MEŞHUR KONYA'YA ÖZGÜ YÖRESEL LEZZETLERDEN HURMA ŞEKERİ DIŞI HAFİF ÇITIR İÇİ YUMUŞAK ÇOK ÖZEL BİR ÜRÜNDÜR.
Bu lezzetli yapı şekerin kaynatılmasıyla üretilirken iç kısmında hurma özü bulunur. Ağızda eriyen yapısı ile sindiriminizin kolaylaşmasına yardımcı olur.
Zira hurma şekerden zengin bir gıda olup fazla tüketilmesi kilo alınması, tip 2 diyabet riskinde artış veya insülin direnciyle sonuçlanabilir.
İçindekiler: Şeker, Bisküvi ( Un, Şeker, Nebati yağ, Glikoz, Kakao, Su, Kahve, Kabartıcılar(E603,E500) etil Vanilin, Glikoz, Bilkisel yağ, Lesitin, E322, asitliği Düzenleyici, (Sitrik Asit E330), Doğala Özdeş Fındık ve Kahve Aroması. Türk Gıda Kodeksine Uygun Olarak Üretilmiştir.
Hurma şekeri, akide şekeri çeşitleri gibi küçük değildir. Hurmalı şeker akide şekerine göre daha uzun ve dikdörtgen bir yapıya sahiptir. Konya ili ile özdeştiği için “hurmalı mevlana şekeri” olarak da bilinir.
İlgili 19 soru bulundu
Sütlü tatlı, reçel, kek, kurabiye, ve ya şerbetli tatlıların yapımında; 1 su bardağı rafine şeker yerine 4/3 bardak hurma suyu tatlandırıcısı kullanmak yeterlidir.
Hadis : Resulullah (SAV), Ramazan bayramında, sayıca tek olan birkaç hurma yemedikçe namaza gitmezdi. Ravi : Hadis : Bir rivayette de: "Sizden kim, bir yarım hurma ile de olsa ateşten korunabilirse, bunu yapsın" buyurmuştur.
Özellikle kış aylarında bağışıklığın kuvvetlenmesini sağlayan hurma çok fazla tüketildiğinde kilo aldıran bir meyve olabilir. Çünkü hurmada bulunan şeker miktarı fazla tüketildiğinde kilo alınmasına neden olabilir.
Diyabeti olanlar maksimum 15 gram karbonhidrat içeren meyve porsiyonlarını güvenle tüketebilirler. Buna göre diyabetik bir kişi günde 3 adet hurma yiyebilir.
Şeker Hastaları İçin Faydalıdır: Diyabet hastası olanlar açlık arzusuna eğilimlidir ve bu da çok sık görülür. Zengin lifli yiyecek olan cennet hurması açlık seviyelerini frenlemek için şeker hastaları tarafından tüketilebilir. Meyvenin kandaki şeker seviyesini de düzenlediği bilinmektedir.
Vegan şeker kaynaklarından biri de kuşkusuz hurmalardır. %100 Organik ve Tamamen Lezzetli! Vegan şekerler ile sağlığa zararsız, doğal bir şekilde şeker tüketebilirsiniz!
Canan Karatay “Şeker hastalığı irsi değildir, çevresel faktörlere ve yanlış beslenmeye bağlıdır, önlemek için bol bol katkısız zeytinyağı tüketmek gerekir” dedi. Milas Zeytin Hasat Şenliği'nde sorularımızı cevaplayan Karatay, “Zeytinyağı 'virjin' olarak içildiğinde kanser hücrelerini öldürür, şeker hastalığını önler.
Karbonhidrat içeriğinden dolayı, şeker hastaları 1 orta boy cennet hurmasının yarısını bir ara öğünde tüketmelidir. Fazla tüketildiğinde kan şekerini yükseltir. Diyabetlilerin dikkatli olması gerekir.
BERNİ HURMA Lif oranı oldukça fazla olan Berni Hurma, çocuklara ve hamilelik ve emzirme dönemindeki bayanlara tavsiye edilmektedir. Peygamber Efendimizin (ASM) "Hurma çeşitlerinden en hayırlısı bernidir" buyurduğu söyleniyor.
Hurma meyvesinin içinde bulunan %44-88 oranındaki şeker bu kullanımı destekler niteliktedir. Şeker içeriği yüksek olmasına rağmen glisemik indeksinin düşük olması yani kan şekerini aniden yükseltmemesi de tüketimini yaygınlaştırmaktadır.
Şeftali glisemik indeksi ve yükü düşük olan bir meyvedir. Aynı şekilde portakal, çilek, erik, armut, çarkıfelek meyvesi, elma, guava meyvesi, avokado, kiraz gibi meyveler glisemik yük ve glisemik indeksi düşüktür. Böylece şeker hastalarının beslenmesi için en uygun meyvelerdir.
Yediden yetmişe herkesin kullanabileceği bir besin olan hurma özünü yetişkinler öğünlerden önce 1 çorba kaşığı, çocuklar ise 1 tatlı kaşığı tüketebilirler.
Hurma, yüksek lif içeriği nedeniyle yatmadan önce mükemmel bir atıştırmalıktır. İçerisindeki lifin sindirimi uzun sürer, bu da tok kalmanıza ve gece yarısı acıkmanızı engellemeye yardımcı olur. Herhangi bir sindirim sorunu olmadan günün herhangi bir saatinde hurma yiyebilirsiniz.
Bol lifli yapıdan ibaret olan yaş hurmanın 100 gramı yaklaşık 65 kcal değeri vardır. Yaş hurmanın kalorisi kuru hurmaya göre, yarı yarıya daha azdır. Eğer hurma ile kilo vermek istiyorsanız, yaş olanlarını tercih etmelisiniz.
İçeriğinde oldukça yüksek oranda lif bulundurması ile birlikte, bağırsakların temizlenmesi konusunda oldukça etkilidir. O yüzden sindirimi kolaylaştırır ve böylece kabızlığı önler veya iyileştirir.
Hurma, sindirim sistemi bozukluklarının meydana getirdiği kabızlık, hazımsızlık gibi sorunları en aza indirir. Ayrıca mide ve bağırsak hastalıklarını iyileştirici özellikler taşır. İçeriğindeki demir, kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini artırıyor.
Hurma hem faydalı hem de kutsal bir meyvedir ve Peygamber Efendimizinde severek yediği bir meyve olarak bilindiğinden değerli görülmektedir. İnanışa göre cüzdanda hurma çekirdeği taşımak bereket anlamına gelmektedir. Çekirdeği taşıyanların yokluk görmeyeceğine inanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri