Genellikle pişi, çiğ börek ya da sigara böreği gibi kahvaltılarda tüketilen yiyeceklerin ağır olmasını istemiyorsanız mutlaka sirke ekleyerek hafif olmasını aynı zaman da hamurunuzun puf puf kabarmasını sağlar ve çıtır çıtır bir kıvamda olmasına da yardımcı olur.
Hamura sirke ilave edin sonra da klasik börek adımlarını uygulayın. Kızartma aşamasında böreğinizin çok az yağ çektiğini gözlemeyeceksiniz. Sebebi sirke kullanmanızdan başkası değil. Ayrıca sirke, hamurunuzun puf puf kabarmasını sağlar ve çıtır çıtır bir kıvamda olmasına da yardımcı olur.
Eşit miktarda un ve tuz koyularak hazırlanan hamurun içine beyaz sirke ekleyerek tencere ve tavaların iç ve dış yüzeyleri temizlenebilir. Mutfakta en çok kirlenen aletlerden biri olan kesme tahtalarını dezenfekte etmek için karbonat ile birlikte beyaz sirke kullanabilirsiniz.
Neden sirke? Ekmek hamuruna 1 kaşık sirke koyarsak daha süngersi bir dokuya sahip olur. İsterseniz bu hamurdan daha küçük ekmekler elde edip buzluğa atabilirsiniz. Şekil verildikten sonra üzerine fırçayla süt sürülürse ekmeğin kabuğu daha gevrek olur.
Beyaz sirke tarz yemeklerde kullanılsa bile miktarı oldukça az kullanılır. Peynir yapımı, unlu mamuller ve turşu yapımında da kullanılmaktadır.
İlgili 28 soru bulundu
Pirinç sirkesi, halk arasında “Beyaz sirke” adıyla tanınsa da beyaz sirke, “Sirke ruhu” olarak bilinen şeker pancarı veya mısır nişastasından üretilen sirke türüdür.
Göbek Ve Basen Eriten Sirkeli Yoğurt Kürü Nasıl Yapılır? 3 yemek kaşığı yağsız ya da az yağlı yoğurdu karıştırma kabına koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 çay kaşığı pul biber ekleyip, iyice karıştırın.
Ekmek hamurunuzun içerisinde ılık süt, ılık su kullanmak ekmeğinizin yumuşacık olmasına etki eden malzemelerin başında geliyor. Soda ilave etmek yine hamurun kocaman kabarıp yumuşacık olmasını sağlayan unsurlardan biri.
Pişirirken fırının içerisine içi su dolu minik bir kap koyun. Özellikle ince kabuklu ekmekler için ekmeğinizi bir fıs fıs yardımıyla hafifçe ıslatın. Bu şekilde dokusu daha güzel bir ekmek elde edeceksiniz.
Pişi hamuruna koyacağınız 1 yemek kaşığı sirke, hamurun yağ çekmesini engeller. Yağınızı öncesinde iyice kızdırmadan hamurlarınızın tam kıvamında hızlıca kabarıp içlerinin de güzelce pişmesine yardımcı olur.
Mayonez, sirke, kafur ve ısırgan otu bit ve sirkelerin sevmediği kokulardır. Bit ve bit yumurtası yani sirke, sevmedikleri kokuya dayanamaz ve kısa sürede ölürler. Elma sirkesi ile saçlarınızın tamamını ıslatın. Sirke saçınızda yaklaşık 15-20 dakikaya kadar kuruyacaktır.
Süzülmezse ne olur ? İstemediğimiz bakterilerin artmasına ve kötü kokuya neden olabilir.
30 – 45 gün beklemeye bırakılır. Arada bir tahta kaşıkla karıştırmak faydalı olur. Posayı ayırdıktan sonra sirkeye 1 çay kaşığı şeker ve 1 çay kaşığı tuz daha eklenip karıştırılır.
En iyi alternatif ayran
Yoğurt içine su katılarak ayran haline getirilmek suretiyle kıvam, yağ ve su oranı bakımından süte yaklaştığı için süte iyi bir alternatif haline gelmiş oluyor. Ancak tabii burada da dikkat edilmesi gereken noktalar var.
Evet birbirleri içerisinde karışır. Bizler bir şeylerı sürekli kaşıkla vb şeylerle karıştırdığımız için karıştırmadan karışmazmış gibi gelir.
1 kg un ile yapılan malzemelerde 250 gramlık ortalama olarak 5 veya 6 ekmek üretilmektedir. Yapılacak ufak bir matematiksel hesap ile bir ekmeğin için 160-180 gram un bulunduğu söylenebilir.
Sebep 1 Fırın sıcaklığı yetersiz geliyor olabilir. Eğer kabuk kararmış ama iç kısım çiğ kalmışsa fırın çok sıcak olmalı. Sebep 4- Hamurun su oranı, unun kaldırabileceğinden fazla olduğunda yani çok cıvık olduğunda iç kısım hamur kalacaktır.
Kullanılan un ve kabartma tozu yeterince güçlü değilse hamuru kabartmıyor olabilir. Ekmek unu veya güçlü bir kabartma tozu kullanın. Mayalanma çok hızlı gerçekleşiyorsa veya maya sıcaklığı çok yüksekse çökme sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Maya oda sıcaklığında kullanılmalıdır.
Genellikle pişi, çiğ börek ya da sigara böreği gibi kahvaltılarda tüketilen yiyeceklerin ağır olmasını istemiyorsanız mutlaka sirke ekleyerek hafif olmasını aynı zaman da hamurunuzun puf puf kabarmasını sağlar ve çıtır çıtır bir kıvamda olmasına da yardımcı olur.
Yemeklerimizde, salatalarımızda lezzet unsuru olarak kullanılan sirkenin antibakteriyel özelliği, antioksidan aktivitesi, kan basıncını düşürmesi, anti-diyabetik ve ağırlık kontrolüne olan etkisi ile birçok olumlu sağlık etkileri bulunur.
Silikon ya da plastik bir kaşıkla karıştırın. Ağız kısmını tülbentle kapatın. Kapağını sıkıca kapattıktan sonra 20 gün boyunca günde 1 kez karıştırarak serin ve kuru bir ortamda sirkenizi bekletin. Elmaların dibe çöktüğünü göreceksiniz. 20 günün sonunda 20 gün boyunca hiç karıştırmadan bekletin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri