Riskli bölgelere verilebilecek bazı örnekler göz çukurları, bel kemiği, boğaz, göğüs kemiğinin uç kısımları, son kaburga ve kalça kemiği arasındaki yumuşak dokular, diz ve dirsek üzerinden geçen ulnar sinir olabilir. Buna ek olarak bazı özel durumdaki kişiler ve hastalar da evde masaj yaptırmamalıdır.
Vücudun özel bölgeleri dışında her yerine masaj yapılabilir. Ön boyun, göz kapakları, kulak içleri, koltuk altı, diz arkaları gibi bazı bölgeler vücudun diğer yerlerine göre daha hassastır. Bu bölgelere dokunulmaması tercih edilebilir.
'Deri enfeksiyonu, damar tıkanıklığı, kırık tespit edilen hastalar, kan sulandırıcı ilaç kullanan ya da kanser tespit edilen hastalarda da masaj uygulaması yapılmamalı. Gebelikte ise masaj uygulanacak bölge, uygulanma şekli ve şiddeti uygulama öncesinde mutlaka hekime danışılmalı.
Bölgesel masaj ağrılı bölgeye yoğunlaşarak ya da vücutta özel olarak istenilen bir bölgeye yapılan masajdır. Baş, boyun, ense, kollar, omuz-sırt, sırt- bel ve bacaklar bölgesel masajın uygulandığı kısımlardır.Bölgesel masaj tedavi edici ve iyileştirici özelliğe sahip bir masaj türüdür.
Bir Japon masajı olan shiatsu masajında stres, acı ve gerginlikte azalma hedeflenmektedir. Duygusal ve fiziksel rahatlama ve sakinlik, stres ve depresyonda hafifleme, baş ağrısında ve kas gerginliğinde azalma gibi etkiler de görülebilmektedir.
İlgili 27 soru bulundu
Masajı yapan kişinin de masaj yapılan kişinin de konsantre olması ve dikkati tek bir yere toplaması masajı başarıya ulaştıran yegane faktörlerdendir. Masaja ilk etapta hafif hareketlerle başlayın. Masaj dokunuşları omuzlardan başlamalı, sırta ve bele doğru ilerlemeli.
Aromaterapi Masajı
Çünkü adından da anlaşılacağı üzere aromatik yağlar ve bitkisel özlerle yapılan bu masaj hem diğerlerine göre daha hafiftir, hem de rahatlatıcı ve dinlendiricidir. Vücudunuz aromatik yağları kolaylıkla emer ve masörün hafif masajıyla kendinizi tüy gibi hafiflemiş hissedersiniz.
Tüm vücut masajının haftada 1-2 defa yapılması yeterlidir.
Bu masajlardan biri olan İsveç Masajı son dönemlerde oldukça popürlerleşti. Peki ne bu İsveç masajı? Amerika'da en ünlü masaj tekniği olan İsveç masajı; Zihinsel ve fiziksel sağlığı düzenlemek üzere kasların yüzeydeki katlarına etki eden bir masaj türüdür.
Rahim Masajı
- Parmak uçlarınızı nazikçe kasık kemiğine yerleştirin; Bu, kasık saç çizginizin hemen altında yer almaktadır. - Kasık kemiğinizden başlayarak, parmak uçlarınızı kullanarak hafifçe baskı uygulayın ve yavaşça masaj yaparak uterusunuza doğru hareket edin.
Kimlere masaj yapılmaz ? Omurilik rahatsızlıklarında, kalp ve damar tıkanıklıklarında, açık yarası olanlarda, kas tendon kopma sorunlarında,1 ve 2. derece yanıklarda, bulaşıcı cilt hastalıkları, vs gibi sorunlar masaj yaptırmaya engeldir.
Masajdan sonra, biraz sertlik veya acı hissedebilirsiniz, ancak birkaç gün içinde bu ağrı azalmalıdır.
Haftada bir kez veya iki haftada bir masaj yaptırmak, stresi azaltabilir, rahatlamanızı sağlayabilir ve genel iyilik halinizi artırabilir. Kas Gerginliği ve Ağrı: Fiziksel aktiviteler veya çalışma koşulları nedeniyle kas gerginliği veya ağrı yaşıyorsanız, masaj düzenli olarak yapılabilir.
Çoğunlukla, herhangi bir masaj sonrası ağrı bir gün içinde azalır. Bu arada, ağrıyı dindirmenin ve gidermenin de bir kaç yol bulunur. Masaj seansından önce ve sonra bol su içilmeli. Bu, masaj seansı esnasında yüzeye çıkan toksinleri ya da asitleri temizlemeye yardımcı olur.
Düşük veya yüksek tansiyon problemi olan, damar rahatsızlıklarından şikayetçi olan kişilerde masaj uygulanmaz. Masaj grip, soğuk algınlığı gibi akut hastalıklar sırasında uygulanmaz. Düşük veya yüksek tansiyon problemi olan, damar rahatsızlıklarından şikayetçi olan kişilerde masaj uygulanmaz.
Ritmik masaj tedavisi vücutta kan dolaşımını canlandırır. Damarları genişletir ve yeni kılcal damar oluşumunu sağlar. Damar ağını zenginleştirir böylece özellikle kalpte damar darlığı nedeniyle kan alamayan yerlerde doğal bypass'lar oluşturur. Ritmik masaj tedavisi atar damarları damar sertliğine karşı korur.
Masajın vücuttaki etkileri tam olarak geçmeden duş alınmamalı.Masaj içeren cilt bakımı, manikür ve pedikür gibi uygulamalar için de aynısı geçerli.
Düzenli masaj, genel sağlık durumunu iyileştirir, rahatlama sağlar, kas gerginliğini azaltır, anksiyete ve gerginliği azaltır, sağlıklı kişilerde sağlığın korunmasını destekler ve vücut-zihin-ruh sağlığı dengesini korur. Tüm vücut masajı 30-45 dakika sürmelidir. Bölgesel masajlar ise 15-20 dakika uygulanabilir.
Masaj seansı sonrası vücutta stres hormonu olarak bilinen kortizol düşüyor. Ayrıca Arginine Vasopressin (AVP) adı verilen saldırganlıkla özdeşleşen ve kortizol artışına destek olan hormonda da ciddi oranda düşüş göze çarpıyor. Adrenalin de düşüyor ve vücut rahatlıyor.
Masajın süresini, ritmini uygulanan bölgeye ve kişiye göre değiştirmelisiniz. Süre, bölgesel uygulamalarda masaj yapılan bölgenin genişliğine bağlı olarak 5 - 20 dakika, genel vücut masajında 45 - 60 dakika olacak şekilde ayarlanmalıdır.
Masaj yapılacak bölgeye G5 cihazı uygulanır ve cihazın titreşimleri sayesinde derin doku masajı yapılır. Masaj süresi ve şiddeti, masajın yapılacağı bölgeye ve kişinin tercihlerine göre değişebilir. Ancak, G5 masajı genellikle haftada birkaç kez yapılır ve her seans 20-30 dakika arasında sürer.
Şunu altına çizerek vurgulamam gerekir ki masajın zayıflatıcı etkisi bulunmamaktadır.
Pek çok spa masaj salonunda, masaja gelen kişilere bornoz, havlu, peştemal, terlik gibi ürünler verilir. Hamam veya saunaya girerken bikini, mayo gibi kıyafetler giyilebilir ancak bunlar lastikli olduğundan masaj esnasında vücuttaki dolaşımı etkiler.
Masaj odası sıcaklık, ışık, ses ve temizlik açısından yeterli şartları taşımalıdır. Masaj odasında bulunması gereken ekipmanlar işlevsel, ergonomik ve estetik özelliklerde olmalıdır.Odada; masaj masası, yağ sehpası, paravan, elbise askısı, tartı aleti, lavabo, havlu ve çarşaf dolabı olması tercih edilir.
Çin'de uygulanan şekliyle kaşık masajı, iki Çin kaşığının çekilmesi ve çeşitli anahtar noktalara baskı uygulanmasıyla yapılan bir tür cilt masajdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri