Hindi eti nasıl marine edilir? Sorusuna en lezzetli cevabı arayanlar için bir diğer hindi marinesi tavsiyemiz ise yoğurt ve baharatlı sos. Yoğurda limon suyu ve baharatları ekleyip hepsini iyice karıştırın ve etinize yayarak en az 2-3 saat veya 1 gece dinlendirin.
Hindi etinizin yumuşak olması için zeytinyağı, limon suyu, yoğurt veya sirkeden yardım alabilirsiniz. Hindi etine en çok yakışan baharatlardan olan biberiye ve kekiği de marine sosuna ekleyebilirsiniz.
Her kilo başına 30 dakikalık bir pişirme süresi vermeniz ideal olacaktır. Buna göre, 3 kiloluk bir hindinin yaklaşık 1,5 saat kadar pişmesi gerekir. Pişme süresinin yanı sıra, fırın ısısının da önemi büyük elbette. Eğer fırın torbası ya da alüminyum folyo kullanmayacaksanız, fırın ısı ayarınız en fazla 160 olmalı.
Bir limonu ikiye bölelim hindinin her tarafını limonla ovalım çiğ kokusunu alsın. Sonra sosu her tarafına sürelim . 200 dereceli fırında yaklaşık bir saat kadar kızarana kadar pişirelim ,yanına iç pilavla beraber sıcak sıcak servis edelim.
Hindi için hazırladığım sosu denemek isterseniz buyrun tarifi. Derince bir kasenin içine sıvı yağ, yoğurt, limon suyu ve salça koyulur. Biber salçanız yoksa domates salçası kullanabilirsiniz. Salça iyice karıştırılır ve diğer baharatlar da ilave edilir.
İlgili 15 soru bulundu
Hindiyi geniş bir tencereye alın. Tüm baharatları, sirkeyi ve limonu üzerine koyun ve üzerine çıkana kadar su doldurun ve 24 saat bekletin. Bekleme süresinin sonunda sudan çıkardığınız hindi etini iyice kurulayın. Hindi etinin lezzetine lezzet katmak için pişirmeden önce yapmanız gereken bir adım daha var.
Hindinin üstünün iyice kızarması ve lezzet artırmak için pişme süresi bitmeden 15-20 dakika önce 3-4 yemek kaşığı ılık suyla inceltilmiş balı fırçayla hindinin üzerine sürebilirsiniz. Termometrenin ibresi 75 dereceyi gösteriyorsa hindiniz pişmiş demektir.
Hindi eti kullanarak yemelere doyamayacağınız kadar yumuşacık ve lezzetli, üstelik çok da ekonomik bir. Tadını güzelleştirmek için ise ihtiyacımız olan şey soya sosu. Dilerseniz onu ilave etmeden de yapma şansına sahipsiniz.
Hindinin ağırlığı ve fırın tiplerine göre değişiklik gösterebilecek hindi pişirme süresinin; 4-5,5 kilogram hindi için 160 derecede 3-3,5 saat olduğunu söylemek mümkün. İç pilavla doldurulmuş hindi için ortalama yarım saat daha katabilirsiniz.
Hindi göğüsleri soda, zeytinyağı, karabiber, tuz ve sarımsak tozuyla marine edin. Buz dolabında 30-35 dakika bekletin. Tavayı ısıtın. Isınan tavaya göğüsleri dizin ve kısık ateşte 10-15 dakika iki tarafını da pişirin.
Hindinin üstünün iyice kızarması ve lezzet artırmak için pişme süresi bitmeden 15-20 dakika önce 3-4 yemek kaşığı ılık suyla inceltilmiş balı fırçayla hindinin üzerine sürebilirsiniz. Mutfak termometresi kullanın! Termometre ibresi 75 dereceyi gösteriyorsa hindiniz pişmiş demektir. Dinlenme süresi şart!
Fırına atmadan önce hindinizi önce derin bir tencerede haşlayıp suyunu yine çorba ya da pilav gibi tariflerde de kullanabilirsiniz. Haşlanmış hindi fırında daha kısa sürede pişecektir.
Hindi Üst Butlarınzı iri şekilde 6 parçaya bölün. Tencerenize ince doğranmış soğanları sıvı yağ ve parçalanmış etlerinizle 5 dakika kavurun ve 4 bardak su ilave edin haşlama esnasında tencerenin yüzeyine çıkan köpüğü alın asgari 50 dakika orta ateşte pişirin.
Limon suyu, sirke ve yoğurt gibi asidik malzemeler etin proteinlerini kırarak yumuşamasını sağlar. Vaktin çoksa, etini bir gece soğan ve elma dilimleri ile beklet ve sonucu gör.
Protein açısından oldukça zengin olan bu gıda kaynağı, sağlığımız açısından da çok faydalıdır. Hindi etinin lezzeti nasıldır? Hindinin bacaklarında, uyluklarında ve kanat kısmında bulunan koyu eti sulu ve lezzetlidir.
ET NASIL YUMUŞACIK OLUR? Etin yumuşak olmasındaki bir diğer püf nokta ise sirke kullanmaktır. Et pişirilirken üzerine birkaç damla elma ya da üzüm sirkesi gezdirmek, etin yumuşak olmasını sağlar. Aynı zamanda sirke yerine limon suyu da kullanılabilir.
Hindi etinin yararları arasında kansızlığa iyi gelmesi ve kan basıncını düzenlemesi de sayılabilir. Yüksek protein ve düşük yağ oranı hindi etini diyet listelerinin ve kilo verme programlarının favori yiyeceği yapar. Spor yapanlar ise kas kütlesinin desteklenmesi için hindi etini özellikle tercih eder.
Bu yüzden kıyma alındıktan sonra buzdolabında 1 -2 günden fazla bekletilmemelidir, keza sakatatlarda.Parça etlerse buzdolabında(çiğ biftek,bonfile, pirzola,kuşbaşı gibi ) 3-4gün bekletilebilir.Çiğ tavuk ve hindi eti de buzdolabında 1-2 gün tutulabilir,piştikten sonraysa 3-4 gün saklanabilir.
Hindi eti leziz bir tada sahip olmasıyla birlikte faydalı bir yiyecektir. Besin değeri son derece yüksek olan bu üründe protein oranı da bir hayli fazladır. Kolesterol ve yağ oranı açısından idealdir.
Daha sonra su ve tuz eklenerek kullanıma hazır hale getirilir. Soya sosu içeriğine bakarak soya sosu alternatifi olarak ne kullanılabilir sorusuna da cevap bulabilirsiniz. Balzamik sirke ve pul biber karışımı soya sosu tadı ile yakın bir tat yakalamayı kolaylaştırır.
Jülyen doğradığımız but etlerimizi tavada zeytinyağında soteliyoruz. Etlerimiz kızarmaya başladıktan sonra sırasıyla doğradığımız soğan ve sarımsaklarımızı ilave ediyoruz. Bir müddet kavurduktan sonra sırasıyla biber, biber salçası ve domateslerimizi ve baharatlarımızı ilave edip pilav ile servis edebilirsiniz.
Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unun üzerine ekleyerek kavurmaya başlayın. Spatulayla karıştırarak kavurmaya devam edin, karışım kahverengileşmeye başlayınca üzerine hindi pişerken bıraktığı su ve yağ karışımını ekleyin. Hafifçe karıştırıp ısındıktan sonra üzerine suyu ekleyin.
- Taze et, kırmızı ve parlak bir görünüme sahiptir. Eğer et bekletildikten sonra rengi mora dönmeye başlamış ise, bu etin bayatlamaya başladığına işarettir. Et üzerinde yeşil veya siyah noktalar belirdiyse, bu durum etin tamamen bozulduğunu gösterir. Bu durumda mutlaka eti çöpe atınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri