Hemşire olmak için üniversitelerin Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak yeterlidir. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Sağlık Meslek Lisesi mezunları ise 'yardımcı hemşire' unvanına sahip olur.
Hemşire olmak için 2 yıllık Sağlık Meslek Lisesi bitirerek hemşire yardımcısı olunabilir. Ardından 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olarak hemşirelik mesleğine adım atabilirsiniz. Ya da 4 yıllık Sağlık Bilimleri Fakültesi'ni bitirerek hemşire olunabilir.
Sorumlu hemşire olmak için öncelikle üniversitelerin Hemşirelik ya da Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümlerinden mezun olmak gerekir. Sağlık Meslek Lisesi mezunlarının doğrudan hemşirelik yapmalarının mümkün olmaması sebebiyle bu pozisyon için lisans mezuniyeti şartı aranmaktadır.
Bunlardan biri lise eğitimini sağlık meslek lisesinde alıp ardından iki senelik sağlık meslek yüksek okullarını bitirmektir. Yalnızca sağlık meslek lisesi bitiren kişiler de mezuniyet sonrasında hemşire yardımcısı pozisyonunda çalışabilmektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Yani, 2024 yılı Ocak ayı itibarıyla hemşire maaşlarına yüzde 15 oranında zam yapılacak. Bu zamla birlikte, en düşük 1/4 derece hemşire maaşı 26.440 TL'den 38.476 TL'ye yükselecek.
Yapılan Ocak zammı ile 2023 Hemşire maaşı 13 bin 115 liraya yükselmişti. 1/4 derecesinde çalışan bir üniversite mezunu bir hemşirenin mevcut maaşı 13 bin 115 lira Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte 26 bin 440 lira oldu. Ocak zammından sonra yeni başlayan Hemşire maaşları ortalama 26.440 lira bandındadır.
Hemşire olmak için üniversite eğitimi almak gerekir. Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümlerinden mezun olan kişiler hemşire unvanına sahip olurlar. Sağlık Meslek Liselerinden mezun olanlar hemşire yardımcısı olurlar. Kamuda çalışmak isteyen hemşire adaylara KPSS'ye girip başarı elde ettikleri takdirde çalışabilirler.
Hemşirelik bölümünden mezun olan ve meslekte deneyim kazanmış kişiler, ilgili eğitimleri alarak eğitim hemşireliği yapabilirler. Kişi, eğitim verme yetkisi bulunan kurumlar tarafından açılan eğitim hemşireliği eğitimlerini takip ederek ilgili kurslara katılabilir.
Hemşirelik bölümü; bireyin, ailenin ve toplumun sağlığının korunması, geliştirilmesi, bakımı ve tedavisinden sorumlu hemşireler yetiştirmekte olup, eğitim süresi 4 yıldır.
Sağlık meslek lisesinin hemşire yardımcılığı bölümünden mezun olan her insanın merak ettiği bir soru olan "Hemşire yardımcısı hemşire olabilir mi?” sorusunun cevabı Evet'tir.
Evde enjeksiyon hizmetleri (evde iğne hizmeti), evde sağlık ve bakım hizmetlerinin yazılı prosedürleri doğrultusunda, eve giriş yetkisi bulunan lisanslı ve deneyimli hemşireler tarafından yapılmaktadır.
Lise Hemşire Maaşları
Lise mezunu hemşirenin bekar olması, çocuksuz olması durumunda 2023 yılı itibari ile 2/6 maaş kademesinde bulunması durumunda, ek ödeneklerle birlikte alacağı net maaş ortalama 17.000 TL civarındadır.
aöf hemşirelik bölümü YOKKKK.OLMAYAN BÖLÜMÜ OKUYAMAZ . sağlık meslek lisesi hemşirelik mezunu ise labaratuar ve veterinerlik bölümünü 2 yıl okuyabilir.. aöf hemşirelik bölümü YOKKKK.OLMAYAN BÖLÜMÜ OKUYAMAZ .
Hemşire alımlarında KPSS P93 puanıyla alım gerçekleştiriliyor. En son yapılan alımlarda adayların atama için 63 ve 73 puan alması yeterli oluyordu. ÖSYM tarafından kılavuzun yayınlanmasıyla KPSS tercihleri başlayacak.
ÖSYM'nin yaptığı üniversite sınavına girerek üniversitelerin sağlık bilimleri fakültelerine bağlı olan “Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri” ile “Hemşirelik Yüksekokulu” bölümü ya da sağlık yüksekokullarının “Hemşirelik” programını kazanan ve başarıyla mezun olanlar hemşire olarak görev yapabilir.
Okul Hemşireliği Sertifikası, okul ortamlarında sağlık hizmeti sunan hemşirelerin bilgi ve becerilerini kanıtlamak amacıyla verilen bir belgedir. Bu sertifika, hemşirelerin okul sağlığı alanında uzmanlaşmalarını ve öğrencilerin sağlık ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlamayı hedefler.
Hemşire olmak için üniversitelerin Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak yeterlidir. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Sağlık Meslek Lisesi mezunları ise 'yardımcı hemşire' unvanına sahip olur.
Hayır hemşirelik sadece sayısala özgüdür.
1/3 derecesinde bulunan kişiler için hemşire maaşları 17 bin 307 TL (20 yıllık hemşire için) 1/4 derecesinde görev alan kişiler için hemşire maaşları 17 bin 415 TL (25 yıllık hemşire için)
657 sayılı devlet memurları kanununa göre, memurların haftalık çalışma süresi 40 saat olarak belirlenmiş olmasına rağmen, 2368 Sayılı Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun uyarınca hemşirelerin çalışma süresi haftada 45 saattir.
HEMMŞİRE MAAŞI NE KADAR OLDU? 5/1 derecesinde üniversite mezunu olarak çalışan hemşire 15 bin 611 lira maaş alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri