Maden suyu, yeşil çay, zencefil çayı, kuşburnu ve kayısı çayları, karbonatlı su hazımsızlık için tedavi edici en etkili içecekler arasında yer almaktadır. Hazımsızlığa iyi gelen çaylar arasında nane ve limon çayı da yer almaktadır. Nane ve limon çayı midenin temizlenmesine ve rahatlamasına yardımcı olmaktadır.
İlgili 28 soru bulundu
Çok yağlı, yağda pişirilmiş veya yiyecekler tüketilmesi. Çok fazla alkol, kafein, gazlı içecekler veya şekerleme türü ürünlerin tüketilmesi. Sigara kullanılması, Anksiyete veya kaygı gibi psikolojik sorunların varlığı ile bazı antibiyotikler, ağrı kesiciler ve demir takviyelerinin kullanılması sayılabilir.
Yemeklerden sonra ağızdan gaz çıkarma (geğirme), yutulan gazın dışarı atılmasını sağlar. Bu sayede karındaki şişlik ve rahatsızlık hissi giderilmiş olur. Hızlı yemek yemek, sakız çiğnemek, kola ya da bira gibi gazlı içecekler içmek, sigara içmek gibi davranışlar; daha fazla hava yutulmasına sebep olabilir.
Hazımsızlık için faydalı besinler tüketmek
Rezene, toz kimyon, zencefil, elma sirkesi, tarçın, anason tohumu, narenciye meyveler, nane, papatya, karanfil, ananas suyu gibi hazımsızlık problemini ortadan kaldırmaya yardımcı olan birçok yiyecek-içecek vardır.
– Çoğunlukla az yağlı yiyecekleri seçin. – Çorba ve püre haline getirilmiş yiyecekleri deneyin. Mide tembelliği rahatsızlığının tedavisi bazı mide ilaçları sayesinde de yapılmaktadır. Mide tembelliğinin giderilmesinde oldukça etkili olan mide ilaçları genellikle birkaç günlük tedavi süreci boyunca uygulanmaktadır.
Bol su tüketmek
Az su tüketmek hazımsızlığın en büyük nedenlerinden biri. Bu nedenle bol su tüketmeye özen gösterilmeli ve bunun yanında gazlı, alkollü, kafeinli içecekler mümkün olduğunca az tüketilmelidir.
Uzun süren ve ağrıya neden olan hazımsızlık bulunuyorsa, herhangi bir sağlık kuruluşunda muayene olmak gerekir. Hazımsızlık hastalık olarak belirtilen bir durum değildir. Genellikle bazı etkenlerden dolayı oluşabilir ve kendiliğinden geçebilir. Hazımsızlık herhangi bir hastalığın semptomu olarak biliniyor.
H2 reseptör blokörleri: Midedeki asit salgısını baskılayarak hazımsızlığı tedavi etmektir. Famotidin, nizatidin ve ranitidin gibi ilaçlardır.
Süt, şeker, yumurta, soya, glüten, buğday ve mısır gibi gıdaları tükettiklerinde hazımsızlık ve buna bağlı olarak da şişkinlik gözlenebilir. Bunlara ek olarak kuru baklagiller, lahana, karnabahar, brokoli gibi gaz yapan yiyecekler de şişkinlik nedenleri arasındadır.
Sıvı tüketimi : Günde 2,5 litre / 12 bardak su içmek vücut sistemini ferahlatır ve bağırsaklardaki herhangi bir yiyeceği hazmetmeye yardımcı olur. Sıcak içecekler : Çay ya da kahve gibi sıcak içeceklerin, idrar söktürücü etkisi vardır. idrar üretimini arttırır.
Bağırsak çalıştıran meyve ve sebzeler kayısı, hurma, elma, armut, kivi, incir, turunçgiller, erik, avokado, üzüm, pancar, ıspanak, pazı, enginar, kabak, lahana olarak da sayılabilir. Yulaf ezmesi, çiya tohumu, keten tohumu, zeytin ve zeytinyağı bağırsakları çok çalıştıran gıdalar arasında yer alır.
Oturur pozisyonda kucağınızda tutarak sırna vurabilirsiniz. Bebeğinizi kolunuzun üstüne boylu boyunca yüzüstü yararak arkadan sırna vurabilirsiniz. Bebeğiniz, bu pozisyonlarında eğer hala gaz çıkarmadıysa, yemekten sonra yüzükoyun 5-10 dakika yarılması da faydalı olur.
İçeriğindeki bikarbonat sayesinde şişkinlik, hazımsızlık ve kabızlık gibi problemleri ortadan kaldırır.
Hazımsızlığınız için 1 soda tüketmek mide gazınızı rahatlatacaktır. Dolayısıyla mide gazı problemi yaşadığınız durumlarda soda içerek bu şikayetlerinizi azaltabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri