Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Hektaş Bordo 20 WP ne işe yarar?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Hektaş Bordo 20 WP ne işe yarar?

Bağda bağ mildiyösü ve ölükol, Elmada karaleke, şeftalide yaprak kıvırcıklığı, zeytinde halkalı leke, kayısıda yaprak delen, domateste mildiyö, mandalinada kahverengi leke hastalıklarına karşı

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

Bordotan 20 WP ne ise yarar?

MANTAR İLACI FUNGİSİT

Bordocan 20 wp Bordo bulamacı Bordo bulamacı, zeytin, asma, elma, şeftali, kayısı gibi hemen her tür meyve ağacında ve gül, taflan, pittosporum gibi odun gövdeli peyzaj bitkilerinde fungal ve bakteriyel kökenli bir çok hastalık etmenine karşı uygulanan geniş etkili bir zirai ilaçtır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hateksantarim.com

Hektaş Bordo 20 WP nasıl kullanılır?

1.uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra, 2.uygulama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde), Kayısılarda ilave olarak, meyvelerde çanak yaprak ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken 3.ilaçlama yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Bordo Mix 20 WP ne ise yarar?

Bordo bulamacı bağlarda fungusit olarak kullanılan bakır(II) sülfat ve sönmüş kirecin bir karışımıdır. Özellikle bahçe, fidelik ve tarla bitkilerinde görülen mantari hastalıklara karşı kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agrodaltarim.com.tr

Bordo bulamacı sebzelere ne zaman atılır?

Sonbahar ve ilkbahar olmak üzere yılda iki kez kullanılmakta olan bordo bulamacı kullanıldığı zamana göre Göztaşı ve Kireç oranlarıda değişmekte olduğundan o oranlara göre de adlandırılmakta ve Sonbahar da % 2'lik ve ilkbaharda %1'lik bordo bulamacı uygulanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: persembe.ziraatodasi.org.tr

HEKTAŞ Bordo ®️ Flowable

İlgili 27 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Bordo bulamacı hangi bitkilerde kullanılır?

En çok merak edilenlerden bir diğer konu ise bordo bulamacı hangi ağaçlara atılır, sorusudur. Yumuşak ve sert çekirdekli meyve ağaçlarına, armut, elma, şeftali, üzüm, kayısı, erik, zeytin, ceviz, taflan ve güle atılır. Bordo bulamacı ilacı uygun zamanda ve miktarda atılırsa ağaçlarımızın hepsini koruyabiliriz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webagron.com

Domates fidelerine bordo bulamacı atılır mı?

Hem bitkilerin hastalıklardan kurtulmasını sağlayan hem de hastalıklara karşı önleyici olarak kullanılan bordo bulamacı, domates fideleri üzerinde de kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Bordo bulamacı fazla atılırsa ne olur?

Doğal Tarım yöntemleri gibi. Bordo bulamacı balıklara, büyük ve küçük baş hayvanlara ve toprakta bakır sülfat miktarı yükseldiğinde de tüm toprak canlılarına, en başta solucanlara zararlıdır. Solunum yollarını ve ciğerleri etkilediği için, yaparken veya kullanırken maske ve plastik elbise giymeniz şart.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: havatopraksu.org

Bordo bulamacı yağmurdan etkilenir mi?

İçerisinde bulamaç kalmamalıdır. Ayrıca ilaçlama yapılacağı zamanki hava koşulları çok önemlidir. Eğer yağmur beklentisi varsa ilaçlama yapılmamalıdır. Çünkü ilaçlamadan sonra yaklaşık 10 saat süre içerisinde yağmur yağacak olursa ilaç gerekli etkiyi yapamadan yıkanmış olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haliccevre.com

Ağaçlara bordo bulamacı ne zaman atılır?

Kasım-Aralık'ta yaprakların ¾'ü ya da tamamı döküldükten sonra % 2 dozda Bordo Bulamacı yapılır. Şubat-Mart ayında gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda Bordo Bulamacı yapılır. Değerli Üreticilerimiz; İLAÇLAMA YAPARKEN LÜTFEN!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Hektaş bordo bulamacı ne işe yarar?

Bağda bağ mildiyösü ve ölükol, Elmada karaleke, şeftalide yaprak kıvırcıklığı, zeytinde halkalı leke, kayısıda yaprak delen, domateste mildiyö, mandalinada kahverengi leke hastalıklarına karşı

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

Hektaş göztaşı ne işe yarar?

Turunçgil meyvelerinde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanması: Meyve enfeksiyonlarına karşı; 1.uygulama: Sonbaharda yağışlar başlamadan önce yapılmalıdır. 2.uygulama: Havalar yağışlı giderse 1.uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Zeytin ağacına göztaşı ne zaman atılır?

Özellikle sonbaharda hasattan sonra ve ilkbaharda çiçek gözleri uyanmadan önce zeytin ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında, ertesi yıl olabilecek potansiyel hastalıklara karşı etkili ve ekonomik bir mücadele yapılmış olunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: apelasyon.com

Bordomix ne zaman kullanılır?

Akdeniz Bölgesinde:
  1. Uygulama: Hasattan sonra.
  2. Uygulama: İlkbahar sürgünleri görülmeden önce.
  3. Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce, yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: korumatarim.com

100 litre suya ne kadar bordo bulamacı atılır?

%2'lik Bordo Bulamacı Hazırlamak için 2 kg göztaşı ve 2 kg sönmüş veya 1 kg sönmemiş kirece ve bunları eritmek ve karıştırmak için 1 adet 100 lt'lik 1 adet 50 plastik veya ağaç fıçı, beton havuz, plastik kova, süzmek için tülbent, ağaç sopa(karıştırıcı)gibi malzemelere ihtiyaç vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr

Hazır bordo bulamacı ne kadar atılır?

Bordo bulamacı, meyve ağaçlarına sonbaharda yaprakların dörtte üçü veya tamamı döküldüğünde %2'lik doz ile uygulanıyor. İlkbaharda uygulanacağında ise gözler uyanmadan 1 hafta kadar önce %1-1.5'luk doz yeterli görülüyor. Uyanmaya başlayan bağlarda, sürgün boyları bir karışa ulaştığında bordo bulamacı atılabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Çiçekte bordo bulamacı atılır mı?

Bağlarda ölü kol hastalığı : Durgun dönemde, budamadan sonra %4'lük bordo bulamacı uygulanır. Bağ antraknozu hastalığı: Sürgünler 20-25 cm olduğunda %0,5'lik ,çiçeklenmeden önce %1'lik, çiçeklenmeden hemen sora %1,5'luk bordo bulamacı uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gelibolu.ziraatodasi.org.tr

Ilaçlamadan sonra yağmur yağarsa ne olur?

2-4 saat içinde veya 4 saatin dışında yağmur yağarsa, temelde makyaj spreyi yapmaya gerek yoktur. İlaçlamadan sonra, tek seferlik 10 mm'den az yağış olursa, yeniden püskürtmeye gerek yoktur; Tek seferlik yağış 10 mm'yi aşarsa, ilaçlar arasındaki aralık 8 saati geçmez ve sprey tekrar yarıya indirilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.plant-growth-regulator.com

Bordo bulamacı ağacı soğuktan korur mu?

Gözler. uyanmadan önce uygulanacak olan “Bordo Bulamacı” ile ağaçların soğuğa karşı direnci artarken hastalıklara. karşı korunması da sağlanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

Bordo bulamacı çiçek açmayı geciktirir mi?

Bunun dışında meyve ağaçlarında çiçek açmayı geçiktirmek için alınan bir takım tedbirler var. Bunlardan bir tanesi de bordo bulamacı dediğimiz göz taşı ve kireç karışımı ile ağaçların yıkanması süratiyle çiçek açmayı geçiktirmeye çalışıyor çiftçilerimiz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dailymotion.com

Bordo bulamacı yapraklara zarar verir mi?

1. Yapraklı dönemde bordo bulamacı yapılmamalıdır. 2. Bordo Bulamacı hazırlanırken daima kireçli suyun üzerine göztaşı eritilmiş su ilave edilir, aksi halde ilacın yapısı bozulur ve karışım olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Bordo bulamacı yerine ne kullanabilirim?

CoppaFort içerdiği bakırın yavaş salınımıyla uzun süre ortamda kalarak bakteriyel ve mantari hastalıklardan korur. Bordo bulamacı yerine diğer meyve ağaçlarında olduğu gibi fındık bahçelerinde de güvenle kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esrefsekerli.com

Domates mantarına hangi ilaç iyi gelir?

SUPER CAPTAN'H® 50 F. Süper Captan'h® 50 F, elma, bağ, kayısı ve domateste görülen çeşitli mantar hastalıklarına karşı koruyucu ve tedavi edici özelliğe sahip bir fungisittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adama.com

Ağaç gövdesine kireç ne zaman sürülür?

Bakır sülfat tek başına yakıcı bir madde olduğundan kireç ile karıştırılıp su ile seyretilerek kullanılır. Bu hem bitkilere zarar vermesini engeller, hem de ağaç gövdesindeki kalıcılığını arttırır. Uygulama zamanı ağaçlar uyanmadan, erken ilk bahardan itibaren meyve oluşumuna kadar devam eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trakkulup.net

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT