Yağ oranı çok az olduğu için sağlıklı bir atıştırmalıktır. Bir nebze tuzlu olmasından dolayı yanında tuzlu gıdalar tüketmemeniz tavsiye edilir. İsterseniz hindi füme dilimlerin ısıtıp veya pişirip de tüketebilirsiniz.
Füme et sağlıklı mı zararlı mı diye pek çok kişi yemeden önce düşünmektedir. Görünüş itibariyle çiğ eti andırmaktadır. Ancak tütsüleme işleminden geçtiği için paketten çıktığı andan itibaren tüketime uygundur. Tütsüleme işleminden geçen bu etlerin içinde zararlı mikroorganizmalar bulunmamaktadır.
Diyetisyenlere göre sağlıklı vücut fonksiyonları için günde iki ila üç porsiyon protein tüketilmesi önerilmektedir. Hindi füme tüketmek bu beslenme hedefine ulaşmanıza yardımcı olmaktadır. Bir porsiyon hindi füme tüketimi, vücudun kas gelişimi, hormon üretimi ve enerji ihtiyacını karşılamaktadır.
Yani füme et çiğ et değil. Hindi füme işlenmiş et mi?
Tütsülenmiş hindideki B-3 vitamini cilt ve sinir sağlığını desteklemektedir. Kalsiyum kullanımı, vücudunuzun şeklini olumlu yönde etkilemektedir. Her gün ihtiyaç duyduğunuz B-6 vitamininin yüzde 9,7'sini hindi füme tüketerek alabilirsiniz. Ayrıca hindi fümede yüksek miktarda selenyum bulunmaktadır.
İlgili 36 soru bulundu
Füme et diyette yenir mi? Protein değeri yüksek olan bir besindir hindi füme. Bu nedenle diyet beslenmelerinde sık sık tercih edilir. Özellikle de sandviç ve omletler içinde yer aldığında kas kütlesinin artmasına yardım edecektir.
Ancak hindi füme, salam, sosis gibi ürünlerde kanserojen etkiye sahip sodyum nitrat maddesi bulunduğunu unutmamak gerekiyor. Ülkemizde hindi etleri besin güvenliğini sağlayan hijyenik koşullar çerçevesinde hazırlanmakta, dağıtım ve satış aşamalarında soğuk zincir sağlanmaktadır.
Atahan Merhaba, az önce kanser üzerine bir araştırma okuyordum şöyle bir yazı geçiyor: "Tütsülenmiş(füme) et ve balık ürünlerinde tütsüleme işlemi sırasında polisiklik aromatik hidrokarbonlar oluşmaktadır." Epidemiyolojik çalışmalarda da tütsülenmiş yiyeceklerin kolon ve mide kanseri riskini artırdığı gösterilmiş.
Yağ oranı çok az olduğu için sağlıklı bir atıştırmalıktır. Bir nebze tuzlu olmasından dolayı yanında tuzlu gıdalar tüketmemeniz tavsiye edilir. İsterseniz hindi füme dilimlerin ısıtıp veya pişirip de tüketebilirsiniz.
Direkt veya pişirilerek tüketilir. Füme ile aromalandırılmış ve ısıl işlem uygulanmış et ürünüdür.
100 g 116 kkal enerji, 15,7 g protein içerir. Yüksek oranda protein içerir.
Bir hindi füme porsiyonunda, önerilen dozun neredeyse dörtte biri oranında, 418,3 miligram sodyum bulunuyor. Sodyum açısından yüksek beslenmek kalp hastalığı, yüksek tansiyon ve ödem riski gibi çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
Yoğun protein içeriğiyle hindi füme, fazla yağ içermez. Beyaz et tüketmenin en lezzetli ve sağlıklı yollarından biri olan hindi füme, şarküteri ürünleri arasında bir hayli popülerdir. Hindi füme çok yüksek kalori içermediğinden aşırı yenmediği sürece kilo almaya neden olmaz.
İçindekiler; Hindi eti, hindi yağı, dana eti, dana yağı tuz, baharat karışımı, stabilizör(sodyum polifosfat), antioksidan(askorbik asit), koruyucu madde(sodyum nitrit). Nasıl Muhafaza Edilmeli?
Barbekü, kebap, mangal, şarküteri, domuz pastırması, füme jambon, katsuobushi, pastırma, füme ördek popüler füme et türleridir.
İçeriğinde bol miktarda şeker de bulunduğundan antrenman sonrası enerji depolamak için sporcular kullanır. Hindi füme: Hindi eti çok kaliteli bir protein kaynağıdır ve üstelik ucuzdur. Antrenman sonrası hindi füme yiyerek kas gelişimi desteklenir.
Günümüzde füme et sade olarak tüketilebildiği gibi pizzalarda da tercih edilebilmektedir. Füme et kendini en çok şarap mezesi olarak gösterir. Yüksek asitli şarapların yanında güzel bir meze olarak tercih edilen füme ete, parmesan peynirli ve rokalı kanepeler eşlik edebilmektedir.
Hindi Füme
Spor sonrasında tam tahıllı ekmek ve hindi fümeyle hazırlayacağınız bir sandviç ile çelik gibi kaslara merhaba diyebilirsiniz. Çünkü yüksek proteine ve düşük yağ içeriğine sahip hindi füme ile kompleks karbonhidrat kaynağı olan tam tahıllı ekmek, spor sonrasında ihtiyacınız olan enerjiyi size kazandıracak.
Ambalajı açılmamış ürünler raf ömürleri süresince tazeliğini koruyabilirler. Ambalajı açılmış ürünleri ise buzdolabında 3 gün boyunca muhafaza edebilirsiniz. 3 gün içerisinde tüketilmeyecekse hava alması engellenerek dondurularak saklanabilir.
Aynı zamanda çok iyi bir şarap eşlikçisidir. Özellikle isin yoğunluğunun daha fazla olduğu etler asiditesi yüksek şaraplarla daha uyumlu gider. Bir not daha: Füme et ve kuru et aynı şey değildir. Boşnaklarla birlikte ismi anılan kuru et imalatı füme etten farklı bir şekilde yapılır.
%100 dana eti ve doğal kuzu bağırsağı kullanılarak üretilen bu lezzeti çok sevecek, başka sosis tüketmek istemeyeceksiniz. Fümelenmiş ve fermente bir ürün olan Atıştırmalık Et Çubukları, hiçbir pişirme işlemine gerek duymadan, paketinden çıkartıp direk tüketebileceğiniz bir üründür.
Aşırı kırmızı et tüketiminin kalın bağırsak kanserini tetiklediği daha önce bilimsel çalışmalarda ortaya çıkmıştı. Ancak ABD'de yapılan son araştırma, kırmızı et tüketiminin bağırsak kanserine neden olan DNA mutasyonu riskini nasıl artırdığını açık bir şekilde ortaya koydu.
Besin değeri açısından değerlendirdiğimizde de hindi etinin, tavuk etine kıyasla daha besleyici olduğunu görüyoruz. Selenyum, kalsiyum, potasyum, bakır içeriği oldukça yüksektir. Bu durum hem bağışıklık açısından avantaj sağlar, hem de kemik sağlığı açısından önemli bir fark yaratır.
Düşük yağ oranıyla kalp dostu
Özellikle yılbaşı sofralarında birinci sırada yer alan hindi eti; insan sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Hem yağ hem de kolesterol açısından diğer etlerden daha düşük içeriğe sahipken, tavuk ve sığır etinden daha fazla protein içeren daha ekonomik bir protein kaynağıdır.
Protein ve potasyum gibi maddeler açısından son derece iyi özelliktedir. Hindi eti kolesterol oranı yönünden fit kalmak ya da zayıflamak isteyenler için mükemmel bir tercihtir. Hindi eti Canan Karatay tarafından da önerilen ve sağlıklı olduğu belirtilen bir üründür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri