İnsan Kaynakları Asistanı, görev aldığı kurumun personel alım süreçlerine destek vermek, adaylarla olan iletişimi yürütmek ve şirket personelinin kayıtlarını tutmakla sorumludur.
HR, İnsan Kaynakları (Human Resources) kavramının kısaltmasıdır. Bir organizasyonda, işe alım, eğitim, geliştirme, performans yönetimi, ücret yönetimi, personel yönetimi ve personel sağlığı ve güvenliği gibi insan kaynakları yönetimi işlevlerinden sorumlu departmanın adıdır.
İşe Alım Asistanı sorumlulukları arasında çağrıları ve görüşmeleri planlamak, aday veritabanını korumak ve evrak işlerini yürütmek yer alır. Sonuç olarak, verimli bir şekilde işe almamıza ve işe alma sürecimizi sürdürmemize yardımcı olacaksınız.
Üniversitelerin 2 yıllık Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümünden mezun olanlar asistan olur. Ancak asistanlıkla ilgili sertifika programlarına katılan kişiler de bu mesleği yapabilir. Asistan randevuları ayarlar, toplantı planlaması yapar, gerekli durumlarda müşterilerle iletişim kurar, mail trafiğini yönetir.
İnsan kaynakları direktörü; işe alım, eğitim, ücretlendirme ve performans yönetimi sistemlerinin, kurumun hedef ve stratejileri doğrultusunda planlanması ve yürütülmesinden sorumludur.
İlgili 19 soru bulundu
HR ( Human Resources) Türkçe İsmiyle İK( İnsan Kaynakları) Olarakta bilinmektedir.
İnsan kaynakları bilgi sistemi (HRIS), detaylı çalışan bilgilerini ve insan kaynakları ile ilgili ilke ve prosedürleri koruyan, yöneten ve işleyen bir yazılım çözümüdür.
İnsan Kaynakları Uzmanı Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Türkiye'de bulunan üniversitelerin büyük bir bölümünde İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü mevcuttur. Bu ve bu alanla ilgili diğer bölümlerden mezun olan öğrenciler, insan kaynakları departmanı için eğitimli kişiler olurlar.
İnsan Kaynakları Elemanıı olmak için, üniversite veya meslek yüksekokullarının İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme, Çalışma Ekonomisi, İktisat ve ilgili bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.
İnsan kaynakları uzmanı, insan kaynakları departmanında uzman statüsünde çalışan, başlıca görevi işe alım ve işten çıkarma olan kişiye verilen mesleki unvandır.
İnsan kaynaklarında öncelikli olarak İnsan Kaynakları bölümleri olmak üzere, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerine bağlı tüm bölümler, Psikoloji, Sosyoloji, İletişim Bölümleri, Mühendislik Fakültelerinden özellikle Endüstri Mühendislikleri olmak üzere diğer tüm mühendislik bölümlerinden mezun olanlar çalışabilir.
En genel tanımı ile İK İş Ortağı, şirketin iş stratejilerini anlayıp onların gerçekleşmesine destek olacak İK politika, strateji, sistem ve yaklaşımlarını geliştiren ve bunları hayata geçiren kişidir.
İnsan Kaynakları Yönetimi bölümü, 2 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "İnsan Kaynakları Yönetimi bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
İyi bir insan kaynakları uzmanı olmak için üniversitede İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü okunmalıdır. Fakat Sosyoloji Bölümü, Psikoloji Bölümü ya da Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunu olan kişiler de bu mesleği icra edebilir.
İK departmanı şirketlerin çalışan profilini belirleyen, adaylar arasından şirkete uygun olanları seçen, onlarla tanışan, onları işe alan, şirkete adapte eden ve tüm bu süreçleri titizlikle takip eden, çalışanların taleplerini alan ve karşılayan departmandır.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ KİMLER KATILABİLİR? İnsan Kaynakları Kursu sertifika programı için ön koşul mesleğin gerektirdiği yeterlilikleri yerine getirebilecek düzeyde ve en az lise mezunu olmaktır.
Türkiye'de yeni mezun bir İnsan Kaynakları Uzmanı ortalama 17.000-23.000 TL arası bir maaş alabilirken, deneyimli bir İnsan Kaynakları Uzmanı ortalama 25.000-50.000 TL arası bir maaş alabilir. Büyük ölçekli ve uluslararası şirketlerde çalışan İnsan Kaynakları Uzmanları ise daha yüksek maaşlar alabilirler.
İnsan Kaynakları Yönetimi'nin en önemli ögelerinden biri, işe alımdır. İşe alım, bir kurum ya da kuruluşun İnsan Kaynakları (İK) departmanı tarafından insan sermayesi oluşturulmasının ilk adımıdır ve stratejik bir planlama yapılmasını gerekli kılar.
İnsan Kaynakları alanındaki etkin mülakat tekniklerinin gelişmesiyle birlikte artık adaylar birçok parametreden değerlendirmeye tabi tutulmakta; yeni mezun veya yetiştirilmek üzere alınacak pozisyonlarda bile adaylarla en az 2-3 görüşme gerçekleştirilmektedir.
Mülakat sırasında, başvuran adayın eğitim geçmişi, çalışma koşulları, adayın tecrübeleri ve karakteri, bilgi birikimi, hedefleri ve kariyer planı konuşulur. İnsan kaynakları ya da firma yetkilisi tarafından adayın verdiği yanıtlar değerlendirilir ve eğer karşılıklı olarak uygun görülürse işe alım gerçekleşir.
Şirket insan kaynakları süreçlerini kurmak (işe alım, eğitim, performans yönetimi, ücret yönetimi, kariyer yönetimi), prosedürlerini oluşturmak/geliştirmek, gerekli iyileştirmeleri yapmak ve kurulan sistemlerin verimli işlemesini sağlamak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri