Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Ifadeye gitmezsek ne olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Ifadeye gitmezsek ne olur?

İfadeye Gitmezsem Ne Olur: Usulüne uygun şekilde ifadeye çağrıldığı halde gitmeyen kişi hakkında zorla getirme kararı verilir. Bu kişi gerek polis durdurma noktalarında yakalanabilir, gerekse işyerinden – konutundan alınarak getirilir. Tabi zorla getirilen kişinin en geç 24 saat içerisinde ifadesinin alınması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Ifadeye gitmemek suç mu?

İfade vermeye gitmemek, şüpheli açısından da bir hak değildir. Bu nedenle polisin ifade alma işlemini gerçekleştirememesi halinde Cumhuriyet savcısı hakkınızda zorla getirme kararı veya yakalama kararı çıkartabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Ifade vermeye gitmeyince ne olur?

İfade Vermeye Gitmezsem Ne Olur? Karakolda ifade vermeye çağırılan kişinin gelmemesi zorla getirilme kararının çıkmasına neden olur. Burada kolluk kuvvetleri eşliğinde şüpheli ya da sanık getirilir. Bunun olmaması için ifade verilmeye çağırılan kişinin o süre içinde karakola gitmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Ifadeye gitmek zorunlu mudur?

Kişinin ifade vermeye gitmesi gerekir. Aksi halde hakkında zorla getirme kararı veya şartlarının oluşması halinde yakalama kararı verilebilir. CMK madde 145 uyarınca; ifadesi alınacak veya sorgusu yapılacak kişi davetiye ile çağrılır; çağrılma nedeni açıkça belirtilir; gelmezse zorla getirileceği yazılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoktayaltunkaya.com

Ifade vermek zorunlu mu?

İfade Vermek Zorunlu mu ? CMK 'da yer alan kanunlara göre kişi sanık ve müşteki sıfatıyla çağrıldığını ifade için ifade verme zorunluluğuna sahip değildir. Yani sorulan sorulara hiçbir şekilde cevap vermeme hakkı bulunur. Ancak kişinin çağrıldığı ifadeye gitmemesi suçtur ve gitmekle yükümlüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Savcılık Çağırdı Ne Yapmalıyım? Karakol Çağırdı Ne Yapmam Lazım?

İlgili 19 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Avukatsız ifade alınır mı?

Kolluk Kuvvetlerinin Avukat Olmadan İfade Alması

Bu durum CMK'nın 148.maddesinde şu şekilde ifade edilmiştir: Müdafi hazır bulunmaksızın kollukça alınan ifade, hâkim veya mahkeme huzurunda şüpheli veya sanık tarafından doğrulanmadıkça hükme esas alınamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Polis ifade almaya nasıl çağırır?

İfadeye çağırma işlemi ya bir çağrı kağıdıyla ya bizzat kolluğun (polis, jandarma) ikamete gelmesiyle ya da uygulamada en yaygın usul olan telefonla çağırma yöntemiyle yapılmaktadır. Kişinin çağrıldığı an gitme gibi bir zorunluluğu bulunmamakta ancak uygun bir süre içerisinde ifade vermeye gitmesi tavsiye edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: olgun.av.tr

Karakoldan ifadeye çağrıldım gitmezsem ne olur?

İfadeye Gitmezsem Ne Olur: Usulüne uygun şekilde ifadeye çağrıldığı halde gitmeyen kişi hakkında zorla getirme kararı verilir. Bu kişi gerek polis durdurma noktalarında yakalanabilir, gerekse işyerinden – konutundan alınarak getirilir. Tabi zorla getirilen kişinin en geç 24 saat içerisinde ifadesinin alınması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Ifadeye çağrılmadan dava açılır mı?

İfadeye çağrıldığınız halde gitmezseniz hakkınızda gözaltı kararı verilebileceği gibi hakkınızda yakalama kararı da çıkartılabilir. Dolayısıyla herhangi bir soruşturma nedeniyle ifadeye çağrılma durumu söz konusu olduğunda süreci uzatmamak yeğlenmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atamer.av.tr

Savcılık kaç günde ifadeye çağırır?

Polis/savcılık bir suç duyurusu varsa tahmini olarak ne kadar sürede şüpheliyi ifade için çağırır? Savcılığın çalışma hızına göre ifadeye çağrılma süresi 1 hafta ile 1 ay arasında değişir. İfade sonrası savcılık delil toplar. Sonra kyok verir veya iddianame hazırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatlarasor.net

Ifadem alındı dava açılır mi?

İfadenin alınmasının ardından Cumhuriyet savcısı tarafından şüphelinin tutuklanması talep edilebileceği gibi serbest de bırakılması istenebilir. İfade verildikten sonra ne kadar süre içerisinde dava açılacağı, her somut olaya göre değişkenlik göstermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gurses.av.tr

Celiskili ifade verirse ne olur?

Sanığın duruşmada ifade vermesi halinde, duruşmadaki ifadesi ile önceki ifadesi arasında bir çelişki varsa, hakim huzurunda daha önce verdiği ifadeye dair tutanak okunabilir (CMUK m.247/2).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Polise şikayet edildiğimi nasıl anlarım?

Hakkında şikayet olup olmadığını adliyeye gidip savcılık ön büro bölümünden sorgulatabilirsiniz. Ama bazen başka adliyelerde şikayetler söz konusu olabiliyor. Sürekli takibini yapmak ve profesyonel olarak ifade anlamında yardım almak için bir avukat yardımıyla bu işi yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tevfikyildirim.av.tr

Ifadeye kim çağırır?

İfade verdikten sonra mahkeme ne zaman olur sorusu ifadeye çağrılan ve kolluk görevlileri tarafından ifadesi alınan kişilerin en çok merak ettiği konulardandır. İfade alma yalnızca polis, jandarma gibi kolluk görevlileri ya da savcılık tarafından yerine getirilen bir işlemdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

Ceza davasında ilk duruşmaya gidilmezse ne olur?

Ceza Davalarında İlk Duruşmaya Gidilmezse Ne Olur? Ceza davalarında yargılanan sanık, usulüne uygun tebligat yapılmasına rağmen mazeretsiz olarak duruşmaya katılmazsa hakkında yakalama kararı çıkar. Hakkında yakalama kararı çıkan sanık yakalandıktan sonra ifadesi alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: guncelgazete.com

Mahkemeye çıkmadan ceza verilir mi?

Duruşmaya/mahkemeye gidilmemesi halinde bazı yaptırımlar ortaya çıkabilir. Gidilmeyen duruşma ilk duruşma ise, mahkeme sanık veya şikayetçi hakkında ikinci duruşmaya zorla getirilme kararı verecektir. İlk iki duruşmaya da katılmama halinde, sanık hakkında yakalama kararı verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Polis telefonla ifadeye çağırır mı?

Hacı hakkında bir şikayet varsa polis telefonla çağırır. Karakola gidip ifade verirsin. Savcı ona göre davayı açar yada takipsizlik verir. 1 hafta önce ifade verdim daha.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Savcılığa ifade vermek sicile işler mi?

Arthur Morg4n dedi: Mahkeme harici işlemez. Savcının aklında olayla ilgili sorular kalmış olabilir sorduğu sorulara bağlı tahmin etmesi zor fakat olayla ilgili detaylar savcının aklına takıldıysa sizi çağırmış olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: technopat.net

Savcı ifade almadan dava açılır mı?

Savcının ifade alma zorunluluğu yoktur. Savcı yalnızca kolluk tarafından alınan ifade üzerine veya şüpheli/sanığın ifadesini hiç almadan da iddianame düzenleyebilir. İfade ve sorgu usulü CMK. m.145-148 arasında ayrıntılı olarak düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eteysehukuk.com

Karakola gidip şikayetçi olduktan sonra ne olur?

Karakola gitmeniz durumunda şikayetçi olmak istediğinizi söylerseniz ilgili memur ifadenizi alacak ve bunu zapta geçirecektir. Olayı anlatmanızın ardından şikayetçi olduğunuzu ve uzlaşmak istemediğinizi beyan etmenizin ardından emniyetteki süreç tamamlanacak ve ifadeniz cumhuriyet savcılığına gönderilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: galahukuk.com

Asliye ceza Mahkemesine gidilmezse ne olur?

Eğer bir ceza davasıysa mutlaka katılmak zorundasınız. Katılmadığınız takdirde mahkeme önce polis veya jandarma marifetiyle zorla getirilmenize karar verir şayet bu da işe yaramazsa hakkınızda yakalama kararı çıkarır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avgokhaner.com

Gece ifade alınır mı?

Dördüncü yargı paketi kapsamında yapılan değişikliğin yürürlüğe girmesiyle sadece ifade alınması için gece yakalama ve zorla getirme dönemi sona erdi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Ifade vermek kaç saat sürer?

İfade vermek ne kadar sürer? İfade verme süresi, ortadaki olayın durumuna bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Suçlamanın mahiyetine göre 1 saatte sürebilir 12 saati de bulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ismailyildirim.av.tr

Savcı ifadeye çağırır mı?

Kişi bir suçun faili veya mağduru olsun, ifadeye çağrılabilir. Bir kişi ifade vermeye çağrıldığında, suçlu olduğunu anlamak gerekli değildir. Bir kişi müşteki veya müşteki ve şüpheli olabilir. Soruşturma kapsamında kolluk görevlileri veya savcılar şüpheliyi dinler ve şüphelinin beyanlarını zapta geçerler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nasuhbugrakaradag.av.tr

Polis bağırabilir mi?

Hiçbir polisin hiçbir ülke vatandaşına bağırma argo kelime kullanma yetkisi yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sikayetvar.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT