Geçiş ücreti, gişelerde yer alan kameralarla belirlenen aracınızın plakasına bağlı HGS hesabından aynı gün içerisinde cezasız olarak tahsil edilecektir. Buradan etiket yapıştırmaya gerek olmadığı sonucu çıkarılabilmektedir.
HGS'de okuma tepeden oluyor ve plakayı okuyor. Vatandaşların yüzde 40'ı HGS etiketi olmadan geçiş yapmış bu yüzden plakaya bakılıyor. Etiketten araca ait bilgiler var. O bilgiler ve plaka ile doğrulanıyor.
HGS etiketleri doğru yapıştırılmış araç sahipleri hiçbir sorun yaşamadan köprü ve otoyollardan geçişlerini yapabilirler. HGS etiketi yapıştırılmadıysa da plakaya tanımlı karttan ücret çekimi yapılır. Ancak HGS'de eksik bakiye varsa ya da HGS yoksa ceza işlemi uygulanır.
HGS etiketinizi, aracınızın ön camına monte etmeniz gerekmektedir. Gişelerden geçişlerde sorun yaşamamanız için HGS etiketinizi aşağıda belirtildiği şekilde, aracınızın ön camına yapıştırmanız önemlidir.
Köprü ve otoyollardan HGS aboneliğiniz olmadan veya bakiyeniz yetersiz olarak geçtiyseniz geçiş ücretinin 4 katı ceza geçiş ücretini de ayrıca ödemek zorunda kalırsınız. Örneğin geçiş ücreti 10 TL ise 40 TL ödeme yapmak durumundasınız.
İlgili 29 soru bulundu
Borç kaydına ilişkin ödemeler T.C. Ziraat Bankası A.Ş. veya QNB Finansbank A.Ş. şubeleri ile bu bankaların internet bankacılığı sistemlerinden, igs.otoyolas.com.tr internet adresinden ihlalli geçiş sorgusu sonrasında “ödeme yap” seçeneği ile ya da OTOYOL A.Ş. Mobil Uygulaması telefona indirilerek yapılabilir.
Vatandaşlar, e-Devlet'te hayata geçirilen yeni uygulama ile 'Araçlarım' bölümüne girerek HGS ve OGS borç ve bilgilendirme hizmeti alabilecek. Aynı zamanda bu uygulama ile 15 günlük yasal süreç sonunda ödenmeyen geçiş ücretlerine katlanarak uygulanacak idari para cezalarının önüne de geçilmiş olacak.
Tural, ''Hızlı Geçiş Sistemi'ne kayıtlı olan hiçbir aracın hiçbir şekilde cezaya düşmesi mümkün değil. HGS etiketiniz varsa nereden nasıl geçerseniz geçin, oradaki cihazlar okusa da okumasa da sizin herhangi bir şekilde cezai müeyyideye tabi olmanız mümkün değil'' diye konuştu.
Arka plakayı da okuyabiliyor sistem (Motosikletleri düşün, ön plaka yok ).
PTT Şubeleri: Size en yakın PTT şubesini araç ruhsatı ve kimlik fotokopisi ile ziyaret ederek HGS etiketi satın almak istediğinizi söylemeniz yeterli olacaktır. Sistem üzerinden gerekli işlemler yapıldıktan dakikalar sonra HGS etiketi temin ediliyor ve araç sahibine teslim ediliyor.
Kararı, Karayolları Genel Müdürlüğü resmen duyurdu. Buna göre OGS cihazları banka tarafından ücretsiz olarak HGS etiketine dönüştürülecek.
Müşterilerimizin sınıf bazında sahip olduğu OGS cihazı kadar aynı sınıfta ücretsiz HGS alma hakkı bulunmaktadır. Ücretsiz HGS hakkı bulunan müşterilerimiz İşCep ve İnternet Şubesi'nden “Başvurular / Başvuru-Ürünler > HGS-OGS > HGS” adımlarını takip ederek HGS başvurusu yapabilirler.
hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriş yapılır. “Müşteri Hizmetleri” sekmesini tıklanır. Araç plakası, TC kimlik numarası, vergi numarası, pasaport numarası ya da HGS ürün numarası bilgilerinden birini girerek HGS bakiye bilgisine ulaşılır.
Olur. Gişede kaçak geçiş yazsa bile plakadan düşüyor.
Sistemde dile getirilen şikâyetlerden biri de kullanılamaz hale gelen HGS kartlarıyla ilgili. Sürücülerin şikâyetlerinin başında yırtılma ya da ıslanma gibi çeşitli nedenlerle işlevini kaybeden HGS etiketinin içinde bakiyesi olsa bile alacağı yeni etikete en az 30 TL yüklenme mecburiyeti geliyor.
HGS ürün satış ve bakiye yükleme işlemleri tüm PTT işyerleri, anlaşmalı GSM şirketleri, anlaşmalı bayilikler, anlaşmalı petrol şirketleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.
Araç plakası ve gerekli bilgilerle yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Online HGS yüklemeleri yapabilmek için anlaşmalı bankaların kartını kullanmanız gerekir. Kredi kartınıza onaylı talimat vererek HGS yüklemesi yapabilirsiniz.
HGS alma ücreti ne kadar? 2022 yılı için HGS kart ve başvuru ücreti dâhil olarak 45 TL'dir. PTT HGS ücreti 45 TL üzerinden belirlenmiştir ancak anlaşmalı bankalar üzerinden farklı fiyatlar uygulanmaktadır.
HGS başvurusu alındıktan bir sonraki iş gününün akşamında aktif olmaktadır.
Öncelikle “HGS kart mı HGS etiket mi kullanmalıyım?” sorusunun cevabını merak eden kişiler çok. Bu sistemin hem etiket hem de kart sistemi ile çalıştığını söylemek gerekiyor. HGS satın almak istediğinizde kart yada araç ön camına yapıştırabileceğiniz bir etiket veriliyor.
HGS başvuruları, PTT, anlaşmalı bankalar, bankaların online şubeleri ve HGS satış noktalarından yapılabilir. PTT ya da banka şubelerinden başvuru yapılabilmesi için araç ruhsatının ve kimliğinizin yanınızda olması gerekir.
Gişesiz Otomatik Geçiş sistemini, HGS ile kullanabilirsiniz. Gişeli Geçiş sisteminde ise HGS kullanımının yanında Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilirsiniz. HGS etiketiniz yok ise Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilmek için bilet almayı unutmayınız.
Bireysel başvurularda kimlik, ruhsat veya ruhsat fotokopisi ile PTT merkez ve işyerlerine başvuru yapılabilir. Kurum üzerine alınacak ürün veya ürünler için Temsil Belgesi, araç ruhsatları veya ruhsat fotokopileri ile başvuru yapılabilir.
Bu ceza 2022 yılı için normal tek giriş ücretinin 5 katı olarak ücretlendirilmiştir. 2022 yılı için belirlenen HGS olmadan geçme ya da HGS eksik bakiye ile geçme cezası tek giriş 15 TL olan HGS geçiş bedelinin 5 katı katıdır. Araç sahipleri ceza olarak 90 TL ödeme yapmak durumunda kalırlar.
Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki Köprü ve Otoyollardan yapılan OGS Geçiş İhlal Bilgileri 2022 yılını kapsamaktadır. Bu tarihten önceki OGS Geçiş İhlal Bilgileri için Alo 123 veya 0850 460 60 60 nolu Çağrı Merkezinden 7/24 bilgi alınabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri