Tam Yağlı Krema ; Yabancı bloglar da ki tariflerde bolca gördüğümüz ama ülkemizde maalesef satılmayan bir krema çeşididir. Ağır veya Yoğun krema olarak ta adlandırabiliriz.
Double cream yağ oranı daha da yüksek bir türdür. Double cream içerdiği yağ oranı %48'den daha yoğun olan kremaları tanımlar. Heavy cream hem tatlı hem de tuzlu tariflerde lezzeti ve tarifin yoğunluğunu arttırmak amacıyla sık kullanılır.
İlgili 23 soru bulundu
Yemek kreması, unlu krema ve sütlü krema olarak da anılan beyaz krema, tuzlu lezzetlerde en yaygın kullanılan krema çeşididir.
Kaymak sütten veya kremadan yapılan bal reçel pekmez fındık ezmesi ve tatlılarla birlikte yenilen bir süt ürünüdür. Kaymak: esasen sütün yağıdır.sütün yağı krema diye adlandırılır,sütün yağı(krema)dan tereyağı ve kaymak oluşur.
Nişasta kullanmanın kek tarifleri üzerindeki etkisi nedir derseniz, yine daha uzun süre bayatlamadan kalmasını sağladığını, bunun yanı sıra malzemelerin bir arada durmasınıa yardımcı olup keklerin daha pofuduk pofuduk, daha kabarık olmasını sağladığını söylemeden geçmeyelim.
Evet, yanlış duymadınız un kullanmadan harika bir kek hazırlamak mümkün. Un yerine nişasta kullanarak sevdikleriniz için enfes bir kek yapabilirsiniz. Mis gibi kokusu mutfağınızı sardığında sabırsızlanacağınız unsuz keki yedikten sonra en kısa zamanda tekrar yapmak isteyeceksiniz.
Kek üretiminde kullanılan buğday nişastası (Selva), mısır nişastası (Güneş, Sakarya), yumurta, şeker ve kabartma tozu dâhil tüm bileşenler yerel bir marketten temin edilmiştir.
Ekşi krema, normal kremanın belirli laktik asit bakterisi ile fermente edilmesiyle elde edilen bir mandıra ürünüdür. Kasıtlı veya doğal olarak eklenen bakteri kültürü kremi ekşitir ve koyulaştırır. Adı ekşi denilen bakteri fermantasyonu ile laktik asit üretiminden gelmektedir.
1 fincan ağır krema için 3/4 fincan süt ve 1/3 fincan eritilmiş ve soğutulmuş tereyağını karıştırın. Çoğu kimse, bu ikamenin yalnızca sütle yapılabileceğini konusunda ısrar ediyor. Ancak yapılan denemelerde ağır krema tadı süt ve tereyağ birleşmesiyle daha iyi bir şekilde oluyor.
Krem şanti düşük yağ içeriği tatlının şeklini de tutmayacak ağır krem olarak. Öte yandan, krema eklemek için krem şanti yaparken yoğun kremayı krem şanti ile değiştirmekten çekinmeyin! Krem şantiden biraz daha ağır olacak ama yine de lezzetli!
Krem Patiseri (Creme Patisserie) Yoğun bir kıvama sahip olan krem patiseri, pasta tariflerinin birçoğunda kullanılır. Vanilya aroması ile hazırlanan bu tatlı hem sade, hem de başka tatlılarla birlikte sunulmaktadır. Krem patiserinin ana malzemeleri süt ve yumurta sarısıdır.
Krem tartar, yumurta aklarının çırpılmasından sonra sönmemesini sağlayan kıvam verici bir malzeme olarak kullanılır. Tatlı ve pasta yapmak istediğinizde, her aşamada kullanabileceğiniz bir üründür aslında.
Süt kremasını çok fazla çırparsanız, tereyağı olur. Süt kremasını 2-3 gün içerisinde tüketmeye özen gösterin. Kremanın kısa sürede katılaşması için krema, çırpıcı uçlar ve çırpılacak kasenin derin dondurucuda bir süre soğutulması gerekir. Böylece krema kısa sürede çırpılarak katılaşacaktır.
Kekin içerisinde çok fazla sıvı malzeme kullanırsanız, kek harcı cıvıklaşır ve pişirme esnasında iç kısım çiğ kalabilir. Bu yüzden tarif ölçülerinden fazla sıvı eklemesi yaptıysanız, aynı miktarda un veya kakao ekleyerek dengeleyebilirsiniz. Bir diğer neden ise, gereğinden fazla kabartma tozu kullanmaktır.
Yağı az gelen bir kek normalden daha kuru ve sert olur. Ancak yağ dokusu kazanmış kek ağızda dağılarak yumuşak bir his bırakır. Bunun yanı sıra fırını ısıtmadan keki koymak da kekin kurumasının önünü açar. Lezzetli kek yapmanın püf noktaları arasında yer alan bir diğer unsur ise fırının fansız çalıştırılmasıdır.
Buğday nişastası ya da pirinç nişastası daha çok sütlü tatlıların ve tatlı hamur işlerinin içerisinde kullanılırken, mısır nişastası da daha çok tuzlu tarifler ya da bağlayıcıya ihtiyaç duyulan sosların içerisinde kullanılır.
Karşınızda unsuz yapılan, tam ölçülü, nefis mi nefis: Nişastalı kek tarifimiz! Bu kekin içerisinde un olmaması nedeniye puf puf kabarıyor. Nişasta tüm malzemelerin bir arada durmasını sağlıyor.
Cevap. UN bulamazsan kabartma tozu ve şekerli vanilin ekleyebilirsin:D.
Afyon Kaymağı - Afyonkarahisar
Manda kaymağı süt beyazı renginde olur, daha yağlıdır, daha lezzetli ve daha dayanıklıdır. İnek kaymağı biraz sarımsı olur ve daha az yağlıdır. Kaymak kahvaltıda reçel ve bal gibi tatlarla tüketilebileceği gibi asıl kullanım alanı tatlılardır.
kaymakta yaklaşık 60% yağ oranı olur. bunun da manda (buffalo) sütünden yapılanı makbuldür. mascarpone ise aslında bir tür krem peynirdir. en büyük farkı, krem peynirde tam yağlı süt kullanılırken; mascarpone'da krema kullanılır. kremanın da yağ oranı daha yüksektir.
Ambalajı açılmamış İçim Şef Krema'yı oda sıcaklığında saklayabilir, yemekleriniz ve soslarınız için doğrudan kullanabilirsiniz. Özellikle tatlı yapımında kullanılmadan önce buzdolabında bekletilmesi tavsiye edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri