İştah açıcı özelliklerinden dolayı kilo almayı kolaylaştıran bitki çayları arasında devedikeni, kırmızı kantaron, karahindiba, çemen otu, kısa Mahmut, eğir kökü, kimyan tohumu, enginar yaprağı, melek otu kökü, nane yaprağı, pelin otu, peygamber çiçeği, mübarek dikeni, turunç kabuğu çayları yer almaktadır.
Protein içeren et, tavuk, balık ya da kuru baklagiller içeren yemeklerde bolca tüketilmelidir. Ceviz, fındık, badem, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir gibi kilo aldırıcı gıdalar ara öğünlerde önerilen miktarlarda tüketilmelidir.
* Kavun, kereviz, kimyon, maydanoz ve melisa otu iştah açıcı özelliğe sahiptir.
İlgili 38 soru bulundu
Cici Bebe Zararları
Sürekli ve aşırı tüketimde kilo artışına neden olur. Şeker hastalığı olan kişilerin bu bisküviyi tüketmesi tavsiye edilmez. Kan şekerini yükseltebilir.
Ara öğünlerde kalori değeri ve protein değeri yüksek gıdalar tercih edilmelidir. Özellikle fındık, badem, ceviz gibi kuruyemişler, tost, süt, kek, taze ve kuru meyveler, ayran gibi gıdalar alınmalıdır. Ana yemeklerde mideyi çabuk şişirecek sıvılara dikkat edilmelidir. Yemekle beraber içecek alınmamalıdır.
Diyet içinde 1 haftada 5 kilo almak için sık öğünler ile öğün içinde az yemek yenilmesi gerekir. 5 kilo almak için öncelikle öğünler için dengeli olunmalıdır. Bu süreçte iyi bir öğle yemeği ve kahvaltı yapılmalıdır. Ara öğünlerde besleyici olan ve yağ barındıran ürünler tercih edilmelidir.
Zengin besin değeri ile severek tüketilen pekmez, yüksek oranda şeker içerdiği için kilo aldıran bir besindir. Birkaç hafta düzenli tüketildiğinde özellikle kilo almakta zorlanan kişilere kilo aldıran pekmezin tüketildiği miktar çok önemlidir.
Muz çok fazla tüketildiği takdirde kilo aldırabilir. Sindirim sisteminin hızlanması için de muzun düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Yüksek miktarda lif içeren muzun kilo aldırmaması için düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir.
Çok su içmek kilo aldırmamaktadır. Su içerisinde hiçbir kalori bulunmamaktadır. Bu nedenle çok su tüketimi kişilere avantaj sağlamaktadır.
Yapılan açıklamaya göre; soğuk çay içmek vücuttaki yağın yakılmasını sağlıyor ve kalpteki metabolik stresi azaltıyor. İsviçre Kalp Vakfı tarafından desteklenen bu çalışmaya göre soğuk çay kilo kontrolü için oldukça faydalı.
1 ayda 10 kilo almak biraz zorlayıcı bir hedeftir ancak bu hedefe ulaşmak için tam tahıllı ürünlerin, kuru baklagillerin öğünlere dahil edilmesi iyi olur. Ayrıca günde 1 yemek kaşığı kadar bal, pekmez veya reçel ile kuru yemiş ve 1-2 porsiyon meyve tüketmek de destekleyici olacaktır.
100 gramında sadece 55 kalori bulunan yoğurt hem düşük kalorili hem de besleyici olmasıyla zayıflamaya yardımcı oluyor; içinde bulundurduğu karbonhidrat, protein ve yağa ek olarak kalsiyum açısından da çok zengin olması sebebiyle sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor.
Kolanın kilo aldırma etkisi metabolizmayla ilgili olarak değişir. Çok çok zayıf kişilerin sıkça kola içmesi daha da zayıflamasına neden olurken; kilolu kişilerin kola tüketmesi de obeziteye davet çıkarmaktadır. Çünkü asit ve basit şeker, obezite seviyesinde kilo aldırmaktadır.
Protein bar gibi lif ve protein oranı yüksek gıdaların tüketimi yüzü dolgunlaştırır. Yüksek oranda protein ve lif alınırsa kasların gelişebilmesi mümkün olur. Buna ek olarak karbonhidrat tüketimi de yüzün kilo almasını sağlar.
Süt, kalsiyum açısından zengindir ve besleyicidir. Bu sebeple kilo alımına sebep olabilmektedir. Fakat kilo vermeye de yardımcı olmaktadır. Aslında süt içen bir kişi vücutta yakılan kaloriden fazlasını almışsa kilo alır.
Fazla zayıf birisi için kilo almak zordur, çünkü yağ kütlesi çok az olup kas oranı fazla olan birey yediği her şeyi yakar. Çünkü vücutta yağ oranı ne kadar yüksekse metabolizma o kadar yavaş çalışır ve fazla yağların depo edilmesine neden olur.
Yetersiz ve düzensiz beslenme, iştahsızlık, öğün aralarında uzun boşlukların olması da kilo alamama nedenleri arasındadır. Kişinin yaşadığı psikolojik sorunlar, stres, depresyon hali de neden kilo alamıyorum sorusunun cevabıdır. Zayıflık nedenleri olarak sindirim ve dolaşım bozuklukları da gösterilebilir.
Bunun dışında zayıf olma nedenleri arasında sindirim sistemi bozuklukları, metabolizmayı hızlı çalıştıran hipertiroid gibi hormonal hastalıklar, bağırsak parazitleri ve emilim bozuklukları, kilo alma korkusu, psikolojik bozukluklar ve buna bağlı iştah kesilmesi, yeme bozukluğu, kullanılan ilaçlar ve bunların etkisi, ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri