Ay kurabiyesi gibi tatlı kuru pasta çeşitlerini saklarken kullanacağınız saklama kabının içerisine bir peçete koyarak kabın içerisinde birikebilecek nemi çekmesine yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca kuru pasta çeşitleri saklarken kullanabileceğiniz saklama kaplarını buzdolabında da muhafaza edebilirsiniz.
Çünkü bekleme süresine bağlı olarak kuru pastalar zamanla birbirine yapışabilir ve bu da görünümlerinin bozulmasına neden olabilmektedir. Bu şekilde muhafaza edildiğinde yumuşak kurabiye ve kuru pastaların buzdolabında üç gün, derin dondurucuda ise üç ay boyunca tazeliğini koruyabileceğini söylemek mümkün.
Ayrıca kurabiyelerinizi içerisinde lavaş ya da tortilla ekmeği olan veya tabanına ve kurabiye aralarına yağlı kağıt konulmuş kavanozların içerisinde saklamak gerekiyor. Kapaklı saklama kaplarının içerisinde de kurabiyelerinizi uzun süre saklayabilirsiniz.
Derin dondurucuda pişmiş kurabiyeleri saklamak da mümkün. Hemen hemen her pişmiş kurabiye derin dondurucuda 2 aya kadar saklanabiliyor.
Kurabiyelerin sertleşmemesi için, yanlarına bir, iki dilim kabuklu elma koyun. Elmanın yayacağı nem sayesinde kurabiyeleriniz 2 hafta boyunca taze kalacaktır. Kurabiyelerinizi buzdolabı poşetine koyup, buzlukta 6 ay saklayabilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Kurabiye Çeşitleri Hava Almayan Ortamda Daha Uzun Kalır
Kurabiye türlerinin tazeliğinin korunmasında kullanılan bir başka yöntem ise her ürünün arasına yağlı kağıt yerleştirerek, yine kavanoz ya da kapalı kutu içinde saklanması olacaktır.
Düzgün yapıldığında, yumuşak kurabiyeler buzdolabında üç gün ve dondurucuda üç aya kadar dayanır. Çıtır Kurabiyeler Nasıl Saklanır? Kurabiye, zencefilli kurabiye ve çözülmemiş çubuk kurabiyeler gibi çıtır kurabiyeler birden çok katmanda saklanabilir.
Ay kurabiyesi gibi tatlı kuru pasta çeşitlerini saklarken kullanacağınız saklama kabının içerisine bir peçete koyarak kabın içerisinde birikebilecek nemi çekmesine yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca kuru pasta çeşitleri saklarken kullanabileceğiniz saklama kaplarını buzdolabında da muhafaza edebilirsiniz.
Pişmiş kurabiyeleri 3-4 aya kadar kilitli buzdolabı poşetinin içerisinde, buzlukta bekletebilirsiniz. Yemeden önce çıkarıp fırın tepsisine dizin ve 180 derecelik fırında bir süre ısıtın. Ardından afiyetle tüketin.
Birkaç dilim elmayı kavanozun içerisine atıp yine 1 gün bekletin. İşin sonunda kurabiyelerinizin yumuşadığını gözlemleyeceksiniz. Kurabiyeleriniz çok sert olduğunda rondodan geçirerek ve eritilmiş tereyağı ile karıştırarak cheesecake tabanı olarak da değerlendirebilirsiniz.
Ay kurabiyesi gibi tatlı kuru pasta çeşitlerini saklarken kullanacağınız saklama kabının içerisine bir peçete koyarak kabın içerisinde birikebilecek nemi çekmesine yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca kuru pasta çeşitleri saklarken kullanabileceğiniz saklama kaplarını buzdolabında da muhafaza edebilirsiniz.
Daha ince şekillendirilen kurabiyeler 7-8 dakikada, biraz daha kalın şekillendirdiğiniz kurabiyeleriniz ise 10-12 dakika içinde pişmiş olacaktır. Fırından çıkardığınız kurabiyelerinizi 10 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra üzerine dilediğiniz süslemeyi yapıp servis edebilirsiniz.
Kalan kurabiyeleri ufalayıp az yağlı tavada ısıtın. İsterseniz badem, fındık, tarçın ya da çikolata parçacıklarıyla karıştırın. Muhallebi, dondurma ya da yoğurt üzerine serpiştirin. Yeterince kurabiye kaldıysa ufaladıktan sonra biraz erimiş tereyağı ile karıştırıp kek tabanı ya da pay hamuru yapmak için kullanın.
Metal saklama kabı: Yaş pastanızı saklamak için en ideal olanı kapaklı metal saklama kaplarıdır, pastayı düzgün bir şekilde muhafaza eder, streç film ve alüminyum folyo ise pastanın üzerine baskı uyguladığından biraz şeklinin bozulmasına neden olur. Metal saklama kabı ayrıca pastayı nemden ve buzluk kokusundan korur.
Kremalı pastanın bayat olup olmadığını üzerindeki çatlaklar ele veriyor. Pastanın üzerinde şekerle yapılmış güller, çiçekler veya yenmeyen malzemelerin bulunması bayat olma ihtimâlini artırıyor... Taze olmayan pastalarda kullanılan meyvelerin rengi mattır.Bayat pastada kullanılan çikolata grileşir.
-40 derecede şoklanan pastalar, -18 derecede dondurularak depolarda saklanır. Saklama süresi 1 yıl olan şoklanmış pastalar +4 derecede 3-4 saat süre ile çözdürülmelidir. Oda sıcaklığında, petek üzerinde çözdürme işlemi yapılmamalıdır. Bu bakteri ve mikroorganizmaların daha çabuk üremesine neden olur.
Islak Kurabiye Buzlukta Saklanır Mı? Islak kurabiye hamurunu pişirmeden ve şerbetiyle birleştirmeden buzlukta saklayabilirsiniz. Şerbetli kurabiye servis aşamasına getirdikten sonra saklanması kurabiyenin kurumasına sebebiyet verebilir.
Çikolatanizi benmari usulü eritin ve kurabiyelerinizi batırıp yağılı kağıda dizin, İyice donunca saklama kabınıza koyun ve derin dondurucuya kaldırın.
Buzluktan çıkan kurabiye tekrar dondurulur mu? Dondurulup çözülmüş gıda, bozulma sürecine kaldığı yerden devam ediyor. Ancak çözüldükten sonra yeniden dondurulursa, ikinci kez çözüldüğünde bakteriler çok hızla çoğaldığı için zehirlenme riski artıyor.
Donuk pastalar alındığı günden itibaren çözülme işlemine kadar 1 yıl boyunca derin dondurucuda saklanabilir. Ancak çözülme işlemine girdikten sonra muhakkak kısa sürede tüketilmelidir. Donuk pasta ürünlerinin evde +4 derecede 3-4 saat içinde çözüldükten sonra buzdolabında saklama süresi 2-3 gündür.
PASTA: Taze pastayı kapalı bir kutuda derin dondurucuda uzun süre boyunca saklayabilirsiniz. Derin dondurucudan çıkardığınızda pasta ilk günkü tazeliğinde olacaktır.
Kremayla hazırladığınız pasta da aynı şeker hamuru gibi tercihen 1 gece buzdolabında bekletilir.
KURABİYELERİ SOĞUMADAN SAKLAMA KABINA KOYMAYIN
Kurabiyeleri fırından çıkar çıkmaz saklama kaplarına almak, buhar ve nem yüzünden yumuşamalarına sebep olur. Bu sebeple onları bir kaba koymadan önce soğumalarını bekleyin. Ayrıca farklı malzemelerle hazırladığınız kurabiyeleri ayrı kaplarda saklamalısınız.
Yapılan hatalardan biri de soğuk fırına ya da çok sıcak fırına kurabiyeleri vermek. Her ikisinde de kurabiyelerin formlarının bozulması ve dağılmaması için 165-180 derece arasında pişirmek önemli. Bu noktalara dikkat ettiğiniz sürece kurabiyeleriniz pişerken yayılmayacak ve dağılmayacaktır.
Kurabiyeleri taze saklamak için kullanılması gereken kabın cam olması, daha taze kalması için de oldukça fayda sağlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri