıl 300 lira olan karakovan balın kilo fiyatı ise 450 lira olarak belirlendi.
Balparmak'ın tüketicilerine sunduğu ballar, Türkiye'nin yedi bölgesinden toplanan balların harmanlanması ile elde edildiği için özellikle belli bölgelerden bal edilemediği senelerde tüm doğal ürünlerde olduğu gibi Balparmak ürünlerinde de farklılıklar gözlemlenebilir.
Balı soğuk bir ortama ya da buzdolabına koyduğunuzda eğer donmuşsa sevinebilirsiniz; çünkü hakiki balın en belirgin özelliklerinden birisi de soğukla temas ettiğinde krem ya da tereyağ kıvamına gelir ve donar.
Balparmak Doğal Kestane Balı
Böylece arılar, dünyanın en değerli monoflora bal çeşitlerinden biri olan kestane balını üreterek insanlığa benzersiz bir armağan daha sunuyor. Karadeniz Bölgesi'nden özenle derlenen doğal kestane balları, katkısız ve güvenilir içeriğiyle Balparmak kavanozlarındaki yerini alıyor.
Kestane balının prebiyotik aktivitesi: çok yüksek değil, akasya balından daha yüksek. Kansızlığa karşı faydalıdır.
Bu durum balın elde edildiği çiçekle alakalıdır ve balın kalitesini etkilemez. Örneğin Çam balları Çiçek ballarına göre daha geç kristalize olurken, Kestane balları ise çok zor kristalize olur.
Şekerlenme
Bal özellikle uzun süre beklediğinde kristalize olur. Buna şekerlenme denir. Buzdolabınızda beklettiğiniz bal yaklaşık 30 gün sonra tereyağı kıvamına gelip kristalize oluyorsa doğaldır. Bilinenin aksine doğal bal şekerleme yapar.
Kestane Balının Genel Özellikleri
Halk arasında acı bal olarak tanımlanmaktadır.
Markette satılan balların gerçek olup olmadığı birçok kişinin aklını kurcalayan bir sorudur. Çünkü son zamanlarda yapılan araştırmalar, markette satılan balların çoğunun gerçek olmadığı tespit edildi. Fabrikalarda üretilen ve şeker, mısır şurubu ve diğer katkı maddeleri içeren sahte ballar olduğunu ortaya çıkarmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri