Söz konusu sıvı oda sıcaklığında 2 ile 4 gün arasında bozulmadan kalabilirken buzdolabında ise 1 aya kadar saklayabilirsiniz. Limon suyunun saklanacağı ortam kadar içerisinde bulunacağı saklama kabı da oldukça önemlidir.
Taze taze sıkılmış limon suyunu oda sıcaklığında 2-4 gün arası muhafaza edebilirsiniz. Limon suyunu cam şişeye doldurup ağzını kapatarak buzdolabında 1 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Limon suyunu buz poşetlerine doldurarak dondurucuda yaklaşık 12-15 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.
Buzluk poşetlerimizin içerisine limon sularımızı koyup poşetimizin ağzını iyice bağlıyoruz. Limon kabuklarımızın üzerine 1 yemek kaşığı şeker serpip buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya koyuyoruz. 1 kg limondan 2 poşet limon suyu çıktı.
-Bozulmuş limon küflü olur, küf üretir. Bozulmuş limonda bulunan küfler mikotoksin barındırır ve bu insan sağlığına zararlıdır.
Tezgahta ya da oda sıcaklığındaki başka bir ortamda saklanan limonların tazeliğini koruyabilme süresi kolay kolay bir haftayı geçmez. Çünkü limonların asidik yapısı, onların raf ömrünün kısalmasına neden olur. Tazeliğini yitiren limonlar zamanla sertleşir, kurur ve nihayetinde küflenir.
İlgili 33 soru bulundu
Limonları yıkayıp kuruluyoruz elma dilimi ya da yuvarlak dilimler halinde kesip altını üstüne tuzlayıp öylece kavanoza diziyoruz. Bir kaç tanesini dibine sıkabiliriz. Bir hafta boyunca arada bir sallayarak limonların suyunu bırakmasını bekliyoruz. Limonlar yumuşayıp, kavanoz neredeyse limon suyu ile doluyor.
Derin dondurucu ile beraber aynı zamanda güneş görmeyen serin bir oda sıcaklığında saklamak da mümkün. Aynı şekilde yine güneş almayan balkonlarda serin bir ortam içerisinde limonlar saklanabilir. Ancak derin dondurucuya atılan limonlar aylarca saklama olanağı vermektedir.
Gün içinde limonlu su tüketimi bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Özellikle sabah limonlu su içmek toksinlerin vücutta birikmesini engelleyerek antioksidan etki gösterir. Sabah saatlerinde ve yemeklerden önce içilen limonlu su, ağız ve diş sağlığının korunmasına destek olur.
Kalbe giden damarların rahatlamasına büyük destek olan limonlu su, kan dolaşımını dengelediği için kalp hastalıklarının düşmanıdır. Kalbin en iyi şekilde korunması için içilen limonlu su, kalp krizini önlemektedir. Kan pıhtılaşmasını engelleyerek sizi koruyacaktır.
Limonlu Su İçmenin Zararları
Fazla ve dikkatsiz tüketim sonucu midede yanma ve reflü başlangıcı ortaya çıkar. Diş minesi zarar görür. Fazla tüketimde vücuttaki demir emilimine sebep olur.
Limon kabuğundan bitki çayları yapabilir, sararan tırnak ve dişleri beyazlatmada kullanabilir, ev temizliğinde ve oda spreyi olarak kullanabilir, yağını yapabilir, pastalarda ve yemeklerde aroma vermesi için kullanabilir hatta ve hatta mikrodalga ve fırınların kötü kokusunu engellemek ve temizlemek için de ...
Limonu dondurun ve rendeleyin!
Ardında buzluğa koyun ve bir gece bekletin ertesi gün limonu kabuğuyla birlikte rendeleyin. Dondurulmuş limon sayesinde limonu kabuğu ile birlikte hiçbir şekilde ziyan etmeden kullanabilirsiniz. Bu sayede limonun içerisinde bulunan tüm vitaminlerden faydalanmış olursunuz.
Limon içinde yer alan tanecikler arasındaki bağların kopmasıyla başka bağların ortaya çıkması sonucunda iç yapısındaki değişimlerin bir sonucu olarak küflenmeye maruz kalmaktadır. Küflenme olayı maddenin kimyasal değişime verdiği bir tepkime olarak belirtilmektedir.
Limonlu suyun içerisindeki limon suyu sindirim için gerekli olan hidroklorik asit üretimini destekler. Ayrıca asitlik derecesini ve gut hastalığı riskini azaltır. Sindirim sorunlarından şikâyetçi olan kişilerin düzenli olarak limonlu su tüketmesi tavsiye edilmektedir.
Limonlar ortadan ikiye bölünerek suyu sıkılır ve bir tencereye alınır. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek kısık ateşte kaynatılır. Kaynayınca altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan limon suyumuz bir şişeye alınarak dolapta muhafaza edilir.
Limonlu su tüketmek içerdiği c vitamini sayesinde vücutta kolajen sentezine yardımcı olur. Demir emiliminin artmasına yardımcı olarak kansızlığın önlenmesinde rol oynar. Bağışıklığı destekler. Soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklarda tüketilmesinde fayda vardır.
Limon Masajı: vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar üzerine birkaç damla limon damlatılır ve masaj yapılır. Limon tamamen kuruduktan sonra suyla durulanır. Bu işlemi 2-3 günde bir tekrar ederek, bölgede oluşan kararma azaltılabilir.
Limon suyu, afrodizyak etkisi ile libidoyu yükseltiyor. Cinsel gücü ve isteği artırıyor. Diğer faydaları ise şöyle sıralanıyor: Sindirim sistemini çalıştırır.
Limonlu Suya Ne Kadar Limon Konulur? Bir su bardağı ılık suyun içerisine, yarım limonun suyu sıkılır. Limonlu su, sabahları aç karna içilebilir. Aç karna içilen limonlu su, toksinlerin atılmasını kolaylaştırır ve vücudun pH seviyesini dengeler.
BİR AY BOYUNCA LİMONLU SU İÇMEK
Kanamalara ve ateşe iyi geliyor. Birçok kötü hastalıkla mücadele eden limon suyu ayrıca vücutta birikin yağları kısa süre içerisinde atmanıza yardımcı olacak. Limon suyu, ödem oluşumunu engeller. Kaygı ve unutkanlığı azaltma etkisi vardır.
Aynı zamanda regl dönemi içerisinde bol su tüketmekte adeti kesecek yöntemlerden biridir. Adet dönemi içerisinde limon tüketilmesi ve sirke içilmesi kanın hızlı vücuttan atılmasını ve regl döneminin erken bitmesini sağlamaktadır.
Limonlu suyun faydalarından yararlanmak için doğru bir şekilde tüketmeniz gerekir. Sabah aç karnına içilen limonlu su, vücutta biriken ödem ve şişkinliği atmanıza yardımcı olur. Bağırsak hareketlerini düzenler ve sindirim sisteminin çalışmasını sağlar. Limon suyunu her sabah kahvaltıdan önce aç karnına içebilirsiniz.
Limonun içinde bulunan sitrat, kalsiyum ile birleşirse idrar içinde çözülüyor ve böbrek sağlığını koruyor.
Narenciye genellikle migren ve baş ağrılarını tetikler. Bunun nedeni limonların genellikle baş ağrısına neden olan doğal bir monoamin olan tiramin üretmesi olabilir. Aşırı baş ağrısı yaşayan biriyseniz, limon suyu alımınızı azaltmanız önerilir.
İshal ve bulantı yapabilir: Bazı çalışmalar limon suyunun vücut tarafından aşırı demir emiliminin ardında bir rol oynayabileceğini göstermiştir. Bu, yüksek askorbik asit içeriğine bağlanmaktadır. Demir vücutta depolanmaya devam ederse, demir toksisitesine ve ishal ve bulantı gibi diğer komplikasyonlara neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri