Telefon dökümanında neler çıkar ? Telefon konuşma dökümü yalnızca hat sahibinin telefon konuşma ve SMS trafik bilgilerini vermekte olup konuşmanın ses kayıtlarına veya SMS içeriklerine ulaşmak mümkün değildir. Telefon görüşmelerinin ve mesaj içeriklerinin kayıt altına alınması TCK'da suç olarak tanımlanmıştır.
Telefon şirketleri, (Vodafone, Türk Telekom, Turkcell vs. gibi) telefon konuşma kayıtlarını tutmaktadır. Ancak bu kayıtlar yalnızca kim kiminle görüşmüş, ne kadar süre konuşmuş, saat kaçta görüşmüş, kiminle saat kaçta mesajlaşmış şeklinde gelmektedir.
Sayın konuk, Telefon hattı kimin adına ise o kişi aranan ve mesaj gönderilen numaraların dökümünü (ayrıntılı fatura) ilgili şirketten alabilir.
Birçok kararda, tanık beyanları, fotoğraf, otel kayıtları, kredi kartı ekstresi gibi deliller ile birlikte Whatsapp, Facebook, İnstagram, E-mail gibi elektronik yazışmalar ispat için yeterli görülmektedir.
Telefon Dokümanı Kimler Çıkarabilir? Telefon dokümanı yalnızca telefon sahibi tarafından talep edildiğinde çıkarılabilmektedir. Eğer ki mahkeme gibi yasal bir sürece dahil edilecek bir durum söz konusu değilse üçüncü kişilerin başkaları için telefon dökümü çıkarabilmesi mümkün değildir.
İlgili 39 soru bulundu
Hat sahibi ancak detaylı fatura isterse kiminle ne süreyle konuşulmuş saat kaçta kaç kere mesajlaşılmış(sms) ona ulaşabilir.Konuşma içeriklerine ulaşmak(daha önce mahkeme kararıyla kişi hakkında dinleme kararı yoksa) hele ki böyle(dur bağalım bizim kız/oğlan neler yapıyor)hukuki olmayan bir nedenle söz konusu olamaz.
Telefon dökümanı yalnızca telefon konuşmaları ve SMS ve internete giriş bilgilerine ilişkindir. İnternet kullanımında hangi sitelere giriş yapıldığı gibi içeriğe ilişkin bilgiler dahi kullanılmamaktadır. Bu sebeple telefon dökümanında Whatsapp konuşmalarının ilgili operatörden talep edilmesi mümkün olmayacaktır.
Mümkün değil. Hat sahiplerinin hattı kullanma zorunluluğu olmadığı için bu istek özel hayata kaçıyor ve böyle bir şeyin mümkün olması mantıksız.
İnstagramdan sildiğiniz mesaj, fotoğraflar ve hesap hiçbir şekilde geri gelmez. Yakın bir zamanda destek ihtiyacı duyup iletişime geçmiştim Facebook ile fakat böyle birşeyin hiçbir şekilde mümkün olmayacağını söylediler. Haliyle savcılık istesede bu bilgiler veril (e) meyecektir.
SMS ve arama kayıtlarını mahkemede delil olarak sunmak için, bu kayıtların bir nüshasını mahkemeye sunmak gerekir. Ayrıca bu kayıtların hangi tarih ve saatte, hangi numaralar arasında yapılmış olduğunu gösteren bir belge de mahkemeye sunmak gerekir. SMS ve arama kayıtları, boşanma davalarında önemli bir delil olabilir.
e-Devlet Kapısı'na şifre ve T.C. kimliknumaranız ile giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler bölümünden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nu seçin. Bu kategorideki alt başlıklar arasında "Mobil Hat Sorgulama"yı tıklayın.
Telefon görüşmeleri ve arama kayıtları yasal olarak ve kayıtlı veri olarak GSM ile Telekomünikasyon şirketleri tarafından tutulmaktadır. Telefon görüşmesi ve arama kaydı ihtiyacı olan kişiler yasal yollar ya da kuruluş tarafından bunu temin edebilirler.
TİB Başkanı Şimşek de, “Yönetmeliğe göre, GSM operatörleri kayıtları 1 yıl saklar. 1 yıldan fazla saklarsa da cezası yok.
Sonuç olarak Devlet, WhatsApp mesajlarına ulaşamaz. Fakat yapılacak bir yasal düzenlemeyle WhatsApp mesajını gönderen Cihazın Bilgisi, Lokasyon bilgisi, Hesaba ait telefon bilgisi vs. ulaşabilir. Ya da Çin de olduğu gibi WhatsApp içerikleri kontrol edilemediğinden uygulamanın kullanılması tümden yasaklanabilir.
Eğer bulut depolama servisi üzerinden konuşma kayıtlarına erişemiyorsanız SD kartınızın içerisinden de konuşma yedeklerinize erişebilirsiniz. Hafıza kartınızın içerisinden WhatsApp> Database klasörüne erişip buradaki dosyaları not defteri kullanarak açıp, kaybettiğiniz mesajlarınıza erişebilirsiniz.
Önemle belirtmek gerekir ki, WhatsApp sosyal medya platformunda, uçtan uca şifreleme yöntemi her zaman etkindir ve uçtan uca şifrelemeyi kapatmak mümkün değildir. Bu sebeple, Devletin vatandaşların sosyal medya sağlayıcıları aracılığıyla yaptıkları sohbetleri kayıt altına alacağı iddiaları tamamen asılsızdır.
eğer msjların içeriği alınmak istenirse hattın yasal sahibi tarafından savcılıga başvurulur ( tehdit edildiği can güvenliği vs önemli sebeplerden dolayı) ve savcılık operatörden kayıt tutmasını ister. ancak sen dilekce verdiğin tarihten itibaren bu gibi bilgiler kayıt altına alınır. öncesi yine alınmamıştır. alınamaz.
Kapanmış olmasına rağmen kapanmasından 3-5 yıl geçse de bu içerikleri görmek istemek için hala eski sahibinden izin alınması şart mıdır ? Öncelikle geçmiş olsun. Kapatılan hattın yada farketmeksizin her hattın baz istasyon dökümleri alınabilir.
Telefonla yapılan iletişime dair bilgiler cep telefonu operatörlerinde (Turkcell, Avea, Vodafone gibi) kayıt altına alınmaktadır. Bu operatörler, aboneleri ile ilgili bir problem yaşandığında ortaya koyabilmek için en az 5 yıl süre ile bu bilgileri tutmak zorundadırlar.
Seni arayan numara özel numara da olsa sadece bu operatör tarafından bilinir. Ancak mahkeme kararı ile tarih saat belirtildiğinde döküman olarak yetkili kişiler tarafından talep edilebilir. Dökümanda senin aradığın ya da seni arayan numarası açık olan aboneleri görebilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri