Bunlar arasında yalancı zambak, kardelen, kaya gülü, lavanta, biberiye, adaçayı, çiçekli çalılar, süs çimleri, sukulentler ve kaktüsler gibi bitkiler yer alır.
Yaz ve kış aylarında kurumayan çiçekler kısaca şunlardır; Hanımeli, Hercai Menekşe, Sıklamen, Kış tatlısı, Kar topu, Kardelen, Kamelya, Sardunya, Açelya ve Ateş Dikenidir. 12 ay kurumayan bu çiçek türlerini özellikleri ile birlikte sizler için aşağıda sıraladık. Sardunya, Akdeniz iklimine uygun olan bir çiçek türüdür.
Uzun ömürlü çiçek çeşitleri arasında en öne çıkanlar ; gelincik çiçeği, ezan çiçeği, çan çiçeği, ekinezya çiçeği, kasımpatı çiçeği ve haseki küpesi olarak sıralanabilir. İlk olarak çan çiçeğini inceleyelim.
İlgili 28 soru bulundu
Mor çiçekleri ile oldukça ün kazanan safran çiğdem çiçeği, nadir bulunan bir tür olduğu için listenin başında yer alıyor.
Aşkın, sevginin sembolü olan gül, dünyanın en güzel çiçeği olarak kabul edilir.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Roka, pazı, patates, turp, sarımsak, taze soğan, brokoli, karalahana, ıspanak, kabak, marul, havuç ve karnabahar, bezelye, fasülye ve tabii ki baharatlar.
Bitkiler, tanımları gereği kaçınılmaz olarak fotosentez yapan ve kendi besinlerini üretebilen canlılardır. Fotosentez de güneş ışığı olmadan gerçekleştirilebilen bir kimyasal süreç değildir. Yani güneş ışığı olmasa fotosentezin varlığından ve bitkilerin hayatiyetlerini sürdürmesinden bahsedemeyiz.
Kardelen. Elbette isminden de anlaşılacağı üzere soğuğa dayanıklı çiçekler dendiğinde akla gelen ilk bitki kardelen oluyor. Ocaktan martın sonuna kadar açan bir çiçek türü olan ve en verimli halini bu kış ayları arasında sergileyen kardelen, -20 derece soğuğa kadar dayanabilir.
Bahçenizde kullanabileceğiniz birçok bitki seçeneği vardır. Bu bitkiler arasında, özellikle uzun ömürlü ve dayanıklı olanlar tercih edilmelidir. Bunlar arasında yalancı zambak, kardelen, kaya gülü, lavanta, biberiye, adaçayı, çiçekli çalılar, süs çimleri, sukulentler ve kaktüsler gibi bitkiler yer alır.
Balkonda yetiştirebileceğiniz çiçekler kısaca şunlardır; Lavanta, Gazanya, Sardunya, Begonvil, Bodrum Papatyası, Kahkaha Çiçeği, Hercai Menekşe, Acı Bakla, Yasemin, Latin Çiçeği, Cam Güzeli, Kirli Hanım Çiçeği, Kalanşo, Lale ve Açelya'dır.
ABD'li botanik uzmanları Avrupa'da su altında yetişen bir türün dünyanın bilinen ilk çiçek açan bitkisi olabileceğini açıkladı. Araştırmacılar çalışma kapsamında Montsechia Vidalii adlı türün binden fazla fosilini inceledi. Bitki su otunu andırıyor ancak tek tohumlu bir meyve de veriyor.
Bulunduğu ortama şans ve para getirdiğine inanılan Crassula çiçeği, halk arasında genellikle para çiçeği ve bereket çiçeği isimleriyle bilinir. Ayrıca kimi yörelerde yeşim çiçeği ve mücevher çiçeği olarak da bilinir. İsminden de anlaşılacağı üzere, bu çiçeğin bulunduğu ortama şans ve para getireceğine inanılır.
Gül, su götürmeyen bir gerçek. Bütün renklerinin de ayrı bir manası var. Bu sıralama içerisinde güller olmasa olmazdı. Bu zarif çiçek, sarı ve pembe çiçekleriyle tam bir kelebek mıknatısı olarak bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri