36 saat sonra ağzınızı 2 hafta boyunca günde iki defa ağız gargarası ile ya da tuzlu su ( bir bardak ılık suya ¼ çay kaşığı tuz ) ile gargara yapılması tavsiye edilir. 1 dakika boyunca gargara yapınız, tükürünüz ve sonrasındaki 30 dakika boyunca herhangi bir şey yemeyiniz, içmeyiniz.
İmplant ve Ağız Bakımı
İmplant tedavisinin ardından 1 gün boyunca ağzın çalkalanmaması ve gargara yapılmaması önerilir. Ağız içinde biriken tükürüğü mümkün olduğunca dışarı atılmaması gerekir. Emerek yapılan tükürme davranışı ağız içince bir basınca neden olabilir ve bu basın oldukça zararlı kabul edilir.
İmplant tedavisi ardından ilk 48 saatlik dilimde ağız bakımı oldukça önem teşkil eder. Ağız içinde basınca sebep olacak hareketlerden uzak durmak gerekir. İmplant ardından 1 gün boyunca ağızınızı çalkalamamanız ya da gargara yapmamanız gerekir.
Diş Fırçalama: İmplant sonrası 1 hafta boyunca ameliyat bölgesini fırçalamayın ancak diğer bölgeleri, yavaşça fırçalayabilirsiniz. Gargara: 24 saat boyunca gargara yapmayın. 24 saat sonra tuzlu suyla gargara yapabilirsiniz. 3. günden sonra hekiminizin önerdiği ticari gargarayı kullanabilirsiniz.
Tampon ameliyatın yapıldığı bölgeye hafifçe bastırılır. İmplant bölgesinin iyileşmesi için ilk 24 saat son derece önemlidir. Tükürmemeye, dişlerinizi fırçalamamaya ve ağzınızı çalkalamamaya da özen göstermeniz implant yerlerinin kısa sürede iyileşmesini sağlamaktadır.
İlgili 45 soru bulundu
36 saat sonra ağzınızı 2 hafta boyunca günde iki defa ağız gargarası ile ya da tuzlu su ( bir bardak ılık suya ¼ çay kaşığı tuz ) ile gargara yapılması tavsiye edilir. 1 dakika boyunca gargara yapınız, tükürünüz ve sonrasındaki 30 dakika boyunca herhangi bir şey yemeyiniz, içmeyiniz.
Doktorun önereceği ilaçları düzenli kullandığınız zaman bu süreci oldukça kolay geçirirsiniz. İmplant sonrası 7-10 gün içerisinde yara kenarları birbiri ile tamamen kaynaşarak iyileşir.
Bunun olmaması için ilk 24 saat boyunca mümkünse hiç tükürülmemelidir, ve hiçbir şekilde ağızda suyla ya da herhangi bir sıvıyla gargara ve çalkalama yapılmamalıdır, onun yerine gün boyunca sık sık yutkunmak gereklidir.
Tuzlu ılık suyla gargara yapmak yaranın iyileşmesini hızlandıracaktır. Herhangi bir gargara reçete edilmediyse ılık tuzlu suyla gargara yapın. 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek hazırlayabilirsiniz. Dikiş atıldıysa 1 hafta sonra dikişlerinizi aldırın.
Dental implantın kemikle kaynaşarak iyileşme süresi, kırık vakalarındaki gibidir denilebilir. Genel olarak 4-5 hafta gibi bir süre içerisinde iyileşme başlar ve yaklaşık 8-12 hafta arasında değişiklik göstererek iyileşme tamamlanır ve üzerine diş takılabilir hale gelir.
İmplant tedavisi sonrası ilk 2 saat boyunca hiçbir yiyecek ve içecek kesinlikle tüketilmemelidir. Tedavi sonrasındaki 24 saat içerisinde ise çok sıcak, çok soğuk ve çok sert gıdalardan uzak durulması tavsiye edilir.
Aslinda saglikli bireylerde yeterli kemik ve dişeti dokusu varliğında tek dis implant uygulamalarinda antibiyotik kullaniminin bir faydasi görülmemektedir. Yani sağlikli insanlarda komplike olmayan basit implant uygulamalarında antibiyotik kullaniminin bir yarari yoktur ve gereksizdir diyebiliriz.
Ağız gargarasını ağzınızın her yerinde dolaştırarak gargara yapmalı ve sonra tükürmelisiniz. Durulayın: Etiket talimatlarında yazıyorsa eğer gargarayı tükürdükten sonra ağzınızı çalkalamalısınız.
3)Şişlik ve Ağrı
İmplant operasyonu sonrası şişlik ve ağrı meydana gelmesi normaldir. Operasyondan sonra genellikle 2-3 günden sonra bu bulguların azalması beklenir.
Başarısız implant, vücut tarafından reddedilen veya yerleştirildiği bölgede tutunamayan dental implantdır. Bu durum implantın yerleştiği bölgede ağrı, şişme, kızarıklık, çürüklük veya implantın yerinden oynaması gibi belirtilere yol açabilir. Başarısız implant durumları diş hekiminize danışmanız gerekir.
Gargara yapmak, üst solunum yollarınında oluşan boğaz enfeksiyonunu ve solunum problemlerini hafifletir. Bu, solunum sistemi ve sindirim sistemindeki enfeksiyon ve virüs riskini bir dereceye kadar azaltmaya yardımcı olur. Bunun için günde 3 defa tuzlu su ile gargara yapmanız gerekmektedir.
Diş fırçalama, diş ipi kullanımı sonrasında gargara kullanımı önerilir. Az miktarda (5 çay kaşığı kadar) gargara, genellikle 30 saniye kadar ağızda çalkalanarak tükürülür. Gargaraların bazılarında çalkalama süresi 1 dakikaya kadar çıkabilir. Ürünler ağız duşu cihazlarıyla beraber de kullanılabilir.
Cerrahi işlem ve diş çekimi sonrasında sıvı ve yumuşak gıdalar ile beslenmelisiniz. Çok sıcak ve soğuk yiyecek ve içecekler kanamayı başlatabilir. (Bakteri birikimini artırdıkları için ağızda dikiş varken özellikle ipek dikiş ise süt ve süt ürünlerinin kullanılmamasına özen gösterilmelidir.)
Diş etinin tamamen iyileşme süreci, dikişler alındıktan sonraki 9-10 günü kapsamaktadır.
Banyo. Normal banyonuzu alabilirsiniz, yaralarınızın etrafındaki ince kabuklar yumuşayarak kendilerinden düşecektir. Yaralarınıza sabunlu su değmesinin sakıncası yoktur.
Hekiminizin yönlendirdiği zamanda ve eğer gerek görüyorsa dikişleri almak için yeniden size randevu verecektir. Unutulmamalıdır ki bazı dikiş çeşitleri alınmak zorundadır. Bazı dikiş çeşitleri ise eriyerek kendiliğinden düşer. İlk 15-21 günlük süreçte ameliyatla açılan yaralar, doku düzensizlikleri iyileşecektir.
İmplant dişin hareketleri mikro boyutta olduğunda kişi fark etmeyebilir ve yapılan röntgen kontrolünde ortaya çıkar. Yapılan diş kişinin fark edebileceği kadar çok hareket ediyorsa ve hatta düşme durumu söz konusu olursa implantın tutmadığı anlaşılır.
İmplant tedavilerinde implantın tutmaması durumu belli dönemlerde karşımıza çıkabilir. İmplantın uygulanmasının hemen ardından bölgede gelişen bir enfeksiyon, implantın çene kemiği ile kaynaşmasına engel olacaktır. Operasyondan sonra ki ilk bir hafta ağrıların olması normaldir.
İmplant vidası takıldıktan sonra diş protezinin takılmasıdır. Titanyum vida çene kemiğine yerleştirildikten sonra kemikle implantın uyumu için bekleme aşamasına geçilir. Bu aşama da başarıyla tamamlandıktan sonra diş protezi takılır. Protezler porselen ya da zirkonyumdan yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri