Hangi bölümden mezun olursanız olun, eğer mezuniyet koşulları karşılanırsa mavi diploma almaya hak kazanılmaktadır. Örneğin hukuk, mühendislik, tıp, işletme, sosyal bilimler veya diğer herhangi bir bölümden mezun olan bir öğrenci, mezuniyet koşullarını karşıladığı takdirde mavi diploma alabilmektedir.
Hukuk fakültesinden mezun öğrenciler günümüzde avukat, diplomat, savcı, hakim ve uluslararası şirketlerde danışmanlık gibi pozisyonlarda çalışabilirken, yurtdışında hukuk eğitimi almak öğrencilere sıradışı bir deneyim, kusursuz bir İngilizce ve uluslararası geçerli bir diploma sunar.
Mavi Diploma sahibi olanlar, eğitimlerine Avrupa'da herhangi bir ülkede devam edebilirler. Mavi Diploma, eğitim süresince kazanılan akademik ilerleme ve niteliklerin doğru bir açıklamasını sağlar. Bu, bazı iş arama sorunlarını ortadan kaldırır.
Mavi diploma sahibi olan kişiler Avrupa Birliği'ne üye olan tüm ülkelerde üniversite eğitimi alabilirler. İngilizce olarak hazırlanan bu belge, sahip olduğu kişilere üniversite mezunu olduktan sonra aldığı eğitimin birçok ülke tarafından tanınmasını sağlar. Belgenin İngilizce hazırlanması son derece önemlidir.
İlgili 36 soru bulundu
Kırmızı diplomanın uluslararası kabul gören, dalında üstün başarı sağlayan öğrenciler için verilen bir diploma olduğunu belirten Safiye Terzioğlu, “7 yıl boyunca her sene iki kez dönem sonunda keman, solfej ve dünya müzik edebiyatından sınavlara girerek tamamlayabildim.
MAVİ DİPLOMA (DİPLOMA EKİ) ÜCRETLİ MİDİR? Mavi Diploma (Diploma Eki), Üsküdar Üniversitesi'nden mezun olan tüm ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik öğrencilerine diplomalarıyla birlikte, otomatik ve ücretsiz olarak verilir.
Türkiye'de Mavi Diploma veren Üniversiteler;
Bahçeşehir Üniversitesi. Beykent Üniversitesi. Hacettepe Üniversitesi. Hava Harp Okulu.
Mavi Diploma, Avrupa Birliği (AB) üyesi veya AB'ye üye olmamakla birlikte Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi İşbirliği tarafından akredite olmuş üniversitelerce verilen bir diploma ekidir. Öğrencinin aldığı eğitimin AB ülkelerinde tanındığını ve diplomanın geçerli olduğunu gösterir.
Avrupa Birliği'ne üye olan tüm ülkelerde eğitime kolay bir şekilde devam edebilmek için Mavi diploma sahibi olmak gereklidir. Aynı zamanda eğitim tamamlandıktan sonra kolay bir şekilde iş bulunması için de mavi diploma oldukça önemlidir. Ayrıca mavi diploma sayesinde uluslararası bir düzeyde eğitim alınmış olur.
Tüm üniversite mezunları mavi diploma alırlar. Ancak bu konuda önemli olan mavi diploma veren bir üniversitede okumak gerekliliğidir. Türkiye'de mavi diploma veren bir üniversiteden mezun olan her ay bu diplomayı almaya hak kazanır.
YÖK denkliği olan kukuk süreci de aşağıdaki gibi işlemektedir: Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunmalıdır. www.yok.gov.tr web sitesinde yer alan dilekçeyi doldurup hizmet bedeli yatırılarak elden ya da posta yolu ile belge başvurunuzun onaylanmasını beklemelisiniz.
Evet, Türkiye'de hukuk okuyan biri için yurtdışı imkanları vardır. Bu imkanlar şunları içerebilir: 1. Yurtdışında eğitim almak: Hukuk öğrencileri, yurtdışındaki üniversitelerde lisans veya yüksek lisans programlarına başvurarak eğitimlerine devam edebilirler.
Diğer bölümlerin mezunlarına kıyasla hukuk mezunlarının yurtdışında çalışma olanakları oldukça kısıtlıdır. Ancak öncelikle iyi bir İngilizce eğitimi ve üniversitenizin sağladığı olanlaklar ile hukuk mezunlarının da yurtdışında çalışması mümkündür.
Yani Türkiye'de bir baroya kayıtlı olan avukat, Almanya'da dahi kendi ülke hukukunda ve uluslararası hukuk alanında avukatlık yapabilmek için başvurabilecektir.
Mavi diplomanın geçerliği olduğu bazı ülkeler;
İsveç, İtalya, Macaristan, Romanya, Çekya, Danimarka, Hırvatistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Fransa, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Malta, Polonya, Portekiz, Hollanda, İrlanda, İspanya, Lüksemburg, Finlandiya,….
Dolayısıyla özellikle lise öğrencileri, yurtdışına çıkmayı düşünüyorsa mavi diploma veren üniversiteler ile hayallerine kavuşabilir. Öte yandan üniversite öğrencisiyseniz ve üniversiteniz mavi diploma vermiyorsa, DGS ile ilgili üniversitelere geçebilirsiniz.
Mavi Diploma, Avrupa Birliği veya AB üyesi olmamalarına rağmen Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi tarafından akredite edilen üniversiteler tarafından verilen diplomalara ek niteliğindedir. Öğrencinin aldığı eğitimin ve diplomanın AB ülkelerinde geçerli olduğunu gösterir.
Amerikan üniversitelerinden mezun olan bir öğrencinin sahip olduğu diploma Türkiye'de ve tüm dünyada geçerlidir.
Diploma Eki, Diplomanın Avrupa'da geçerli olmasını sağlar mı? Diploma Eki ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarınca verilen diplomaların başka ülkelerde otomatik olarak tanınmasını sağlayan bir “tanıma/geçerlilik/denklik belgesi” değildir. Diploma Eki almak, diplomanın başka Avrupa ülkelerinde geçerli olmasını sağlamaz.
Yüksek Öğrenim kurumları için Diploma Eki
Ulusal/ kurumsal özerkliği bütün Avrupa'da benimsenen bir ortak çerçeve kapsamında korur.
WWF-Türkiye'ye, üç ayda bir hedeflerle ve ilerlemeyle ilgili rapor verilir. Bir yılın sonunda denetimden geçirilen ofisler, hedeflere ulaşıldığı takdirde “Yeşil Ofis Diploması” alır. Yeşil Ofis logosu belirli kurallar çerçevesinde kullanılabilir ve Yeşil Ofis olmanın iletişimi yapılabilir.
Europass Hareketlilik başvurusu şu ülkelere yapılabilmektedir: Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Hollanda, Norveç, Portekiz, ...
İstanbul Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri, üniversiteden mezun olurken mavi diploma sahibi olup, ön lisans (isteğe bağlı), lisans ve yüksek lisans eğitimlerini global eğitim düzeyinde alarak, iş hayatlarını yurtdışında da sürdürebileceklerini belgelemiş olurlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri