İçindekiler: Şeker, Bisküvi ( Un, Şeker, Nebati yağ, Glikoz, Kakao, Su, Kahve, Kabartıcılar(E603,E500) etil Vanilin, Glikoz, Bilkisel yağ, Lesitin, E322, asitliği Düzenleyici, (Sitrik Asit E330), Doğala Özdeş Fındık ve Kahve Aroması. Türk Gıda Kodeksine Uygun Olarak Üretilmiştir.
Zira hurma şekerden zengin bir gıda olup fazla tüketilmesi kilo alınması, tip 2 diyabet riskinde artış veya insülin direnciyle sonuçlanabilir.
Hurma şekeri, akide şekeri çeşitleri gibi küçük değildir. Hurmalı şeker akide şekerine göre daha uzun ve dikdörtgen bir yapıya sahiptir. Konya ili ile özdeştiği için “hurmalı mevlana şekeri” olarak da bilinir.
Şekerin kaynamış su ile birleşimiyle oluşan hurma şekeri, şekli ve tadı itibariyle turistlerin gözde ürünü haline gelir. Aynı zamanda müşteriler tarafından da geniş bir alana tercih edilir. Kendine has yapısı ve lezzeti sayesinde şekerinizin dengelenmesine ve tatlı ihtiyacınızın karşılanmasına yardımcı olur.
MEŞHUR KONYA'YA ÖZGÜ YÖRESEL LEZZETLERDEN HURMA ŞEKERİ DIŞI HAFİF ÇITIR İÇİ YUMUŞAK ÇOK ÖZEL BİR ÜRÜNDÜR.
İlgili 21 soru bulundu
Hurma meyvesinin içinde bulunan %44-88 oranındaki şeker bu kullanımı destekler niteliktedir. Şeker içeriği yüksek olmasına rağmen glisemik indeksinin düşük olması yani kan şekerini aniden yükseltmemesi de tüketimini yaygınlaştırmaktadır.
Süt'e karıştırılan Bal gibi yoğun, ağır tadın kıvamına sahip değildir. Bildiğimiz küp veya toz şeker tat kıvamında tatlandırma yapar. Bu nedenle Hurma Suyu şekerle yapılabilen tatlılarda, içeceklerde vb. tüm alanlarda Şekersiz Şeker kıvamında sağlıklı şeker tadı almamıza yardımcı olur.
Özellikle kış aylarında bağışıklığın kuvvetlenmesini sağlayan hurma çok fazla tüketildiğinde kilo aldıran bir meyve olabilir. Çünkü hurmada bulunan şeker miktarı fazla tüketildiğinde kilo alınmasına neden olabilir.
Özellikle ucuz fiyatlı ve tatlılık değeri düşük olan hurma çeşitlerinde glikoz yoğun olarak kullanılmaktadır. Bunu anlamanın basit bir yöntemi vardır, glikoz işlemi görmüş olan hurmalar mat renklerini kaybederek çok daha parlaklaşır ve yapışkan bir zar ile kaplanmış şekle dönüşür.
Hurma özü, kilo almak isteyenler için sağlıklı bir yardımcı haline geliyor. İçerisinde sağlıklı ve doğal şeker bulunması sebebiyle hızlı ama sağlıklı kilo alımına destek veriyor. Ayrıca, doğal şekere sahip olması ile ölçülü olmak şartıyla diyabet hastalarının tüketmesinde bir sakınca bulunmuyor.
Şeker Hastaları İçin Faydalıdır: Diyabet hastası olanlar açlık arzusuna eğilimlidir ve bu da çok sık görülür. Zengin lifli yiyecek olan cennet hurması açlık seviyelerini frenlemek için şeker hastaları tarafından tüketilebilir. Meyvenin kandaki şeker seviyesini de düzenlediği bilinmektedir.
Canan Karatay “Şeker hastalığı irsi değildir, çevresel faktörlere ve yanlış beslenmeye bağlıdır, önlemek için bol bol katkısız zeytinyağı tüketmek gerekir” dedi. Milas Zeytin Hasat Şenliği'nde sorularımızı cevaplayan Karatay, “Zeytinyağı 'virjin' olarak içildiğinde kanser hücrelerini öldürür, şeker hastalığını önler.
"Her ne kadar dişlerimiz için sağlıklı bir besin olsa da, üst üste tüketilip dişler fırçalanmadığında hurma da diğer yiyecekler gibi çürüklere sebep olabilir. Hurma yedikten sonra ağız su ile çalkalanmalı, dişler 30 dakika sonra fırçalanmalıdır."
📌Yani, hurmanın ŞEKERLENMESİ (kristalize olması) diyebiliriz. 📌Bunun hiçbir tehlikesi yoktur, doğal bir oluşumdur. Küf değildir, böcek değildir, mikrobiyolojik veya kimyasal bir bozulma da değildir. 📌Tüketebilirsiniz👌Gıda güvenliği bakımından bir risk bulunmamaktadır.
Hurmanın En İyisi Hangisi? Hurma türleri tatlarına göre ayrılır. Herkesin damak tadı farklı olduğu için birine güzel gelen hurma bir diğerine iyi gelmeyebilir. Şeker oranı düşük olan ve Medine çevresinde yetişen, Medine hurması kategorisinde sayılabilen Safavi hurma sağlık açısından iyi bir tercih olabilir.
Hurmanın taze olup olmadığını anlamak için; içine bakılması gerekiyor. Eğer hurmanın içi koyu bir renkse, bu bayat olduğu anlamına gelir. Taze hurmanın içi açık renk olmalıdır. Satın alınan hurma eğer hemen tüketilmeyecekse soğuk bir ortamda hatta buzdolabında saklanmalıdır.
Aç Karnına Hurma Zayıflatır mı? Zayıflamak için diyet yaparken metabolizmanın hızlanmasıyla kilo verme hızını da artırmak için aç karnına 1-2 hurma yemeyi deneyebilirsiniz.
Bol lifli yapıdan ibaret olan yaş hurmanın 100 gramı yaklaşık 65 kcal değeri vardır. Yaş hurmanın kalorisi kuru hurmaya göre, yarı yarıya daha azdır. Eğer hurma ile kilo vermek istiyorsanız, yaş olanlarını tercih etmelisiniz.
Sütlü tatlı, reçel, kek, kurabiye, ve ya şerbetli tatlıların yapımında; 1 su bardağı rafine şeker yerine 4/3 bardak hurma suyu tatlandırıcısı kullanmak yeterlidir.
Karbonhidrat içeriğinden dolayı, şeker hastaları 1 orta boy cennet hurmasının yarısını bir ara öğünde tüketmelidir. Fazla tüketildiğinde kan şekerini yükseltir.
İran 'ın geleneksel şekeri olan bu şeker türü neredeyse bir şifa deposu dedirtecek kadar bir şeker türüdür. Nabat Şekeri, Zengin Bir İçerik Sağlamak amacı ile Safran Bitkisinden elde Edilen Has Safranın Eşsiz Tadını ve Aromasının Şekerle Buluşturulmuş halidir.
Hurmanın toz haline getirilmesi ile üretilmiştir. Hurma Tozu soğuk-sıcak süt ve yoğurtla karıştırarak tüketebilir, pasta ve keklerde tatlandırıcı olarak kullanabilirsiniz. Tatlı ve dondurma üzerine toz olarak serpebilirsiniz. Çocukların sütüne ve bebek mamalarına ilave edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri