Kefir sağlıklı şekilde zayıflamayı sağlar. Bunun için günde en fazla üç bardak tüketilen kefirin yanında mutlaka 2 ya da 3 litre günlük su tüketimi yapılmalıdır. Kefir diyetine 2 hafta kadar devam edilmelidir. Yağ yakımı etkisi olan kefir yanında sebze ve meyvede tüketilmelidir.
4- Kefir: İçerisinde bağırsakları düzenleyen probiyotikleri barındırır. Aynı probiyotikler yağ yakım sürecini de hızlandırıyor. Eğer göbek bölgenizdeki yağları vermek istiyorsanız her gün düzenli olarak kefir tüketmelisiniz.
Diyetisyenlerinde verdikleri beslenme programlarından yer alan kefiri diyet yaptığınız esnada tüketmek kısa sürede zayıflamanıza yardımcı olur. Yapılan araştırmalara göre kefiri sade olarak düzenli bir şekilde tüketirseniz 2 haftada en az 5 kilo verebilirsiniz.
Günlük olarak tüketildiğinde metabolizma üzerinde rahatlatıcı bir etkisi olduğu düşünülen kefirin aynı zamanda karaciğer ve böbrek fonksiyonları üzerinde olumlu etkisi olduğu görülmüştür. İçeriğindeki yoğun mikroorganizmalar ve probiyotik özelliğiyle bağırsak florasının düzenlenmesinde de önemli bir rol oynar.
Özellikle içerdiği probiyotik sayesinde sindirim sistemini ve bağırsakları güçlendiren kefir yiyeceklerin daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde sindirilmesini sağladığı için kilo vermeye çalışanların da yardımına yetişiyor.
İlgili 20 soru bulundu
Sindirim özelliği sayesinde kilo problemlerine karşı da etkilidir. Tabii yatmadan önce sade kefir içmenin kilo yapıp yapmayacağı merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Bu doğrultuda herhangi bir kilo yapmayacağını söylemek gerekir.
Kefir en çok sindirim sistemine olan olumlu etkileri ile bilinmektedir. Kilo vermeyi dengeli ve sağlıklı bir şekilde sağladığı için diyetlerde yerini almaktadır. Diyetinize az yağlı kefir eklemeniz kilo vermenize katkı sağlar. Kefir, uzun süre tokluk hissi sağlamasına yardımcı olacak protein açısından zengindir.
Kefir sağlıklı şekilde zayıflamayı sağlar. Bunun için günde en fazla üç bardak tüketilen kefirin yanında mutlaka 2 ya da 3 litre günlük su tüketimi yapılmalıdır. Kefir diyetine 2 hafta kadar devam edilmelidir. Yağ yakımı etkisi olan kefir yanında sebze ve meyvede tüketilmelidir.
Kefir doğru miktarda tüketilip bireyin istediği zaman diliminde tüketilebilir. Sabah aç karnına tüketmek sindirim sistemine daha fazla fayda sağlayabilir. Kefirin içeriğindeki probiyotikler aç karnına tüketilen kefir ile birlikte bağırsakları daha iyi çalıştırmış olur.
İngiltere Boston'daki Mass General Çocuk Hastanesi pediatri ve genel sağlık uzmanlarından Dr. Patricia Hibberd, bu yararlı bakterileri doğal olarak içermeyen besinlere probiyotikler eklemenin ürünleri daha sağlıklı, daha nitelikli kılmadığını ve beslenme düzenine herhangi bir katkıda bulunmadığını belirtiyor.
Kefir, bağırsakları rahatlatan metabolizmayı hızlandıran bir besindir.
Sinir sistemini güçlendirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci artırır. Bağırsakları çalıştırır.
Diyet sürecinde kalsiyum tüketimi yağ yakımını hızlandırıp kilo vermeyi kolaylaştırır. Kefir, kalsiyum minerali bakımından zengindir. Bu süreçte en güzel kalsiyum kaynaklarından biri olan kefir iyi bir tercihtir. Kefir; içerdiği protein, yağ ve karbonhidrat sayesinde sizi daha çok tok tutar.
Eğer göbek bölgenizdeki yağları vermek istiyorsanız her gün düzenli olarak kefir tüketmelisiniz. Lahana, karnabahar, bürüksel lahanası, brokoli: Tüm bu sebzeler sağlıklıdır. Diyet dönemlerinde haşlanarak tüketilmeleri tavsiye edilir. Ayrıca zeytinyağlı şekilde tüketilmeleri halinde vücuda oldukça faydalıdırlar.
Akşam saatlerinde bu şekilde tüketilen kefir de kabızlık problemine iyi gelecektir. Kefir ürününü her gün düzenli bir şekilde tükettiğinizde sindirim sisteminizin daha sağlıklı çalıştığını ve kabızlığınızın geçtiğini göreceksiniz. Kefir bağırsak dostu ve sindirim sistemi düzenleyicisi olarak bilinmektedir.
Kefir günün her saatinde içilebilir, bunun için herhangi bir zaman dilimi yoktur.
Yüksek kalsiyum oranı sayesinde kemik ve diş sağlığını korur. Kilo vermeye yardımcı olur. İyi bir biotin kaynağı olarak sağlıklı saçlar ve güzel bir cilde sahip olmayı sağlar. Vücutta fazla tuz tutumunu önleyerek böbrek hastalıkları, safra bozuklukları, sarılık, çeşitli enfeksiyonlar ve egzama tedavisinde de etkilidir.
Günün her saati bir bardak kefir içilebilir. Ancak her faydalı içecekte olduğu gibi kefirin tüketimi de abartılmamalıdır. Kefir günde maksimum 2 bardak içilmelidir. Ancak yetişme çağındaki çocuklarda kefirin yatmadan önce tüketilmesi tavsiye edilir.
Kefir Gaz Yapar Mı? Kefir gaz yapmaz. Laktik asit fermantasyonu ile sindirimi kolaylaştırarak midede oluşan gazı azaltan kefir, bağırsakları çalıştırarak tuvalet sorunlarının çözülmesinde yardımcı rol üstlenir.
KEFİR AÇ KARNINA MI TOK KARNINA MI İÇİLİR? Kefir günün her saati, aç yahut tok bir şekilde rahatça tüketilebilir. Ayrıca gün içerisinde ara öğün olarak da kefir içebilirsiniz.
Şişelenmiş ve hazır olarak alınmış kefir, oda sıcaklığında 2 saat, buzdolabında 2-3 hafta, buzlukta ise yaklaşık 2-3 ay dayanır. Ayrıca şişenin üzerindeki tarihe bakarak tavsiye edilen tüketim tarihini görebilirsiniz. Ev yapımı kefir ise, oda sıcaklığında 2 saat, buzdolabında 2 hafta ve buzlukta 2 ay dayanabilir.
İçim Kefir
Yeni başlayan için en iyi kefir markası hatta en sağlıklı kefir markası diyebilirim.
Kefir düşük kalorisiyle yemeklerin yanında iyi bir içecek olarak tüketilebilir. 1 bardak kefirde 100 kalori vardır. Bir haftada 4 kilo verdiriyor! Yedi günlük kefir diyeti ile vücut sisteminizi temizleyecek ve kendinizi daha sağlıklı hissedeceksiniz.
Sonuç: Lactobacillus ailesinin bazı türlerinin kilo ve göbek yağını azalttığı gösterilmiştir. Lactobacillus gasseri bu konuda en etkili probiyotik olarak görünmektedir. Kilo vermek, obezite ile mücadelenin tek yolu değildir.
Bir su bardağı kefir içerisinde 8 gr yağ, 8.5 gr protein ve 13 gr karbonhidrat vardır. 100 ml sade kefir kalorisini incelediğimizde ise yaklaşık olarak 65 kaloriye denk olduğu görülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri