Güvenli olan peynirler şu şekildedir:
Kaşar peyniri. Mozzarella. Krem peynir. Süzme peynir.
Doğal ortamlarda otlamış hayvanların sütleri doğru oranda karıştırılarak 67 derecede 30 dakika pastörize edilir ve pastörize işleminin ardından mayalanması için buzağıların midesinden alınan şirden adlı enzim kullanılır.
Gebelikte protein gereksinimi arttığı için protein içeren çeşitli besinler alınmalıdır. Balık, et, kuru baklagiller, yer fıstığı, yoğurt, yumurta, kaşar peyniri protein açısından zengindir.
İlgili 37 soru bulundu
Hamilelikte cips tüketimi doğacak bebekler için çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkarabilir. Bu nedenle gebeliğiniz boyunca cips tüketiminden uzak durup, alternatif atıştırmalıkları tercih etmelisiniz.
Yağsız süt, mozzarella peyniri ve süzme peynir gibi az yağlı süt ürünleri, sağlıklı bir hamilelik diyetinin önemli parçasıdır, ancak hamileyken pastörize edilmemiş süt ve peynirlerden kaçınmalısınız. Bunlar listeriyoz gibi gıda kaynaklı hastalıklara yol açabilir.
Tahsildaroğlu Ezine İnek Peyniri 600 gr. minimum 6 ay ile 1 yıl arasında olgunlaştırdıktan sonra tüketime sunulmaktadır. Bu sayede peynir daha kaliteli ve lezzetli bir kıvamda bulunur. Pastörize sütten ve doğal olarak üretilmiştir.
Pastörize sütten yapılmış beyaz peynir, kaşar peyniri hamileler için tam bir kalsiyum kaynağı olup sık sık yenmesi gerekirken, pastörize edilmemiş veya küflü peynirler oldukça tehlikelidir. Aynı zamanda sütüde çiğ olarak tüketmemelisiniz.
Light sütler genelde normal sütlerden daha fazla kalsiyum içeririler. Light süt içerek hem yeterli miktarda kalsiyum almış olur hem de gereksiz kalori alımının önüne geçmiş olursunuz.
Ezine peynirinin kolesterol oranı düşük olduğundan trans yağ asidi içermediğinden vücudunuzun kolesterol dengesine katkı sağlamaktadır. A vitamini açısından oldukça zengin olan Ezine keçi peyniri, düzenli tüketildiğinde bağışıklık sistemini düzenleyici bir etkiye sahiptir.
Ezine peynirinin diğer beyaz peynirlerden en önemli farkı, bu peynirin üretiminde kullanılan sütün belirli bir yöreden sağlanması ve starter kültür(mikroorganizma) kullanılmaması Ezine peynirine diğer beyaz peynirlerden farklı ve tüketiciler tarafından beğenilen bir özellik kazandırıyor.
Ezine peynirinin üretimi diğer beyaz peynirlerin üretimine benzer, ancak kullanılan süt, %40 keçi, %50 koyun ve %10 inek sütünden oluşmaktadır. Yapım esnasında herhangi bir starter kültürü kullanılmamaktadır. Edirne peynirinde olduğu gibi Ezine de metal kutular içerisinde olgunlaştırılır.
Gebelikte annenin kalsiyum ihtiyacı artar. Süt en çok kalsiyum kaynağı olan besinlerden birisidir. Gebelikte ortalama günde 2 - 3 bardak süt içildiğinde tüm kalsiyum ihtiyaçları karşılanmış olur. Sütte çeşitli vitaminler de (A,C,D,K vitaminleri) ayrıca fosfor, flor, demir gibi mineraller ve yağ bulunur.
Nadiren Tüketilebilir Karbonhidratlı Besinler, Ayda 1-2 defa Tam buğday unundan yapılmış az yağlı hamur işleri (kek, poğaça gibi), Haftada 2 kez Sütlü tatlılar, Ayda 2-3 defa Pirinç ve patates içeren besinler.
Hamilelikte beslenme listesinde işlenmiş ürün bulundurmak
Ancak bu ürünlerin hazırlanma aşamasında eklenen nitrit-nitrat adındaki gıda katkı maddeleri kanserojendir ve bebeğiniz için toksik olabilir. Doğrusu: Hamilelikte besleme listenizden sucuk, sosis, salam gibi şarküteri ürünlerini çıkartın.
Ezine'nin markası: Tahsildaroğlu
Üçüncü olarak en çok tercih edilen peynir türü olarak araştırma verilerine yansıyan ezine peynirinde tüketicinin ilk tercihi markasız peynirler olmasına karşın ezine peyniri markaları içerisinde Tahsildaroğlu (yüzde 21,7) en çok tercih edilen marka olarak karşımıza çıkıyor.
İnek sütünden elde edilen Ezine peynirleri daha beyaz bir renge sahiptir. Yağ oranı daha düşüktür. Tadı ve kıvamı inek sütüne alışık olanlar için uygundur. Ezine koyun peyniri için koyun sütü kullanılmaktadır.
Ezine Peyniri
İçerisinde ne kadar süt bol ise o kadar ağır basmalıdır. Hafif ekşimsi bir tat olmalı bıçağa az miktarda yapışmalı ancak akmamalıdır. Yumuşak değil orta sertlikte veya sert olmamalıdır. Ezine peynirinin çok sert ve dağılıyor olması keçi sütünün bol olduğunu işaret eder.
Rokanın oksalat içeriğinin düşük olması hamilelikte ve emzirme döneminde bu besinin güvenle tüketilmesini sağlar. Roka, K vitamini içeriği nedeniyle aşırı tüketildiğinde kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler için sakıncalı olabilir.
Çiğ tohumlar ve bazı sebzeler ( turp, maş fasulyesi,yonca,çemenotu gibi sebzeler ve bunların tohumları iyice pişirilerek tüketilmelidir.Toksik bakteriler içerebilirler.)
Hamilelikte zeytin yemenin hiçbir zararı bulunmadığı gibi zeytinin gerek anne, gerekse bebeğin sağlığı üzerinde çok olumlu etkileri vardır. Zeytinin içeriğinde bulunan vitamin, mineral ve antioksidanlar hamilelik boyunca bebeğin gelişimine büyük katkılar sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri