Hesap Özeti'niz ile ilgili tüm sorularınızı Halkbank Şube'lerine yazılı olarak iletebilir ya da 0850 222 0 400 Dialog'u arayabilirsiniz.
Hesap bakiyesi öğrenmek için BAKIYE, Parafly bakiyesi öğrenmek için KKBAKIYE, Parafly'ınızın son ekstresini tekrar almak için EKSTRE, yazarak 3401'e SMS göndererek, bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
Halkbank Mobil uygulamasını indirdikten sonra Müşteri / TC Kimlik numarası, parola ve cep telefonunuza gelen tek kullanımlık şifre ile giriş yapabilirsiniz. Halkbank Mobil uygulaması ile cihaz eşleşmeniz yapıldıktan sonra girişlerinizi sadece parola kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.
IBAN Bilgisi Öğrenme/IBAN Bilgisi Kontrolü
Halkbank müşterisi iseniz IBAN bilginizi Halkbank şubelerinden, 0 850 222 0 400'ü arayarak Halkbank Dialog'dan ve web sitemizden öğrenebilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
yazarak 3401'e mesaj gönderdiğiniz takdirde, sorgulamak istediğiniz güncel bilgilere anında ulaşabilirsiniz.
IBAN numarası içinde ülke kodunun yanı sıra banka kodu ve hesap numarasına dair de bilgiler bulunuyor. Türkiye IBAN'ı 26 haneden oluşmaktadır. İlk 2 hane ülkemizin uluslararası kodu olan TR'dir. İzleyen 2 hane kontrol basamaklarını oluşturmakta ve IBAN'ın doğrulanmasında kullanılmaktadır.
Bireysel müşteriler için;
ile birlikte başvurarak ya da www.halkbank.com.tr de bulunan İnternet Şubesi Dijital Parola Al bölümünden kredi kartı/banka kartı bilgilerinizi kullanarak Dijital Parola' nızı oluşturabilir ve İnternet Şubesi'nin kolaylıklarından faydalanmaya başlayabilirsiniz.
Bankamızda kayıtlı bulunan cep telefonunuzdan sırasıyla; SIFRE yazıp bir boşluk bırakıp, kartınızın son 6 hanesini yazıp bir boşluk bırakıp, kartınızın arka yüzünde bulunan güvenlik kodunun (CVV / CVC2) ilk 2 karakterini yazıp 3404'e gönderebilirsiniz.
Cevap: Bankaların internet sitesi adreslerine, http://www.tbb.org.tr/tr/Banka-ve-sektor-bilgileri/banka-bilgileri/internet-adresleri/67 linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Halkbank İnternet Şubesi. E-Devlet kapısı için giriş yapmaktasınız. Bilgileriniz doğrulandıktan sonra, www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapmış olacaksınız. E-Devlet kapısı için giriş yapmaktasınız.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) yapılan açıklamada, Bankacılık Kanunu'nun 62'nci maddesi gereğince, bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son işlem tarihinden başlayarak 10 yıl içinde işlem görmeyen hesapların zaman aşımına tabi olduğu belirtildi.
SMS Talimatları: İnternet Şubesi'nden, Halkbank Mobil'den, 0 850 222 0 400 Halkbank Dialog'dan veya şubenizden SMS bankacılığı hizmeti talimatı verdikten sonra, belirlediğiniz işlemler için cep telefonunuza SMS ile bilgi gelmesini sağlayabilirsiniz.
Paraf ile size özel ayrıcalıkların tadını çıkarın!
Paraf Günüm hizmetinden yararlanabilmeniz için tek yapmanız gereken, Yararlanmak istediğiniz kampanya kodunu, Kartınızın son altı hanesini, Belirleyeceğiniz günü aralarında boşluk bırakarak 3404 numarasına SMS olarak gönderebilirsiniz.
Kayıp ve Çalıntı bildirimleriniz için 0 850 222 0 400 Halkbank Dialog'u arayabilirsiniz.
Eskiden bu işlemler ile ilgili tüm detayları halletmek için şubeye gitmek gerekirken artık dijital bankacılık ile online başvuru yapabilirsiniz.
Bunun yanında dijital bankacılık hizmet veren Enpara.com, Cepteteb, e-Turuncu vb. gibi bankacılık platformlarından tamamen online hesap açılışı yapabilmek mümkündür. Bunun yanında 1 Mayıs 2021 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan uzaktan bankacılık ile görüntülü görüşme yoluyla hesap açma da tercih edilebilir.
Halkbank Mobil'den, Halkbank İnternet Şubesi'nden veya Halkbank Dialog'dan Vadesiz TL Hesabı açtırabilirsiniz.
Dijital Parola'nızı Halkbank İnternet Şubesi veya Mobil Şube girişinde yer alan “Parolamı Bilmiyorum/Unuttum” seçeneği ile ya da 0850 222 0 400 Halkbank Dialog'u arayarak Şifre İşlemleri menüsünden kart bilgilerinizi kullanarak üretebilir, dilerseniz şubelerimizden alabilirsiniz.
Müşterisi olunan bankanın kartını ATM'ye yerleştirdikten sonra ana menüden kullanıcı menüsü veya başvuru menüsü üzerinden internet veya internet bankacılığı sekmesi ile internet bankacılığı için şifre alınabilir. Bankada kayıtlı olan cep telefonuna gelen şifre ile internet bankacılığına giriş yapılabilir.
Bank24 Kartı şifrenizi Şubenizden, İnternet Şube ve 0 850 222 0 400 Dialog'dan edinebilirsiniz. Şifrenizi unutmanız halinde ise en yakın Halkbank Şubesi'nden,İnternet Şube ve 0 850 222 0 400 Dialog'dan yeni şifre talebinde bulunmanız gerekmektedir.
Sahte IBAN dolandırıcıları, alıcıların veya satıcıların bilgisayar sistemlerine girerek, e-mail yazışmalarını takip etmeleri neticesinde, IBAN numaralarını ve banka hesap bilgilerini manipüle ederek amaçlarına ulaşmaktadırlar.
Gönderici banka, hesabı alıcı bankaya iletmeden önce kontrolünü yapar. IBAN yanlış ise, para alıcı bankaya aktarılmaz ve hatalı işlem engellenmiş olur. IBAN yalnızca para göndermek veya almak için kullanılabilir ve nakit çekme gibi diğer işlemlerde kullanılamaz.
Ancak bu yöntemin tüketiciler için bazı riskleri var. TÜKONFED (Tüketici Konfederasyonu) Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, "Tüketicilerimiz dükkanlarında fiilen mal ve hizmeti aldıklarında eğer IBAN ver diyorlarsa parayı rahatlıkla gönderebilirler dolandırılma riski ile karşı karşıya değildirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri