Hindistan cevizi faydalı ve lezzetli bir meyvedir. Bu meyveyi kırdıktan sonra çiğ olarak zevkle tüketebilirsiniz. Ayrıca suyunu içmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Dışı oldukça sert bir meyve olsa da içi kolayca yenebilmektedir.
Özellikle içeriğindeki lif oranı sayesinde sağlıklı bir besin olarak tercih edilen Hindistan cevizini toz hali ile tanıyor olsak da günümüzde bütün bir halde erişmek de mümkün. Her damak tadına uymayan Hindistan cevizini ister direkt olarak, ister içindeki suyunu değerlendirerek tüketebilirsiniz.
Oldukça berrak bir sıvıdır. Hindistan cevizi suyu Hindistan cevizi hamurunun kabuğunda birikmesiyle elde edilir. Bu birikme Hindistan cevizi meyvesinin olgunlaşma aşamasında gerçekleşir. Hindistan cevizi suyu da tıpkı meyvesinin yenmesi gibi içilebilir.
Kalsiyum, potasyum ve fosfor bakımından zengin olan Hindistan cevizi meyvesi farklı şekillerde tüketilebilmektedir. Hindistan cevizi içi kırılarak içi açıldıktan sonra taze olarak tüketilebilirken kurutularak pasta ve tatlıların içerisine eklenerek de tüketilebilmektedir.
Hindistan Cevizinin Nasıl Yenir? Öncelikle hindistan cevizi suyunu sade bir şekilde içebilir veya meyve sularıyla karıştırarak kokteyl hazırlayabilirsiniz. İç kısımdaki etli kısmı çıkartarak dilimleyebilir ve sade bir şekilde tüketebilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Hindistan cevizinin kabuğunu hiç kırmadan ve ellemeden saklamak istiyorsan güneş görmeyen serin bir yerde 4 ay kadar saklayabilirsin. Hindistan cevizini kırdıktan sonra beyaz kısımlarını rendeleyebilir ve bu kısımları buzdolabı poşetlerine paylaştırabilir ve derin dondurucuda 6 ay kadar saklayabilirsin.
Hindistan cevizi seçmenin gayet basit ve tek bir yolu var. Hindistan cevizi satın alırken meyvenin özellikle kara delikleri olan kısmını koklayın eğer ekşimiş ve bozuk bir koku alıyorsanız onu almayın.
Dört mezhep imamlarına göre; Şafiî, Malikî ve Hanbelî imamlarının açık ifadeleriyle, Hanefî ûlemasının da dolaylı olarak bu hükmü gerektiren ifadelerinden küçük hindistancevizinin haram olduğu anlaşılmıştır.
Hindistan cevizi sert olan bir palmiye türüdür. Meyvesi yenen bu palmiye türünün soyulması kolay değildir. Bunun için keskin ve dayanıklı aletler lazımdır.
HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL SEÇİLİR? Hindistan cevizi seçiminde boyutuna göre daha ağır olanları ve bol sulu olanları tercih edin. Hindistan cevizinin sulu olup olmadığını anlamak için ise Hindistan cevizini sallayın ve içindeki su sesine odaklanın.
Hindistan cevizi 7-13 yaşları arası meyve vermeye başlar. 60 yıl kadar ürün verir. 90-100 yıl kadar yaşar.
Hindistan cevizinin bilinen faydaları da şu şekilde sıralanabilir: Hindistan cevizi, bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Hindistan cevizi, vücudu hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Hindistan cevizini çiğ şekilde tüketmek boğaz enfeksiyonlarına ve bronşite iyi gelir.
Hindistan cevizini günde 1 adet tüketmek en ideal orandır. Bunun yanında hindistan cevizi yağını günde 2 yemek kaşığı tüketmek sağlık açısından daha uygundur. Diğer tüm besinlerde olduğu gibi hindistan cevizini ve yağını tüketirken herhangi bir yan etkisi olması durumuna karşın bir uzmana danışmanız daha iyi olacaktır.
Saçlarınızı ve tırnaklarınızı beslemek için de kullanabilirsiniz. Yenilebilir bir yağ olduğu için yiyeceklerinize de katabilirsiniz. Makyajınızı temizlemek için: En kuvvetli makyajın bile Hindistan Cevizi Yağı karşısında pek şansı yok.
%10 indirimle Aktar Diyarı Kuru Hindistan Cevizi 1 Kg 230 TL'ye, %29 indirimle Hindistan Cevizi 1000 gr - 1kg 131 TL'ye, %18 indirimle Aktarmarka Rende Hindistan Cevizi Kuru 1 kg 150 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Hindistan cevizi yağı cildi beslerken kıl köklerini de beslemektedir. Bu nedenle sık kullanımında yüzde tüylenmeler meydana gelebilmektedir.
Kokonat, ülkemizde Hindistan cevizi olarak bilinen “coconut”ın Türkçe okunuşudur. Hindistan cevizi, Tropikal bölgelerde yetişir. Meyvesi yenir. Hindistan cevizi lifi elde edilir.
Hindistan cevizi yetiştiriciliği ülkemizde yapılamamaktadır. Ülkemiz tropikal iklim kuşağında bulunmaz. Hindistan cevizi ise tropikal iklim kuşağını sever. Bu nedenle de ülkemiz Hindistan cevizi yetiştiriciliği için elverişli bir ortama sahip değildir.
Hint cevizi ya da Muskat (Myristica), portakal ağacına benzeyen, anavatanı Banda Adaları olan bir tropik ağaç cinsi ve baharat olarak kullanılan meyvesi.
Hindistan cevizine; İngilizcede “coconut”, Almaca'da “kokosnoot” ve İtalyancada “noce di cocco” denir.
Osmanlı Devleti zamanında çok fazla bilinmediği için ve o bölgelerin Hindistan olarak adlandırıldığı için mahkumun getirdiği bu meyve Hindistan cevizi ismi verilmiştir.
Hindistan cevizi vitaminlerin bağırsakta emilimini kolaylaştırır. Sindirim problemleri, hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusma, gaz, dizanteri gibi rahatsızlıklara karşı da oldukça değerli bir besindir.
Yumuşatmak için kullanmadan 30-60 dakika önce buzdolabından çıkarmanız yeterlidir. Oda sıcaklığında uzun süre saklandığında tüm yağlar bozulabilir. Bu durum özellikle daha az kullanılan hindistan cevizi, susam ve ceviz yağı için geçerlidir. Taze kalması için hindistan cevizi yağını buzdolabında muhafaza edin.
Bağıl nem çok yüksek olursa hindistan cevizlerinde küflenme meydana gelir. Taze Hindistan cevizleri kolay depolanır ancak nem seviyesi yüksek olursa küflenme meydana gelir.
Hafif sut gibi yoğun ve basık bir tadı olmalı. Şekerlidir biraz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri