Bunun için şu reçeteyi dikkate almanızda fayda vardır. Yağlı boya kullanıyorsanız ve boyanın inceltilmesine ihtiyaç varsa 2,5 lt yağlı boyaya 1 su bardağı ölçüsünde tiner katabilirsiniz. Bunun yanında 7,5 lt yağlı boya için 1 lt, 15 lt için de 2 lt tiner kullanımını baz alabilirsiniz.
Yağlı boyada genellikle sentetik tiner çeşitleri kullanılır. Yağlı boya tiner karışım oranı genel olarak % 10 olarak kabul edilir. Yani 1 lt yağlı boya için kullanılacak tiner 0,1 lt'dir. Tabi burada boyayı kullanan ustaların tecrübesi de çok önemlidir.
Rulo veya fırça ile uygulama kıvamına getirmek için %5-10 oranında Filli Boya Sentetik Tiner ile incelterek iki kat uygulayınız. Havasız (airless) püskürtmede, Filli Boya Sentetik Tiner ile %5-10 oranında inceltilerek yeterli film kalınlığı sağlanmak kaydıyla tek kat uygulanabilir.
Max. %5-10 sentetik tiner ile inceltilerek en az 2 Kat uygulanmalıdır.
Yağlı boya kapatıcı özelliğe sahip boyadır. Yağlı Boya yağ bazlı olduğu için geç kurur, terebentin ile inceltilebilir, aynı şekilde fırçalar terebentin, tiner gibi kimyasallarla yıkanabilir.
İlgili 23 soru bulundu
Yağlı Boya Nasıl Hazırlanır / Yağlı Boyaya Su Katılır mı: Hemen şunu söyleyelim, yağlı boyaya su katılmaz. Su, boyanın yapısının bozulmasına ve uygulanmasının güçleşmesine neden olur. Yağlı boya, tinerle inceltildikten sonra duvara uygulanır.
Yağlı boyanın çok yoğun kıvamlı olmaması gerekir, yani rulonun zeminde rahat hareket etmesi gerekir. Bu nedenle tineri bu ölçüyü tutturana kadar katabilirsiniz. Ancak yağlı boyaya kesinlikle su katılmaz, su katıldığı zaman yağlı boya özelliğini kaybeder.
Tiner kullanımında arzu edilen verimin elde edilmesi için tinerin belli oranda boyaya katılması gerekir. Bunun için şu reçeteyi dikkate almanızda fayda vardır. Yağlı boya kullanıyorsanız ve boyanın inceltilmesine ihtiyaç varsa 2,5 lt yağlı boyaya 1 su bardağı ölçüsünde tiner katabilirsiniz.
Ancak satın almadan önce ne kadarlık bir boyaya ihtiyaç duyacağınızı tespit etmeniz gerekir. 1 kiloluk yağlı boyaların yaklaşık 10 metrekare alanı boyadığı bilinir.
Pencere ve Kapılar
3. ve 4. kat boyama isteğinde beyazın zıttı olarak görülebilen koyu ahşap renginin varyasyonu dikkate alınmaz. 1 kg yağlı boya ile kaç kapı boyanabilir sorusunun cevabı farklı olduğu için sadece 2 veya 3 kapı boyanabilmektedir.
Ürünlerimizin, 30.06.2007 tarih 26568 no.lu İnşaat Genel Teknik Şartnamesine uygun yapılan alt yapı yüzeylerinde uygulanması gerekmektedir. Ürün kullanıma hazırdır. Gerekli ise fırça ve rulo uygulamalarında maksimum %5 oranında temiz su ile inceltilerek iki kat halinde uygulanması tavsiye edilir.
Solvent içeren veya yağlı boyalar için ise bekleme süresi 8 saat civarındadır. Daha mükemmel sonuç alman için 12 saat beklemen daha doğru olacaktır. Eğer daha canlı ve daha sağlıklı bir boya kullanacaksan Epoksi boyaları tercih edebilirsin. Ama bunun için boya kuruma süreleri epey uzun süre alabilir.
Sentetik Tiner: Sentetik bazlı boya ve vernikleri inceltmek için kullanılır. Selülozik Tiner: Selülozik bazlı boya ve vernikleri inceltmek için kullanınır. Selülozik tineri plastik kapta muhafaza etmeyin.
10 kiloluk silikonlu boyaya (7.5 litre) ise yaklaşık 2 litre veya en fazla 2.5 litre su katabilirsiniz.
Öncelikle, kurumuş plastik boyanın artıklarını bir spatula yardımıyla yaymadan yüzeyden alın. Temiz bir bezi sıcak su yardımı ile ıslatarak bölgeyi ovalayın. Son aşama olarak Peros Bulaşık Deterjanı ürünü biraz döküp beklettikten sonra lekeli bölgeyi kolaylıkla temizlendiğini göreceksiniz.
Selülozik boya doğal bileşenlerden oluşur. Sentetik boya ise sentetik bileşenlerden oluşur. Selülozik boya sentetik boyaya göre daha hızlı kurur. Her iki boya çeşidinin de doğrudan güneş ışınlarından korunması gerekmektedir.
Yaglı Boya 2.5 Lt -3.5 kg.
6 adet kapıya kaç kilo boya gider? 1,5-2 kg boya ile 6 adet kapıyı rahatlıkla boyayabilirsiniz. 1 litre boya ile kaç kapı boyanır? 1 litre boya ile 2 veya 3 kapı boyayabilirsiniz.
Dyoplast Silikonlu İç Cephe Boyası 2.5 Lt (3.5 Kg)
Sentetik Yağlı Boya 1 Kg.beyaz (0,75 Lt.)
Camda kurumamış olan bir yağlı boya lekesinin çıkarılması için sentetik tiner yeterli olmaktadır. Camda kuruyan yağlı boyanın çıkarılması için ise selülozik tiner ve boya sökücü kullanılmaktadır.
Yağ ile inceltilen boya, tiner veya terebentin ile inceltilen boyaya göre daha yavaş kurur. Böylece boya uygulama süresi uzar, renklerin kaynaştırılması ve tekniğin uygulanması için yeterli süre elde edilmiş olur. Ayrıca kullanılan yağlar resme parlak bir görünüm de kazandırır.
Yani sentetik yağlı boya için sentetik tiner kullanılmalıdır. Farklı tiner çeşitleri kullanılarak sentetik boyadan istenen etki elde edilemez. Tiner üretiminde de diğer kimyasal ürünlerde olduğu gibi sektörün öncü firmalarından olan DNC Endüstriyel Kimya, sizleri kaliteli ürünlerle tanıştırmaya devam ediyor.
Genel olarak terebentin yağı, tinerden daha büyük bir çözücü kapasitesine sahiptir.
Diğer boyama teknikleriyle kıyaslandığında insana gerçekten sanat icra ettiğini hissettiren bir tekniktir. Size rötüş imkanı verirken, bir yağlı boya resim uzun yıllar saklanabilir ve bakımı da kolaydır. Zahmetli olduğu kadar büyüleyicidir de.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri