Haşlanmış kabak kaç kalori sorusu özellikle diyet yapanlar tarafından cevabı oldukça merak edilen bir sorudur. Haşlanmış kabak kalori değerleri şöyledir: 1 porsiyon haşlanmış kabak (150 gr) 29 kcal.
Besin Değerleri. Balkabağının 100 gramında 25 kalori bulunmaktadır. Balkabağının 1 porsiyonu ( 120 gr) 30 kaloridir. 1 dilim ( 240 gr) balkabağı 60 kaloridir.
Bal kabağı, kalori değeri az ve tok tutan bir besin türüdür. Bu yönüyle diyet yapanlar için idealdir. Bir porsiyonda diğer bir deyişle 150 gram bal kabağında 37.5 oranında kalori bulunur.
Bal kabağı; A vitamini, lif, kalsiyum, potasyum, sodyum gibi vitamin ve mineraller bakımından zengin bir meyve olduğu için sütlü tatlılardan sonra diyet menülerine eklenebilecek niteliktedir.
İlgili 34 soru bulundu
- Balkabağı, yüksek miktardaki lif içeriğiyle kabızlığa karşı savaşarak, bağırsak çalışmasını ve dolayısıyla metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı oluyor.
KİLO VERMEK İSTEYENLER İÇİN BİREBİR!
İçerisinde bulunan lif miktarının yüksekliği sayesinde tokluk hissi verdiren bal kabağı bu sayede zayıflamak içinde birebirdir. Sindirim ile ilgili problemleri olan kişilerin bal kabağı tüketmesi uzman doktorlar tarafından bolca önerilmektedir.
Kışın tezgahlarda bütün ya da dilimlenmiş halde sıklıkla karşınıza çıkan bal kabağı, bağışıklık sistemini güçlendirir, bağırsak hareketlerini hızlandırır, tok tutar ve cilde iyi gelir.
Bal kabağını tatlılarda ya da çorba şeklinde tüketmek istiyorsanız pişirme şekillerinden ilki pek tabi onları hafif haşlayarak pişirmek. Özellikle tatlılarda kullanacağınız zaman öncesinde mutlaka şekerde bekletip üzerine su ilavesinde bulunarak haşlamanızı öneririz.
Bal kabağının kalorisi oldukça düşüktür. 100 gramı 26 kalori içerir, doymuş yağ ve kolesterol içermez. Diyete yardımcı olan mineraller ve posadan zengindir. Kilo kontrolü programlarında bu özellikleriyle iyi bir seçenektir.
1 porsiyon haşlanmış kabak (150 gr) 29 kcal.
Özellikle tüketmeden önce uzun süreler sıcağa maruz bırakmamak gerekir. Vitamin ve mineral kaybını önlemek için fırınlama ya da buharda kısa zamanlı olarak pişirilebilir. Bal kabağı tatlısı yaparken sağlığa faydası için şeker yerine pekmez ya da bal tercih edilebilir. Uzman kontrolünde diyabet hastaları tüketebilir.
Vücudu daha dirençli ve güçlü tutan tahin, diyet döneminde ihtiyaç duyulan enerjiyi sağlaması nedeni ile diyetlerde tercih edilir. Bağışıklık sistemini güçlendiren çinko, demir, bakır ve selenyum mineralleri bakımından zengin olan tahin sayesinde sindirim sistemi aktiviteleri de düzene girer.
500 gram (yarım kilo) baklava 1438 kcal içerir. 1 adet baklava kaç kalori? 1 adet (45 gr) baklava 129 kcal içerir.
Balkabağı Faydaları
Vücudunuzun direncin artırarak soğuk algınlığına karşı koruyucudur. Kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltmaya yardımcıdır. Vücudunuzdaki toksinleri atmaya yardımcı olur. Zengin kalsiyum içermesi nedeniyle çocuklarda kemik gelişimi açısından faydalıdır.
Tat vermesi adına bir adet çubuk tarçın ilavesiyle orta ateşte, 20-25 dakika kadar pişirin.
BALKABAĞI NE ZAMAN YENİR? Ekim ayının ilk haftasında hasadı yapılan balkabakları, Ekim ayı itibari ile yenmeye başlanır.
Kahve, kola, çay gibi kafeinli içecekler de gaz oluşumunda etkilidir. Ayrıca çok gaz yaptığı bilinen kuru fasulye, soya fasulyesi gibi baklagiller, turp ve kabak gibi sebzeler ve fındık, fıstık gibi kuruyemişler de bu listede yer alıyor.
Bal kabağı çok fazla tüketildiğinde, bağırsakların çok hızlı çalışmasına sebep olur. Bu durum ishale sebep olabilir.
Kabak, yüksek oranda su ve lif içeriğine sahip bir sebzedir ve vücutta ödem oluşumunu önleyici etkisi bulunmaktadır. Bu nedenle ödem atmak için tercih edilen diyetler arasındadır.
"Düşük kalorisi, içerdiği vitaminler ve antioksidan özelliği ile kabak, yaz aylarında fit ve zinde kalmak için vazgeçilmez bir besin. Doğru bir beslenme planı ile tüketilen kabak, hızlı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olmanın yanı sıra vücuda enerji sağlıyor; cilt, kalp ve göz sağlığını koruyor.
Meyveleri bol ve lif oranı yüksek olan kabak metabolizmayı ve bağırsağın çalışmasını hızlandırır. Bu da kilo vermeyi kolaylaştırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri