Ambalajı açılmamış ürünler raf ömürleri süresince tazeliğini koruyabilirler. Ambalajı açılmış ürünleri ise buzdolabında 3 gün boyunca muhafaza edebilirsiniz. 3 gün içerisinde tüketilmeyecekse hava alması engellenerek dondurularak saklanabilir.
Taze hazırlanan hindi fümede saklama süresi çok daha kısadır. Hindi eti pişirildikten ve tütsülendikten sonra üç ila dört gün süreyle buzdolabında saklanabiliyor. Düzgün bir şekilde sarılmış, tütsülenmiş hindi füme, dondurucuda iki ila üç ay dayanıyor.
Füme et dediğimiz et ürünleri ise 1 hafta kadar dayanabilmektedir. Ancak etten kıyma yapılmışsa, kıymanın normal buzdolabı sıcaklığındaki dayanma süresi 1 gündür. Buzdolabında değil de dışarıda bekletilen bir kıyma yaklaşık 2-3 saat sonra bozulma reaksiyonları gösterebilmektedir.
* Kırmızı çiğ et buzdolabında en fazla 3-4 gün dayanır. Sosis ve salam paketi açıldıktan sonra 5 gün, füme etler 1 hafta dayanır. * Kırmızı et derin dondurucuda 6-12 ay, sosis ve salam 1-2 ay saklanabilir. Füme etleri dondurmak pek iyi bir fikir değildir.
Bir nebze tuzlu olmasından dolayı yanında tuzlu gıdalar tüketmemeniz tavsiye edilir. İsterseniz hindi füme dilimlerin ısıtıp veya pişirip de tüketebilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Oldukça düşük kalorili olan hindi füme, diyet listelerinden kuvvet antrenmanlarına kadar yer alan beslenme programlarında yer almaktadır. Hem günlük sodyum tüketiminizi karşılamak, hem de protein miktarınızı karşılamak amaçlı tüketebileceğiniz hindi fümeyi gün içerisinde istediğiniz öğünde tüketilirsiniz.
Füme et sağlıklı mı zararlı mı diye pek çok kişi yemeden önce düşünmektedir. Görünüş itibariyle çiğ eti andırmaktadır. Ancak tütsüleme işleminden geçtiği için paketten çıktığı andan itibaren tüketime uygundur.
Ambalajı açılmamış ürünler raf ömürleri süresince tazeliğini koruyabilirler. Ambalajı açılmış ürünleri ise buzdolabında 3 gün boyunca muhafaza edebilirsiniz. 3 gün içerisinde tüketilmeyecekse hava alması engellenerek dondurularak saklanabilir.
Bozulmuş kırmızı ete dokunduğunda yapışkan olur. Etin üzerinde cıvık ve yapışkan bir tabaka hissediyorsan çöpe at. Bu durum çoğu zaman bakteri üremeye başladığı anlamına gelir.
Taze et, hafif metalik ve taze bir kokuya sahip olmalıdır. Bozulmuş etler keskin, ekşi ve rahatsız edici bir koku yayarlar. Koku değişikliğini yaratan unsurlar ette üreyen Escherichia coli, Campylobacter gibi bakterilerdir.
Bu yüzden kıyma alındıktan sonra buzdolabında 1 -2 günden fazla bekletilmemelidir, keza sakatatlarda.Parça etlerse buzdolabında(çiğ biftek,bonfile, pirzola,kuşbaşı gibi ) 3-4gün bekletilebilir.Çiğ tavuk ve hindi eti de buzdolabında 1-2 gün tutulabilir,piştikten sonraysa 3-4 gün saklanabilir.
Taze: Taze bir hindi buzdolabında ürün alındıktan sonra kalabilmektedir, bu yüzden pişirmeden 1 ya da en fazla 2 gün önce taze hindiyi almalısınız.
Kuşbaşı ve bifteği buzdolabında 3-5 gün, dondurucuda 6-12 ay saklayabilirsiniz. Kıyma ve sakatatı buzdolabında 1-2 gün, dondurucuda 3-4 ay saklayabilirsiniz. Pişmiş et ve et yemeklerini buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklayabilirsiniz.
100 g 116 kkal enerji, 15,7 g protein içerir. Yüksek oranda protein içerir. 3 dilim hindi fümeyi 1 köfte yerine tüketebilirsiniz. Spor öncesi hindi fümeli, peynirli tam tahıllı ekmeğe hazırlayacağınız sandviçle besleyici bir öğün yapabilirsiniz.
Özel olarak tütsüleme işleminden geçen hindi eti hindi füme haline gelir ve tüketilir. Hindi Füme Nasıl Yenir? Hindi füme biraz da olsa tuzlu bir besin olduğundan yanında tuzsuz gıdalar ile tüketilmesi önerilir. Hindi fümeyi ısıtarak ya da hiçbir işlem uygulamadan yemek mümkündür.
Aç Bitir hindi füme kaç kalori? 100 g içinde 89 kadar kalori mevcut.
Hayır, aksine güzel bir protein değeri var. Hatta tavuk eti yerine hindi eti yenilmesi öneriliyor.
Tütsüleme işlemi bittikten sonra füme et, özel konservelere veya füme poşetlerine sarılır. Füme etlerin yanmamasına dikkat etmek gerekir. Dumanda ön pişirme işleminden geçer. Etin yüzeyinde bulunan isler sayesinde, et hava alma özelliğini kaybeder ve daha uzun süre kullanılabilir.
Füme et veya tütsülenmiş et; bir işlenmiş et türüdür. Kırmızı et, beyaz et, öğle yemeği eti ve deniz ürünleri'ni hazırlama yöntemidir. Tütsüleme ete lezzet katar, Maillard reaksiyonu yoluyla etin görünümünü iyileştirir ve kürleme ile birleştirildiğinde eti korur.
Pişmiş hindi veya tavuk eti 3-4 gün içinde tüketilmeli ya da dondurulmalıdır. Tavuk ve hindi eti derin dondurucuda 9-12 ay kadar saklanabilir.
Hindi füme genel olarak düşük yağlı ve düşük kalorili bir protein kaynağı olarak bilinir. Fakat bir gıdayı gereğinden fazla tüketmek de kilo alımına neden olur.
Genellikle çok zor koşullarda dayanabilen, tüketime uygun füme et kalori açısından da son derece makuldür. Füme et ateş dumanı ile kurutulduğundan zaman zaman füme et zararlı mı soruları doğal olarak gündeme gelmektedir. Bu konuda füme etin zararsız olduğunu söylemek mümkündür.
Tütsüleme de diyebiliriz. Ette tütsüleme temel olarak iki aşamada gerçekleşir, kürleme ve tütsüleme. Et, 15 gün kaya tuzunda bekler daha sonra 120 derecelik odun fırınında 24 saat pişer. Yani füme et çiğ et değil.
Günümüzde füme et sade olarak tüketilebildiği gibi pizzalarda da tercih edilebilmektedir. Füme et kendini en çok şarap mezesi olarak gösterir. Yüksek asitli şarapların yanında güzel bir meze olarak tercih edilen füme ete, parmesan peynirli ve rokalı kanepeler eşlik edebilmektedir.
Önceden hazırlanmış füme antrikot, ince ince dilimlendikten sonra tabağa alınır. Yıkanmış ve temizlenmiş roka yaprakları, antrikot dilimlerinin üzerine yerleştirilir. Domates ve salatalık turşusu dilimlendikten sonra tabağa alınır. Son olarak üzerine yaprak şeklinde parmesan peyniri eklenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri