Mantolamada uygulanacak malzemeler; Isı yalıtım levhaları; Mantolama uygulaması esnasında en çok tercih edilen levhalar Expanded Polistren yani EPS, Extrüde Polistren yani XPS ve Taşyünü levhalardır. EPS; Expanded Polistren levhalar petrolden elde edilir ve gözenekleri kapalı rengi de beyazdır.
İç cephe mantolama uygulamasında genellikle cam elyafı, taşyünü, EPS (genleştirilmiş polistiren) veya XPS (ekstrüde polistiren) gibi ısı yalıtım malzemeleri kullanılır. Bu malzemeler, bina iç yüzeylerine yapıştırılarak veya mekanik olarak tutturularak uygulanabilir.
İç duvarda uygulama çok kolaydır. Çimento esaslı yapıştırma malzemesi veya saten alçı kalın taraklı mala ile duvar yüzeyine çekilir. izoBOZZ keçeler duvara vura vura yapıştırılır.Daha sonra ya üzerine file sıva çekilir veya üzerine direk alçıpan uygulanabilir. İç cephe mantolama daha az masrafsızdır .
Yani yalıtım mutlaka dış cepheden uygulanmak zorunda değildir. Bina yönetiminin mantolama konusunda hemfikir olmadığı durumlarda daire sahipleri iç cephe yalıtım çalışması yaptırabilir. Bu sayede enerji tasarrufu sağlama, ses izolasyonu sağlama gibi avantajlardan da faydalanabilir.
İlgili 15 soru bulundu
Bunlardan bir tanesi de içerden de yalıtım yapılabilmesidir. Isı yalıtım sıvaları doğal minerallerden oluşan yapılarından dolayı sağlığa zararlı hiçbir madde barındırmazlar. Böyle olduğu için de binaların iç cephelerinde de rahatlıkla uygulanabilmektedirler.
İç cepheden yapılan ısı yalıtımı, yoğuşma ve terleme sorunlarının çözümü değildir. Özellikle tavan döşemelerinin dış cephe ile kesiştiği noktalarda rutubet ve küf oluşumları iç cephe ısı yalıtımı ile tam olarak ortadan kalkmaz.
Isı yalıtımlı duvar kağıdı kullanımı ile duvardan gelen soğukta azalma yaşamak mümkün. %80 oranda ısı yalıtımı sağlayan, hem duvar boyası hem duvar kağıdı olma özelliklerini içerisinde barından Ventrawall ile artık çok kolay bir şekilde duvardan gelen soğuk hava sorununu çözebilirsiniz.
Hijyen noktasında boyalar rahatlıkla kullanılabilir. Antibakteriyel özellik barındırmaktadır. Sadece ısı değil aynı zamanda ses ve su yalıtımı özellikleri de bulunmaktadır. Uygulandığı zeminin nem tutmasını ve neme bağlı olarak küf oluşumunu engellemektedir.
Expanded Polistren (EPS) Levhalar: Petrolden elde edilen, kapalı gözenekli beyaz renkli bir ısı yalıtım levhasıdır. Karbon takviyeli olanlar gri renktedir. Bünyesindeki gözeneklerde hareketsiz ve kuru hava bulunur. Bilinen en iyi ve ekonomik ısı yalıtım malzemesidir.
15.'si düzenlenen Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri'nde yılın en iyisi DYOTHERM ISOLTECO 110 seçildi. B2B Medya tarafından düzenlenen ödül töreninde Yılın Isı Yalıtımı Ürünü ödülü tüketiciler ve seçici kurul üyeleri tarafından DYO'ya layık görüldü.
En iyi dış cephe mantolama malzemesi olarak önerdiğimiz, genişletilmiş polistiren (EPS), binanın tasarımını ve yapısal bütünlüğünü iyileştirebilen yapı malzemelerinden biridir.
İç cephe mantolama, evimizin iç kısmına uygulanan bir izolasyon türüdür. Bu izolasyon, evin içerisindeki sıcaklığı koruyarak enerji tasarrufu sağlar. Ayrıca, evin içerisinde nemin oluşumunu engeller ve böylece evimizin sağlıklı bir ortamda kalmasını sağlar.
Taşyünün daha fazla avantajının olmasının sebebi malzemenin yanmaz, ses yalıtım, ısı yalıtım, izolasyon vb. gibi bir çok özelliği strafora göre daha fazla olması sebebiyle taşyünü malzemesini daha öncelikli malzeme olmasını sağlamaktadır. Taş yünü yangına karşı çok dayanıklı bir malzemedir.
Eps ısı yalıtım değerleri ve maliyet yönünden taş yününe göre daha iyi bir malzemedir. Taşyünü ise yangın ve ses yalıtımı yönü ile daha iyi bir su buharı geçirgenliğine sahip bir malzemedir. Burada seçimi yapı sakinlerinin tercihleri ve danışman olarak seçecekleri profesyoneller verecektir.
perlit, mantar, sentetik elyaflar, odun lifi, yonga, rende talaşı, vb. Prese edilmiş kamış levhalar, amyant levha, boşluklu beton, gaz beton, delikli tuğla, boşluklu briket, bims tuğlalar, asmolen gibi malzemelerdir.
Tam silinebilir bir boyadır, çizilme ve darbelere karşı dayanıklıdır. Silikonlu yapısı sayesinde normal boyalara göre daha az kirlenir ve kolay temizlenir. Su buharı geçirgenliği yüksek olduğundan uygulandığı yüzeylerin nefes almasını sağlar. Kokusuz, çevreye ve insan sağlığına duyarlı bir üründür.
Isonem Thermal Paint Ürün Özellikleri:
Radyan ısıyı geçirmez. İç ve dış yüzeylere uygulanabilir.
Boya badana işlemleri genellikle bahar ve yaz aylarında yapılsa da özellikle acil durumlarda kış aylarında da boya yapmak mümkündür. Tıpkı çok sıcak havalarda olduğu gibi çok soğuk havalarda da bu işlemler daha uzun sürse de olumlu ve etkili bir görünüm yaratılabilir.
Pencere ve kapılara fitil takın
Kapı ya da pencerelerde soğuğu engellemek için fitil ya da yapışkanlı süngerler kullanabilirsiniz. Uygun fiyata alabileceğiniz bu fitil ve yapışkanlı süngerli kolayca siz de takarak, soğuk havanın içeri girmesini engelleyebilirsiniz.
Zeminden gelen soğuk nasıl önlenir sorusuna en ideal cevap zemin altı ısıtma sistemleridir. Isıtma sistemlerini parke altlarına uyarlayabilirsiniz. Kapı altlarından gelecek soğuk havaları bertaraf etmek için alt tarafı yalıtım malzemeleri ile kapatılmış kapılar tercih edebilirsiniz.
Çamur, ısıyı içerde ve soğuğu dışarda tutmak için kullanışlı bir yalıtım malzemesiydi. Çamurun içine samanlar, saplar, hayvansal veya bitkisel kaynaklı lifler ekleyerek daha sağlam barınak yapma imkânı bulmuşlardı. Kuru saman, kamış, lifler ve kerpiç termal direnç sağlaması için kullanılan malzemelerdendir.
Dış cephe mantolama binadaki tüm rutubeti engeller ve binayı tüm dış etkenlerden korur. İç cephe mantolamada, rutubet ve nem hala dışarıdan içeriye girdiği için, içten yapılan kaplama malzemelerinin ve iç cephe boyasının zarar görerek dökülmesine neden olur.
2- Mantolama denilen bu levhalar Yangın Yönetmeliğine aykırıdır.. Yanıcı bir maddedir.. Yeter ki bir yerden küçük bir ateş görsün, içten içe hızla yanıyor ve binayı sarıyor.. bazı binalarda yangın sırasında gördüğünüz binanın kenarlarından çıkan o simsiyah zift yanığı gibi dumanın nedeni budur.!
Dış cephe mantolama +5 ile +30 derece arasındaki ısı sıcaklıklarında yapılabilir. Tabi bunda hava koşulları da önemli. Ülkemizde -5 derece de görüyor, +40 derece de görüyor. Dolayısıyla mevsimsel olarak ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında +5 ile +30 derece arasındaki değerlerde her zaman mantolama yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri